OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

VITAMINA C: BENEFICII PENTRU O PIELE STRĂLUCITOARE

Cauți un boost de energie în zilele obositoare? Te invităm să descoperi cum vitamina C nu doar revitalizează, ci și îngrijește pielea! În cosmetică, vitamina C este foarte apreciată pentru acțiunea sa de a conferi pielii strălucire, un aspect proaspăt și de a combate semnele anti-îmbătrânire.

Vitamina C este esențială pentru sănătate și este una dintre cele mai importante vitamine pentru pielea ta. Dacă ai un deficit de vitamine, acesta poate afecta aspectul și sănătatea pielii tale. Alimente bogate in vitamina C, precum citricele, coacăzele, kiwi etc., cosumate frecvent, ajută la stimularea sistemul imunitar și îți oferă un boost de energie. Indispensabilă pentru a rămâne în formă și pentru sănătate, ea joacă de asemenea un rol esențial în frumusețea pielii tale.

Beneficii pentru un ten frumos

La fel ca și acidul hialuronic, vitamina C a fost unul dintre ingredientele de top care și-au demonstrat eficiența în lumea cosmeticii. Prezentă în mod natural în piele, concentrația sa scade odată cu înaintarea în vârstă. De fapt, nivelul său scade la jumătate între vârsta de 20 și 60 de ani. Fapt regretabil, având în vedere o serie de beneficii ale vitaminei C prezente la toate nivelurile.

Beneficii Vitamina C pentru ten

 • Ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, atât la nivelul dermei cât și al epidermei
 • Acționează asupra strălucirii tenului, îmbunătățește textura pielii, netezește epiderma (stimulând regenerarea keratinocitelor), revitalizează tenul
 • Cunoscută și sub denumirea de "acid ascorbic", aceasta iluminează tenul. Este un ingredient deseori folosit pentru a revigora tenul obosit
 • Benefică pentru piele, reduce producția de melanină
 • Are un efect de iluminare și previne hiperpigmentarea, ceea ce o face foarte utilă pentru combaterea petelor pigmentare pe față legate de vârstă și/sau de expunerea la soare.
Află mai multe despre beneficiile acesteia și cum o utilizăm pentru efectele dorite în articolul Vitamina C pentru ten.

Știai că?

 • Este sensibilă la lumină și la căldură și se oxidează la contactul cu aerul. De aceea, produsele bogate in vitamina C sunt comercializate în flacoane opace și ermetice.
 • Pentru a rămâne stabilă și a evita oxidarea, laboratoarele au formulat mult timp produse cu vitamina C cu un pH acid, ceea ce nu era ideal pentru cele mai sensibile tipuri de piele. Dar progresele recente și microincapsularea în special, permit acum tuturor tipurilor de piele să beneficieze pe deplin de multiplele beneficii ale vitaminei C, fie sub formă de cremă, ser vitamina C, exfoliant sau mască.
 • Este importantă pentru absorbția fierului și pentru a menține sănătatea vaselor de sânge
 • Joacă un rol esențial în sănătatea intestinală și poate ajuta la prevenirea problemelor digestive și a diareei
 • Pentru a combate deficitul de vitamina C, consumul de pepene galben, este unul din modurile de a obține această vitamină pentru pielea ta. Un aliment bogat în vitamina C, cum ar fi pepenele galben, conține aproximativ 100 mg de vitamina C per 100 g fruct.
 • Acțiunea vitaminei C este potențată când este asociată în combinație cu vitamina E ?

SECRETUL ANTI-ÎMBĂTRÂNIRII RECONOSCUT ȘI DORIT

La suprafața pielii vitamina C îmbunătățește strălucirea șijoacă un rol important în anti-îmbătrânire.

Cum acționează și mai multe beneficii pentru organism

 • La nivelul dermei, are rol activ în formarea colagenuluiși la producția de fibroblaști, care constituie structura de suport a pielii
 • Prin întreținerea elasticității și tonicității pielii, susținând o structură densă, previne apariția ridurilor. O cremă recomandată care netezește aspectul ridurilor este Liftactiv Cremă Antirid și Fermitate, însă te invităm să descoperi și restul produselor antirid de la Vichy.
 • De asemenea, are capacitatea de a repara deteriorările la nivelul fibroblaștilor și participă la regenerarea celulară. Molecula joacă un rol crucial în încetinirea procesului de îmbătrânire cutanată, fie că este legat de vârstă, de fotoîmbătrânire sau de stres oxidativ.
 • Fiind un antioxidant puternic și un ingredient activ, având proprietăți antiradicale, ajută la întărirea barierei cutanate prin neutralizarea radicalilor liberi (cauzati de poluare, soare, fum...) care accelerează procesul de îmbătrânire a pielii
 • Este de asemenea un excelent ingredient reparativ pentru îngrijirea pielii după expunerea la soare

Produsul Vichy preferat?

Ser Vitamina C: LIFTACTIV VITAMINA C SERUM conține 15% vitamina C pură.

Ser Vitamina C Liftactiv Vitamina C Serum

Vitamina C: Mai bine în farfurie sau pe față?

Dacă vrei să-ți îngrijești pielea cât mai eficient, vitamina C funcționează mai bine când este aplicată pe piele (prin cremă, ser sau mască). De fapt, pielea este un organ care nu primește prioritate și chiar și atunci cand alimentele consumate reprezintă surse de vitamina C, cantitatea care ajunge la piele, după ce toate celelalte organe au fost "hrănite", nu este totuși suficientă.

Biodisponibilitatea sa este mult mai mare prin aplicare cutanată decât prin administrare orală.

Un aport mare de vitamina C țintit și localizat este extrem de important pentru a compensa lipsa de vitamina C din piele și pentru a lupta eficient împotriva razelor UV, a fumatului, a stresului oxidativ.

Întrebări frecvente despre vitamina C

Care sunt efectele secundare ale supradozajului?

De reținut este faptul că aceasta stimulează puternic oxigenarea pielii. Vitamina C poate avea efecte secundare, cum ar fi furnicăturile și roșeața, în cazul pielii sensibile, sau dacă e folosită în exces.

Cum se aplică și cum o folosești corect?

Sfatul nostru de aplicare: Pentru o acțiune eficientă, aplică produsul cu vitamina C o dată pe zi, pe pielea curată și într-o cură de 6 luni.

În cazul administrării orale, te sfătuim să consulți prospectul suplimentului iar în cazurile în care e necesar, nu ezita să mergi la un consult de dermatologie sau să te adresezi unui medic specialist.

Cum poate lipsa de vitamina C să afecteze pielea și organismul?

Un deficit de vitamina C poate afecta aspectul și sănătatea pielii tale, ceea ce poate duce la apariția petelor pigmentare și a ridurilor de expresie. De asemenea, o deficiență a acestei vitamine poate duce la inflamarea gingiilor și dureri articulare, în special în cazul în care organismul nu primește suficientă vitamina C din alimentație.

Ce rol joacă vitamina C în sistemul imunitar?

Aceasta este esențială pentru sistemul imunitar deoarece, prin stimularea producției de celule imunitare, acționează ca antioxidant, facilitând absorbția fierului și reducând severitatea infecțiilor.

Care este cea mai eficientă modalitate de a crește absorbția vitaminei C în organism și cum pot să mă asigur că primesc suficientă în dieta mea zilnică?

Absorbția vitaminei C poate fi îmbunătățită prin combinarea ei cu alimentele potrivite sau cu o ușoară grăsime sănătoasă. De exemplu, consumarea citricelor cu avocado, kiwi cu migdale sau ardei grași cu ulei de măsline poate crește semificativ absorbția acesteia.

Pentru a valorifica la maximum potențialul acestui antioxidant puternic, asigură-te că primești suficientă vitamina C dintr-o varietate de surse, inclusiv legume verzi, fructe de pădure și suplimente. O dietă echilibrată este ca o simfonie - fiecare notă joacă un rol esențial în crearea armoniei.

Surse

 • Vitamina C aplicată topic îmbunătățește nivelul de ARNm al colagenului de tip I și III, enzimele lor de prelucrare și inhibitorul tisular al metaloproteinazei matricei 1 în dermă umană
 • Studiul dezvăluie un rol important al vitaminei C în protecția pielii
 • Medicina anti-age
 • Vitamina C in cosmetica
 • Vitamina C in cosmetica, aliat pretios pentru piele
 • Antirid, anti-oxidant, booster in cosmetica pentru stralucire URL: https://madame.lefigaro.fr/beaute/la-vitamine-c-booste-la-cosmetique-271118-162319

Data publicării:

go to top