OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Pielea - între menopauză și izolare

50+ ... cunoaștem acest număr ca fiind factorul ideal de protecție solară, dar nu l-am privit niciodată că pe vârsta ideală.

Orice femeie se gândește la el cu o strângere de inimă, iar când trecem efectiv prin acestă perioadă devine chiar mai complicat: totul e într-un iureș, apar schimbări de la o luna la alta în fizicul nostru, în sufletul nostru, în mintea noastră... iar când ne privim în oglindă încercând să ne recunoaștem observăm și acolo ca pielea nostră ne trădează: începe să se lase, să se subțieze, să se creponeze, să se păteze; părul din scalp și de pe corp se rărește și devine mai fin și mai fragil, dar apar fire de păr vizibile pe față; nu mai avem strălucire, ovalul feței nu mai e perfect, corpul are rotunjimi nebănuite și nedorite... să mai continui?

Vichy Neovadiol

Ce e de facut?

S-ar putea scrie carti despre menopauza, chiar s-au scris, dar iata si aici cateva sfaturi de baza.
Priviti-va critic si curajos in oglinda inca de la inceput si mergeti la medic cat mai devreme!

Fie că este vorba despre tulburările hormonale, despre kilogramele în plus sau celulită, despre insomnii sau bufeuri, sau despre pielea lăsată, pentru toate există remedii și soluții. În ceea ce privește pielea, medicul dermatolog va evalua toate modificările, chiar și pe cele pe care le trecuseți cu vederea și vă va stabili un plan de tratament. Pentru pielea care s-a lăsat, și-a pierdut elasticitatea și ținuta datorită scăderii densității colagenului, și-a pierdut luminozitatea datorită scăderii conținutului de apă, medicul va recomanda creme îmbogățite cu acid hialuronic, glicozaminoglicani, peptide care sunt “cărămizile” din care se poate reconstrui țesătura cutanată; creme cu vitamina C care să crească luminozitatea; creme îmbogățite în retinol care să stimuleze producția de colagen proaspăt.

Ar trebui intervenit și asupra dietei pe care să o suplimentăm cu acizi grași esențiali omega 3 și omega 6, vitamina D, aminoacizi și acid hialuronic care stimulează sinteza colagenului. Ar trebui revizuit și stilul de viață, insistând la renunțarea la fumat, la nopți pierdute, la prea multe ore în fața ecranelor mici și mari; insistăm să faceți sport, ușor dar perseverent pentru a susține oasele și a aduce aport suplimentar de oxigen întregului organism. De asemenea, puteți apela la o serie de proceduri estetice: fie că este vorba de proceduri de stimulare a redensificării pielii, cum sunt procedurile fracționate (lasere, radiofrecvență, microneedling), fie că sunt proceduri de aport de substanțe nutritive precum mezoterapia sau tratamentele cu oxigen activ, fie că sunt proceduri sofisticate de relaxare a ridurilor sau revolumizare facială, fie că sunt proceduri de epilare laser sau remodelare corporală... sunt atâtea care se pot face, combinate cu îngrijirea cotidiană!

Nu vă neglijați ritualurile de frumusețe, dimpotrivă, amplificați-le și bucurați-vă de ele. Aplicați mai des măști nutritive, nu doar pe față, dar și pe păr si mâini. Dacă părul vostru s-a fragilizat, e momentul să îl “perfuzați” cu fiole regenerante. Faceți din când în când un peeling blând, “de casă” cu acid glicolic. Și, da, aplicați cremă de ochi grasă chiar și în timpul zilei...

Dr. Diana Plăcintescu

#stămacasă  #COVID19

În această perioadă, la fragilizarea cronologică și hormonală a pielii se adaugă condițiile speciale datorită izolării la domiciliu: nu ne oxigenăm destul, aerul din locuințe este închis și uscat, ne-am dat peste cap rutina de îngrijire a tenului. Toate încep să se vadă: pielea s-a uscat și mai mult, parcă ține, parcă ustură, iar la nivelul mâinilor e chiar dezastru: sunt aspre, roșii și crăpate și abia suportă cremele. Fiți blânde cu pielea vostră! Curățarea feței se face de preferință cu loțiuni micelare sau demachiante suple, onctuoase, mătăsoase, cu mișcări ușoare. Mâinile și corpul trebuie spălate cu geluri fără săpun, relipidante, chiar cu uleiuri de baie.

Elemente cheie de reținut

Și nu uitați, dacă ieșiți afară și e soare, cremă de protecție! Obligatoriu 50+

Produse recomandate

Nou

CREMĂ DE ZI CU EFECT DE FERMITATE ȘI ANTI-PETE PIGMENTARE BRUNE SPF 50

CREMĂ DE ZI CU EFECT DE FERMITATE ȘI ANTI-PETE PIGMENTARE BRUNE SPF 50

( 1 Păreri )

Cremă multi-corectoare pentru conturul ochilor și al buzelor

Cremă multi-corectoare pentru conturul ochilor și al buzelor

Peri-Post Menopause Meno 5 Serum Bifazic

Peri & Post Menopause
Meno 5 Serum Bifazic

( 52 Păreri )

PERI-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere, Ten normal-mixt

PERI-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere, Ten normal-mixt

( 1 Păreri )

PERI-MENOPAUSE<br />Cremă de noapte cu efect de redensificare și revitalizare

PERI-MENOPAUSE
Cremă de noapte cu efect de redensificare și revitalizare

PERI-MENOPAUSE<br />Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere,<br />Ten uscat

PERI-MENOPAUSE
Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere,
Ten uscat

( 3 Păreri )

POST-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de refacere a lipidelor și redefinire

POST-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de refacere a lipidelor și redefinire

( 3 Păreri )

POST-MENOPAUSE<br />Cremă de noapte cu efect de refacere a lipidelor si fermitate<br />

POST-MENOPAUSE
Cremă de noapte cu efect de refacere a lipidelor si fermitate

( 2 Păreri )

go to top