OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Bufeurile la menopauză: Cauze, simptome și metode prin care să le ții sub control

Bufeurile se numără printre acele manifestări care fac menopauză o perioadă dificilă pentru orice femeie. În acest articol, dermatologul Karolina Kopeć, explică principale cauze ale bufeurilor și oferă sfaturi despre cum să pot fi contracarate ele.

Bufeurile la menopauză: Cauze, simptome și metode prin care să le ții sub control

Practic, creierul tău transmite întregului corpul senzația că este foarte cald, chiar și atunci când nu este. Prin urmare, corpul reacționează în consecință, manifestând următoarele reacții: transpirație, senzație de inconfort, insomnie etc. Deci ideea este să-i spui corpului tău că nu este atât de cald și să-l susții astfel încât să resimtă temperatura reală. Ușor de spus, nu?

Ce impact au bufeurile specifice menopauzei asupra pielii tale?

Pielea ta se înroșește, de obicei, în timp ce și transpiri. Cu siguranță că bufeurile au, așadar, efecte și asupra pielii tale, atunci când ești în perioada de menopauză.

Așa cum am menționat mai sus, menopauza este un proces foarte complex care afectează multe aspecte ale sănătății generale și ale vieții de zi cu zi.
Pe scurt, bufeurile apar din cauza reducerii producției de estrogen care determină disfuncții termoregulatoare și vasculare. Sunt sentimente bruște de căldură, de obicei resimțite mai intens în partea superioară a corpului.

De asemenea, femeile aflate la menopauză pot experimenta manifestări ale tahicardiei și pot avea frisoane pe măsură ce bufeurile se intensifică.

Transpirația pe timpul nopții poate provoca uneori insomnie cronică. Te întrebi ce consecințe are acest lucru asupra pielii? Ei bine, lipsa somnului sau calitatea îndoielnică a odihnei pot afecta procesele biologice naturale, cum ar fi funcția de protecție a pielii, care nu poate oferi un nivel adecvat de hidratare și regenerare.

Aceste tulburări biologice pot manifesta o influență negativă asupra structurii și aspectului pielii, provocând tenul întunecat, neuniform, uscăciune, roșeață, sensibilitatea, apariția ridurilor și pierderea elasticității.

Dr. Karolina Kopeć

Prin urmare, este esențial ca, pe parcursul menopauzei, să-ți îngrijești pielea așa cum se cuvine înainte de culcare.

Cum poți preveni bufeurile la menopauză?

- Limitarea consumului de ceai, cafea și alcool.
- Renunțarea la fumat.
- Menținerea unui ambient răcoros acasă și la birou.
- Folosirea apei termale pentru revigorare. 
- Purtarea hainelor deschise la culoare, din bumbac sau mătase. 
- Dușurile reci. 

Schimbările de piele care se manifestă în timpul menopauzei sunt la fel de supărătoare ca bufeurile și îți pot afecta încrederea în sine, așadar este important să știi cum să le contracarezi.

Dr. Karolina Kopeć

Elemente cheie de reținut despre bufeurile de la menopauză

1. Fumatul, consumul de alcool sau obezitatea sunt factori de risc care sporesc șansele de apariție a bufeurilor la menopauză.
2. Unele simptome ale menopauzei pot declanșa și alte manifestări: de exemplu, bufeurile pot cauza tulburări biologice (ex: insomnie) care provoacă probleme de îngrijire a pielii (ex: uscăciune, sensibilitate a pielii).

Cele mai citite articole

Menopauza - între mit și realitate

Sănătate

Menopauza - între mit și realitate

Indiscutabil, nimănui nu ii face plăcere sa se gândească ca va veni si acest moment. Aflăm împreună ce este mit și ce este realitate legat de menopauză - când se intalează, pre-menopauză, simptome și semne, dar și ce putem face.

Citește articolul

go to top

Skinconsult

ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

1 minut
pentru a
analiza tenul

Realizează un selfie

Completează profilul tău

Primești rutina recomandată tipului tău de ten

Linii finePunctul tau
forte
Riduri sub
ochi
Prioritatea ta
Lipsa de fermitate

Descoperă
skinconsultai

circle1circle2circle3circle4