Vitamine pentru păr: alimente bogate în vitamine pentru păr sănătos

Schimbările de temperatură, îngrijirea necorespunzătoare, dar și alimentația neadecvată sunt factori cu o influență majoră asupra părului. Pentru a favoriza creșterea parului, dar și pentru a îmbunătăți circulația de la nivelul scalpului, organismul are nevoie de o doză optimă de vitamine. Iată ce alimente trebuie să consumi pentru a avea un păr sănătos și strălucitor!

Alimente cu vitamine pentru păr sănătos

Lipsa vitaminelor din corp duce la apariția mai multor tipuri de afecțiuni, dar și la o podoabă capilară cu o textură aspră și lipsită de strălucire. Iată care sunt alimentele ce pot îmbunătăți vizibil sănătatea părului tău!

Somon

Datorită vitaminei B12 și Omega 3, proteinelor și acizilor grași, consumul de somon este unul dintre cele mai puternice alimente pentru sănătatea și creșterea părului. Un consum regulat de somon te va ajuta sa previi uscarea scalpului și să adaugi un plus de strălucire părului.

Nuci

Nucile obișnuite, dar și nucile caju, migdalele sau arahidele conțin o cantitate ridicată de zinc și diminuează căderea părului. Nucile au în compoziție și acizi grași, dar și Omega 3, care au rolul de a-i oferi părului un plus de strălucire. Mai mult decât atât, o gustare ușoară cu nuci este benefică și pentru digestie.

Ouă

Ouăle sunt bogate în vitamina B, fier, dar și biotină. Un consum de ouă de două ori pe săptămână te va ajuta să ai un păr bogat și mai puternic, dar și să îți menții scalpul sănătos.

Lactate cu grăsimi puține

Lactatele au în compoziție vitamina D și B5, dar și calciu, care are un rol esențial pentru creșterea părului. Lactatele cu puține grăsimi, și aici ne referim la brânză, iaurt și lapte cu 2% grăsimi, conțin zer și cazeină, care previn uscarea scalpului.

Fructe

Fructele în culori puternice, precum mango, căpșuni, piersici sau ananas, sunt bogate în vitamina C, element important pentru regenerarea colagenului. Consumul de fructe puternic colorate te vor ajuta să ai o structură mai puternică a firului de păr și să previi ruperea acestuia.

Cartofi dulci

Au un aport major de beta-caroten, o vitamină antioxidantă care este transformată în vitamina A și ajută la dezvoltarea celulelor, inclusiv a celor din păr. Deficiența de vitamina A poate duce la uscarea scalpului și la apariția mătreții.

Legume verzi

Legumele de un verde închis, precum spanacul, varza sau broccoli  sunt benefice pentru sănătatea întregului organism deoarece sunt surse bogate de vitamina A și C. Vitaminele au rolul de a ajuta în producerea sebumului, care acționează drept balsam natural pentru piele și păr.

Linte

Este bogată în zinc, proteine și fier și are o importanță majoră pentru sănătatea părului. Consumul de linte ajută la întărirea firului de păr și îl sprijină în procesul de creștere. Lintea este recomandată mai ales în lunile de iarnă, atunci când poate apărea uscarea scalpului.

Scoici

Au un conținut bogat de zinc, iar principalul rol este acela de a menține funcționarea glandelor de ulei de la nivelul scalpului și de a ajuta în  procesul de creștere a părului. Deficitul de zinc din organism duce la încetinirea creșterii părului, dar și la apariția mătreții sau căderea părului.

Carne de pasăre

Carnea de pui este bogată în zinc, fier, vitamina B și proteine și este alimentul perfect pentru îmbunătățirea puterii părului. Consumă de două ori pe săptămână carne de pasăre și vei reuși să îți păstrezi părul sănătos, puternic și plin de strălucire.

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Aminexil Clinical 5 - Femei

Tratamentul părului - Tratament împotriva căderii părului

DERCOS TECHNIQUE

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Tratamentul părului - Tratament împotriva căderii părului

DERCOS TECHNIQUE

Șampon tratament sebocorector - Șampon păr gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon păr gras

Șampon care curăță în profunzime scalpul și reduce sebumul.

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalpul sensibil și păr normal până la gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul normal până la gras, care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

Cele mai citite articole