getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RO Test : 'RO/'

OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Sorina Fredholm prezinta: (2) Yoga pentru o viata mai prezenta

Sorina Fredholm prezinta: (2) Yoga pentru o viata mai prezenta

Atunci cand ne grabim, ne suprasolicitam si incercam sa integram prea multe lucruri in programul care este deja aglomerat, pierdem din vedere ce este important si care sunt valorille dupa care dorim sa ne traim viata.

Yoga este un instrument care ne poate ajuta mintea sa se dezvolte, astfel incat sa putem vedea mai clar realitatea.

Nu este doar o sesiune de flexibilitate care ne ajute să scadem in greutate sau sa devenim mai mobili. Yoga incearca sa raspunda la marea intrebare care ne defineste momentul prezent si viata.

Datand de peste 5000 de ani, yoga este considerata de multi ca fiind cea mai veche practica pentru auto-dezvoltare. Ea include discipline etice, posturi fizice, control al respiratiei, meditatie. Multe studii au demonstrat ca o practica zilnica de 15 minute de yoga poate reduce stresul si poate creste productivitatea. Si in afara de beneficiile fizice pe care le ofera, yoga aduce o stare generala de buna dispozitie, o crestere a atentiei si o doza crescuta de compasiune.

Iata cateva beneficii de care te poti bucura pe si in afara saltelei, daca incluzi practica de yoga in rutina ta zilnica:


FOCUS

Una dintre componentele importante in yoga este concentrarea pe prezent. Practica regulata imbunatateste coordonarea, timpul de reactie, memoria si chiar IQ-ul. Persoanele care practica yoga sunt mai putin distrase de ganduri si demonstreaza abilitatati crescute de a rezolva problemele si de a dobandi si reaminti informatii mai bine.

RELAXARE

Yoga incurajeaza relaxarea, incetinirea si dezvoltarea respiratiei si concentrarea asupra prezentului, schimband echilibrul de la sistemul nervos simpatic la sistemul nervos parasimpatic, acesta fiind calmant si restabilitor. Ajuta la reducerea ritmului cardiac, scade tensiunea arteriala si creste fluxul de sange catre organe.

SOMN

Yoga ofera suport in agitatia vietii moderne. Anumite asane, yoga nidra (o forma de relaxare ghidata), Savasana, pranayama si meditatia directioneaza atentia simturilor spre interior si ajuta la un somn mai linistit si de calitate.

LINISTE

Yoga inlatura fluctuatiile mintii, conform Yoga Sutra lui Patanjali. Cu alte cuvinte, diminueaza gandurile de frustrare, regret, furie, frica si dorinta care provoaca atata stres. Iar din moment ce stresul este cauza a multor probleme de sanatate - de la migrene si insomnie la tensiune arteriala crescuta si probleme de inima - daca reusiti sa va linistiti mintea, veti trai mai mult si mai sanatos.

Produse recomandate

 • Fluid zilnic pentru corectarea și încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire a tenului SPF 25
 • Cele mai citite articole

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Life Style

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrati.

  Citiți articolul

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Ingrediente

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

  Citiți articolul

  10 moduri pentru a încetini ritmul și pentru a vă acorda mai mult timp

  Life Style

  10 moduri pentru a încetini ritmul și pentru a vă acorda mai mult timp

  Viața este hectică, așa că este crucial să încetiniți din când în când și să prioritizați starea de bine. A lua o pauză reduce efectele fizice și emoționale ale stresului. Vă veți simți mai sănătos și în cele din urmă mai eficient. Încetinirea înseamnă valorizarea propriei persoane, redescoperind ceea ce iubiți la viață.

  Citiți articolul

  go to top