• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Îngrijirea corpului

Cum aleg deodorantul potrivit?

Cu

Pascale MoraPascale MoraResponsabil de comunicări științifice pentru Vichy

Carole BrahimCarole BrahimDermo conseillère

Antiperspirant sau deodorant… spray, stick, roll-on hidratant sau spray uscat… Toate sunt tentante, dar cum putem alege deodorantul potrivit?

Stop transpiratiei!

Stiati ca transpiratia inseamna 99% apa? Restul de 1% se refera la lipide si saruri minerale, care s-au dovedit a fi si sursa problemei! “Transpiratia ramane la suprafata pielii si pe parcursul zilei se  contamineaza cu bacterii. Astfel ca mirosul neplacut nu apare chiar de la transpiratie, ci mai degraba apare atunci cand bacteriile incep sa dizolve substantele din traspiratie", explica Pascale Mora.

Care este diferenta dintre antiperspirante si deodorante?

Antiperspirantele: o reglare continua a transpiratiei pentru 24h, 48h, 72h
Antiperspirantele reduc sau blocheaza complet transpiratia. “Acestea contin ingrediente active care blocheaza productia glandelor sebacee sa produca transpiratie la suprafata pielii”, explica Pascale Mora. Sunt potrivite atat pentru persoanele predispuse la transpiratie abundenta, dar si pentru transpiratia produsa de emotiile din situatiile stresante. De asemenea, ele sunt recomandate si pentru cei care vor sa evite momentele stanjenitoare din timpul exercitiilor fizice sau din timpul temperaturilor ridicate.

Piatra naturala de alaun: regleaza transpiratia timp de 8 ore
“Piatra de alaun trebuie aplicata pe pielea umeda - fie in timpul dusului, fie la final” recomanda Carole Brahim. “Nu este parfumata, dar are proprietati antibacteriene”, adauga Pascale Mora. Efectul pietrei de alaun dureaza doar cateva ore.

Deodorantele traditionale: fara efect de reglare, actiune pentru 8 ore
Deodorantele nu regleaza propriu-zis transpiratia, dar au alte doua beneficii: unele previn aparitia bacteriilor care sunt responsabile de mirosul neplacut, in timp ce altele estompeaza mirosurile neplacute deja existente.

Care este produsul potrivit pentru mine?

Deodorantele si antiperspirantele exista pe piata sub diferite forme, astfel incat putem alege in functie de nevoile noastre. De retinut este ca stick-urile si roll-on-urile antiperspirante se aplica preferabil dimineata dupa dus pe pielea curata, pentru a preveni riscul contaminarii cu posibile bacterii ce ar putea cauza o infectie. Pe de alta parte, spray-urile pot fi aplicate de mai multe ori pe zi daca este necesar.

Preferinta pentru texturile uscate
Femeile carora le displace senzatia de umezeala la subrat pot opta pentru stick-urile uscate sau spray-urile pudrate care ofera confort la aplicare. “Acesta este o optiune potrivita pentru cei care transpira excesiv,” spune Carole Brahim.

Senzatia de prospetime
Spray-urile, create dintr-un mix de apa si alcool cu proprietati antibacteriene, sunt de obicei puternic parfumate si uneori pot fi folosite ca parfum.

Grija pentru piele
Roll-on-urile pot fi o alegere buna pentru pielea sensibila, tinand cont ca de multe ori contin ingrediente hidratante cu efect care lasa un film pudrat si fin la subrat. Deodorantele de tip crema pot fi de asemenea o alternativa - avand o formula non-grasa, se absorb usor in piele. dar asigurati-va ca alegeti un produs cu textura invizibila care sa nu lase urme albe pe haine.

Deodorante cu rol de stopare a cresterii parului
Acestea sunt potrivite pentru pielea sensibila sau epilata. Sunt produse care nu contin alcool, parabeni sau parfum. Din nou, roll-on-urile sunt cele preferate, datorita usurintei in utilizare.

Recomandarile Vichy