OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Ce produse de machiaj să folosești dacă ai tenul gras

Ai tenul lucios, predispus la acnee, cu pori dilatați și puncte negre? Știm că îngrijirea corectă a acestuia poate fi o adevărată bătaie de cap, iar când vine vorba de alegerea unor produse de machiaj adecvate pentru tenul gras, parcă niciun fond de ten nu este suficient de eficient și rezistent. Secreția excesivă a glandelor sebacee îngreunează păstrarea aspectului neted al pielii pe parcursul întregii zile, iar un fond de ten nepotrivit nu o poate controla corespunzător.

La fel cum rutina de îngrijire a tenului gras are particularitățile ei, și produsele cosmetice ce țin excesul de sebum sub control se disting printr-o compoziție aparte. Altfel, fondul de ten obișnuit poate bloca porii și, în combinație cu secrețiile uleioase, nu doar că își pierde puterea de acoperire, dar dă pielii un aspect neplăcut, prea strălucitor și neuniform.

Îți vom arăta în acest articol cum să alegi cele mai bune produse de machiaj pentru tenul gras, adică pe cele care nu numai că acoperă imperfecțiunile, fie că este vorba despre cicatricile lăsate de acnee sau de rozacee, ci și controlează eficient excesul de sebum, menținându-se pe piele întreaga zi.

Ai tenul lucios, predispus la acnee?

Rutina obligatorie de machiaj dacă ai tenul gras

Există câteva prejudecăți legate de aplicarea corectă a machiajului în cazul tenului gras. Iată care sunt etapele esențiale pentru ca pielea ta să arate splendid de dimineață până seara.

Crema hidratantă

Poți fi tentată să renunți la hidratarea pielii, având în vedere că glandele sebacee o lubrifiază constant, dar aceasta ar fi o mare greșeală. La fel ca celelalte tipuri de ten, și cel gras are nevoie de hidratare zilnică, iar prin hidratare înțelegem apă, nu substanțe grase, precum sebumul.

Ai nevoie, așadar, de o cremă hidratantă cu acid hialuronic, care menține apa în piele. După ce o aplici, așteaptă să fie absorbită complet în piele, înainte de a continua rutina de machiaj.

Primerul

Este obligatoriu ca, înaintea fondului de ten, să aplici o bază de machiaj - adică un primer. Acesta matifiază tenul, sporește rezistența machiajului, reduce riscul de oxidare a fondului de ten și ușurează aplicarea acestuia.

Trebuie să alegi, însă, un primer potrivit pentru tenul gras, unul care absoarbe excesul de sebum și menține intact fondul de ten. Nu uita de primerul pentru pleoape: acesta va evidenția nuanța fardului, va ușura estomparea liniilor de demarcație dintre culori și va elimina efectul de „adunare” a fardului în pliurile pleoapelor.

Orientează-te către produsele pe bază de apă sau silicon, iar dacă te confrunți cu episoade acneice, e preferabil să conțină și acid salicilic, datorită efectului său antibacterian și antiseptic, sau hamamelis, datorită efectului calmant.

Fondul de ten

Primul lucru la care trebuie să fii atentă când alegi fondul de ten este compatibilitatea dintre formula acestuia și cea a primerului. Dacă folosești, de exemplu, un primer pe bază de apă și un fond de ten pe bază de silicon (cu Dimeticonă sau alte ingrediente a căror denumire se termină în -cone sau -siloxane), machiajul nu va rezista. Verifică lista ingredientelor și optează pentru produse cu formulă similară, bazată fie pe apă, fie pe silicon.

Apoi, fondul de ten pe bază de ulei trebuie evitat cu orice preț dacă ai tenul gras. Acesta va accentua aspectul lucios al pielii și nu va reuși să controleze excesul de sebum. În plus, fondul de ten pe bază de ulei este mai predispus la oxidare (efectul inestetic de închidere a nuanței fondului de ten pe parcursul zilei).

Optează, în schimb, pentru un fond de ten ușor, pe bază de apă sau silicon, a cărui formulă conține acid salicilic. Un produs eficient, care acoperă imperfecțiunile și semnele lăsate de acnee, corectând textura pielii, este fondul de ten corector Dermablend, conceput de laboratoarele Vichy. Formula sa specială conține acid salicilic, care exfoliază porii în adâncime și diminuează roșeața pielii, și eperulină. Acest din urmă ingredient este extras din scoarța arborelui tropical Eperua falcata și este un antiinflamator excelent.

Eperulina are mai multe efecte benefice asupra tenului gras:

  • Crește fermitatea.
  • Protejează împotriva stresului oxidativ.
  • Calmează roșeața.


Nu uita că, în cazul tenului gras, cuvântul cheie este „matifiere”. Produsele de machiaj trebuie să diminueze strălucirea inestetică a tenului, să calmeze glandele sebacee, să acopere bine imperfecțiunile și să reziste mult timp pe față.

Urmează sfaturile de mai sus, alege cu atenție crema hidratantă, primerul și fondul de ten, folosește șervețele matifiante pentru a înlătura pelicula de grăsime care se formează pe piele în timpul zilei și te vei bucura de o piele suplă, mată și netedă, așa cum îți dorești.

Produse recomandate

Apă Micelară - Piele sensibilă<br />

Apă Micelară - Piele sensibilă

Cel mai vândut

Demachiant integral 3 în 1

Demachiant integral 3 în 1

( 2 Păreri )

Gel de curățare cu efect de prospețime

Gel de curățare cu efect de prospețime

( 1 Păreri )

Spumă de curățare cu efect de luminozitate

Spumă de curățare cu efect de luminozitate

Loțiune tonică cu acțiune de perfecționare<br />

Loțiune tonică cu acțiune de perfecționare

go to top