OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Căderea sezonieră a părului: cum o putem combate?

Toamna, ca şi primăvara, este un anotimp asociat cu căderea părului. Pentru a afla dacă aveţi o problemă şi cum o puteţi rezolva, citiţi mai departe.

Căderea sezonieră a părului: cum o putem combate?

Cunoaşteţi-vă părul

Pentru a înţelege motivul căderii părului dumneavoastră, trebuie să cunoaşteţi modul în care funcţionează acesta. Scalpul conţine aproximativ 100.000 de foliculi de păr, micile uzine responsabile de producţia buclelor dumneavoastră preţioase. În interiorul fiecărui folicul, la baza tecii flexibile de colagen se află bulbul: o mică proeminenţă ce conţine toate substanţele responsabile pentru creşterea părului.   Foliculii acţionează sub forma unui proces ciclic, format din etapa de creştere, o etapă scurtă de regres (sau de tranziţie) şi o etapă de repaus, când firul de păr cade şi foliculul intră în stare latentă. După o perioadă ce variază de la 2 la 12 luni, acesta redevine activ şi ciclul reîncepe.

Variaţia sezonieră

În cazul părului normal, aproximativ 90-95% dintre foliculi cresc în mod simultan, în timp ce 5-10% se află în perioada de repaus. Acest lucru înseamnă aproximativ 50-100 fire de păr căzute în fiecare zi. Dar primăvara şi toamna cifrele pot fi mai semnificative. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că expunerea la razele soarelui ar putea afecta hormonii corpului dumneavoastră, transferând mai mulţi foliculi în etapa de repaus. Dar aceasta este doar o ipoteză. În acel moment aveţi o problemă. Dacă nu este tratată, căderea excesivă a părului va reduce volumul părului dumneavoastră şi scalpul va deveni vizibil.

Evaluarea situaţiei

Așadar, ce este de făcut? “Primul lucru este să stabiliţi dacă părul dumneavoastră cade într-adevăr, sau nu,” spune Pascale Mora, şefa Departamentului de Comunicare Știinţifică Vichy. Câteva zeci de fire rămase în pieptăn sau perie nu reprezintă mare lucru, dar mâini întregi de păr aflate pe perna dumneavoastră ar trebui să vă îngrijoreze. În special femeile ar trebui să fie atente să nu confunde firele de păr căzute cu cele rupte. Părul lung şi uscat devine fragil şi se poate rupe cu uşurinţă.

Rezolvaţi problema

„În timpul unei perioade de cădere a părului, prioritatea numărul unu este prevenirea”, spune Pascale. „Trebuie să opriţi căderea părului. Pentru aceasta, aveţi nevoie de un produs cu o formulă creată special pentru a combate rigidizarea tecii de colagen a foliculului care cauzează căderea părului şi care întăreşte în acelaşi timp fibra capilară, stimulând microcirculaţia responsabilă pentru menţinerea sănătăţii părului.    În afara perioadelor de cădere a părului, zonele cu păr rar necesită o altă abordare: „În acea fază ideea este să reduceţi la minim etapa de repaus a foliculilor şi să stimulaţi reluarea activităţii bulbului pilos” explică Pascale.

Fără grabă

Indiferent de soluţia pe care o alegeţi, nu vă grăbiţi prea tare. Părul are ritmul său propriu şi va dura 3 luni până veţi observa efectul oricărui tratament. În acest caz, răbdarea este, cu siguranţă, o virtute.

Produse recomandate

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit<br />

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește rezistența părului

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare<br />

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește numărul firelor de păr

( 1 Păreri )

Nou

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

( 2 Păreri )

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă, 200 ml

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă, 200 ml

Nou

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

go to top