OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Ten gras - cauze și sfaturi de îngrijire

Seboreea (tenul gras) este o afecțiune dermatologică care se manifestă prin secreția excesivă a glandelor sebacee. Adesea, secreția este însoțită și de hipertrofie glandulară, mai exact mărirea în volum a glandelor sebacee. Te-ai întrebat de ce apare pielea lucioasă, dar și care sunt metodele de tratament potrivite? Îți recomandăm mai jos câteva sfaturi utile pentru îngrijirea tenului gras.

Ten gras - cauzele apariței

De regulă, seboreea apare la pubertate, iar la vârsta adultă se estompează, însă există și cazuri când multe persoane se confruntă cu această afecțiune de-a lungul vieții. Printre factorii importanți care determină îngrășarea tenului trebuie să amintim:

 • De cele mai multe ori mostenirea genetica. Tenul cu tendință de îngrășare poate fi moștenit de la părinți;
 • Dezechilibru hormonal;
 • Afecțiuni ginecologice, spre exemplu sindromul ovarului polichistic poate fi o cauză;
 • O igienă incorectă. Curățarea tenului în exces, dar și folosirea produselor nepotrivite poate stimula producția de sebum. Și igiena precară poate fi o cauză care determină îngrășarea tenului;
 • Stresul;
 • Temperaturile prea ridicate.

Cum îți dai seama că ai tenul gras

Seboreea este destul de ușor de recunoscut. Pielea este uleioasă la atingere, iar în zona T, pe nas și în zona centrală a frunții, pielea are un aspect uleios. De asemenea, secreția excesivă de sebum poate duce la apariția acneei, iar tenul acneei este în general și un ten gras. Tenul gras are deseori porii dilatați, iar pielea are un aspect de coajă de portocală. Un alt semn prin care îți poți da seama că ai un ten gras îl reprezintă și punctele negre deoarece porii dilatați atrag murdăria și impuritățile, iar de aici se formează punctele negre inestetice.

Sfaturi de îngrijire pentru tenul gras

Primul remediu care vine în ajutorul tenul gras este alimentația. Dieta alimentară trebuie să fie una echilibrată bazată pe alimente naturale, fără produse procesate. Preparatele trebuie gătite cu cât mai puține grăsimi, la fel și zahăr. De asemenea, hidratarea este un alt factor important care vine în ajutorul tenul gras. Apa nu trebuie înlocuită cu alte lichide ori alte băuturi carbogazoase care conțin arome sintetice ori îndulcitori. Pentru tenul gras poți folosi și următoarele remedii: 

 • Îți cureți tenul în fiecare dimineață și seară, iar o dată pe săptămână să folosești un produs de curățare cu apă sărată;
 • Îți tamponezi pielea cu suc de castraveți;
 • Îți tamponezi pielea cu suc de lămâie ori lime;
 • Îți tamponezi tenul cu apă de trandafir;
 • Îți faci gomaj cu cafea, zahăr sau mălai;
 • Aplici gel din aloe vera pe zona T;
 • Aplici în zonele afectate cantități mici de extract de ulei de arbore de ceai.

Cum îți îngrijești tenul gras pe timp de vară

Temperaturile ridicate pot agrava problemele tenului gras, mai ales dacă nu îl îngrijești în mod corespunzător. Pe timp de vară este recomandat să îți cureți tenul cu un produs special conceput pentru acest tip de piele. Pentru hidratare, alege o cremă cu o textură ușoară pe care să o aplici în fiecare dimineață și seară. Este recomandat să nu folosești fond de ten în exces și să folosești o cremă BB sau CC, chiar cu o textură matifiantă.

Greșeli pe care să le eviți dacă ai tenul gras

Alege produsele de îngrijire de care tenul tău are nevoie. Evită produsele cosmetice care conțin parafină ori vaselină deoarece acestea pot încărca și mai mult tenul. Nu este recomandat nici untul de shea sau de cacao deoarece ambele au o textură grasă.

Afla cum sa iti ingrijesti tenul gras, care sunt cauzele si ce tratamente poti utiliza pentru o ingrijire corecta.

Produse recomandate

[CORECTARE 3D] Fond de  ten corector cu acțiune de nivelare 16H<br />

[CORECTARE 3D] Fond de ten corector cu acțiune de nivelare 16H

Ten gras cu tendință acneică

( 42 Păreri )

go to top