OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Cocuri, cozi, împletituri... este coafura cea care cauzează căderea părului?

Buns, ponytails, braids... is your hairstyle causing your hair loss?

Experta Vichy în comunicare științifică, Laurie Jacquet, vă dezvăluie ce coafuri să evitați dacă suferiți de căderea părului, precum și cele mai bune trucuri despre cum să aveți grijă de părul fragil.

Care este cauza căderii părului?

Suferiți de căderea părului? Nu vă speriați, este puțin probabil ca dependența dumneavoastră de spicuri să fie cauza problemei. De fapt, principala cauză a căderii părului are loc în aproprierea scalpului. Colagenul care se acumulează în jurul rădăcinii firului de păr se întărește, rezultatul fiind o teacă rigidă și fragilă care împiedică hrănirea firului de păr, scurtând astfel în mod drastic ciclul de viață al părului dumneavoastră. Presiunea la care este supus foliculul pilos face ca aceste fire de păr să se rupă mult mai ușor, ducând la căderea prematură a părului.

Desigur, faptul că vă prideți zilnic părul în coadă sau îl împletiți nu este principalul motiv pentru care acesta începe să cadă, însă dacă ați observat o cădere a părului mai intensă decât de obicei, probabil e timpul să vă schimbați rutina de coafare până ce problema se rezolvă de la sine. Schimbarea modului în care vă coafați părul sau vă faceți cărarea face ca părul să nu mai fie tras mereu în aceeași direcție, minimizând astfel riscul de a se rupe sau de a pune prea multă presiune pe un păr deja fragil.

Trucuri pentru a avea grijă de părul fragil

Am rugat-o pe experta Laurie Jacquet să ne spună trucurile sale pentru a avea grijă de părul fragil  care tinde să se rărească sau să cadă. În primul rând, fiți delicate cu părul dumneavoastră. Laurie spune că „dacă ați observat că vă cade mai mult păr decât de obicei la pieptănare sau la spălare, încearcați să evitați să-l periați într-un mod dur, trăgând de firele de păr. Fiți delicată când vă șamponați și folosiți întotdeauna o cremă sau un spray pentru descurcare înainte de a vă pieptăna pentru a evita încurcarea părului.” Șamponul Dercos Energizant este îmbogățit cu Aminexil, molecula brevetată de la Vichy care combate căderea părului și despre care s-a demonstrat că împiedică acumularea colagenului la rădăcina firului de păr.

Lucruri de evitat? Vopselele dure de păr și tratamentele pe bază de căldură, precum permanentul sau uscatul cu foehnul, trebuie evitate, precum și cozile sau împletiturile prea strânse. Laurie recomandă să vă lasați părul dezlegat cât mai des pentru a evita să trageți de firele de păr deja slăbite. Dacă purtați o pălărie sau o cască la lucru, legându-vă părul sus cu o panglică de păr discretă, din pânză sau plastic, veți reduce presiunea asupra scalpului, ceea ce ajută și la evitarea urmelor lăsate pe păr și a vârfurilor despicate. De asemenea, să vă schimbați în mod regulat coafura și cărarea poate ajuta la reducerea presiunii asupra părului delicat.

Data publicării:

Produse recomandate

<strong>Aminexil Clinical 5 - Femei</strong>

Aminexil Clinical 5 - Femei

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit<br />

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește rezistența părului

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare<br />

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește numărul firelor de păr

( 1 Păreri )

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă împotriva căderii părului, 200ml

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă împotriva căderii părului, 200ml

Nou

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

go to top