OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Care este cel mai bun tratament împotriva căderii părului?

Căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații. Deși reprezintă, pentru mulți, doar un motiv de îngrijorare din punct de vedere estetic, căderea părului este un fenomen destul de complex, care poate avea cauze multiple.

Fiecare dintre noi am experimentat, la un moment dat, această problemă, fie ca urmare a perioadelor stresante, fie pe fondul unor afecțiuni genetice sau hormonale. Care este, însă, cel mai bun tratament împotriva căderii părului? Este o întrebare la care vom oferi răspunsul în acest articol.

Cel mai bun tratament contra căderii părului trebuie ales în funcție de cauzele care au condus la pierderea firelor de păr. Dacă este vorba despre un medicament ce are un astfel de efect secundar, de regulă, oprirea administrării va stopa și căderea părului.

În cazurile în care de vină pentru această problemă este o afecțiune, tratamentul adecvat pentru ameliorarea sa va restabili și sănătatea capilară.
Pentru toate celelalte situații, sunt recomandate, în funcție de gravitate și de factorii care au favorizat căderea părului, tratamentele topice sau intervențiile medicale și chirurgicale (utile mai ales în cazul pacienților cu alopecie).

Indiferent de severitatea problemei, sunt recomandate în prima instanță un consult dermatologic și endocrinologic pentru stabilirea cauzelor care au condus la căderea părului.

Tratamentul alopeciilor inflamatorii

Dermatitele alergice, atopice sau iritative, precum si lupusul sau psoriazisul pot avea ca efect pierderea firelor de par. Pentru a trata aceste cauze si pentru a reda sanatatea podoabei capilare, pot fi folosite terapiile hormonale. Corticosteroizii sunt derivati hormonali sintetici care reduc inflamația și stimulează reluarea ciclului normal de creștere a părului. De altfel, aceștia se numără printre cele mai eficiente tratament împotriva căderii părului. Totuși, administrarea acestora trebuie recomandată și monitorizată de către medicul dermatolog, pentru a preveni subțierea pielii sau apariția unor infecții locale.

Soluția la îndemână: șampoanele antifungice

Acțiunea unor ciuperci ale scalpului se poate concretiza în pierderea firelor de păr. Ca atare, șampoanele antifungice sunt utile pentru a trata această problemă, deoarece conțin ingrediente speciale (cum ar fi sulfura de seleniu sau ciclopiroxul).

Folosirea șampoanelor antifungice reprezintă o soluție accesibilă de a trata alopecia, mai ales dacă aceasta se datorează dermatitei seboreice sau psoriazisului.

Soluția extremă: implantul de păr

Pacienții care se confruntă cu pierderea excesivă a părului pot apela la o soluție extremă: implantul de păr. Acesta este eficient pentru a trata alopecia androgenetică și nu este indicat în cazul alociei autoimune sau a celei inflamatorii. Totuși, chiar și acest tip de tratament poate fi sortit eșecului dacă implantul nu este executat corect de către medici. De asemenea, nu există întotdeauna garanția că, în urma implantului, nu poate să reapară problema căderii părului.

Mezoterapia, un tratament inovator

Mezoterapia este o tehnică relativ nouă cu ajutorul cărora poți scăpa de căderile difuze ale părului. Aceasta presupune injectarea multiplă a zonei afectate cu diverse substanțe stimulante (precum bepanthenolul, cafeina sau minoxidilul). În ceea ce privește eficacitatea acestei proceduri, nu există, pentru moment, concluzii foarte clare.

Șampoanele cu Aminexil, un tratament eficient și accesibil

Dacă te confrunți cu pierderea părului, dar și dacă vrei să previi această problemă, folosește șampoane cu Aminexil. Aminexilul este o moleculă brevetată, recunoscută pentru proprietățile sale benefice contra căderii părului. Un șampon energizant precum este și cel din gama Vichy Dercos poate fi eficient atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Șamponul Dercos Technique Aminexil pentru bărbați este ideal pentru toate tipurile de păr și se poate utiliza de câteva ori pe săptămână. Prin acțiunea sa, produsul revitalizează scalpul și conferă densitate părului, fortificându-l. Acesta este un șampon stimulator și se folosește în completarea tratamentului împotriva căderii părului.


Șamponul Dercos Technique pentru femei este complementul tratamentelor anti-cădere a părului din gama Aminexil. Eficacitatea sa poate fi observată după 3 săptămâni și, în doar 6 săptămâni reduce clinic căderea părului.

La fel de eficiente sunt și tratamentele împotriva părului Aminexil Clinical 5, disponibile în două variante diferite: una pentru femei și cealaltă pentru bărbați. Folosirea acestora consolidează ancorarea firului de păr în scalp, stimulând fortificarea firelor.

Pentru a identifica cea mai potrivită cale de tratament contra căderii părului, este necesar să se clarifice, în primul rând, cauza care a condus la această problemă.

Șamponul Dercos Technique

Data publicării:

Produse recomandate

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit<br />

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește rezistența părului

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare<br />

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește numărul firelor de păr

( 1 Păreri )

Nou

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

( 2 Păreri )

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Nou

Energy+ Sampon pentru cresterea parului cu acțiune energizantă si anti cadere par, 200 ml

Energy+ Sampon pentru cresterea parului cu acțiune energizantă si anti cadere par, 200 ml

Nou

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

go to top