Pielea - între menopauză și izolare

50+ ... cunoaștem acest număr ca fiind factorul ideal de protecție solară, dar nu l-am privit niciodată că pe vârsta ideală.

Orice femeie se gândește la el cu o strângere de inimă, iar când trecem efectiv prin acestă perioadă devine chiar mai complicat: totul e într-un iureș, apar schimbări de la o luna la alta în fizicul nostru, în sufletul nostru, în mintea noastră... iar când ne privim în oglindă încercând să ne recunoaștem observăm și acolo ca pielea nostră ne trădează: începe să se lase, să se subțieze, să se creponeze, să se păteze; părul din scalp și de pe corp se rărește și devine mai fin și mai fragil, dar apar fire de păr vizibile pe față; nu mai avem strălucire, ovalul feței nu mai e perfect, corpul are rotunjimi nebănuite și nedorite... să mai continui?

Ar trebui intervenit și asupra dietei pe care să o suplimentăm cu acizi grași esențiali omega 3 și omega 6, vitamina D, aminoacizi și acid hialuronic care stimulează sinteza colagenului. Ar trebui revizuit și stilul de viață, insistând la renunțarea la fumat, la nopți pierdute, la prea multe ore în fața ecranelor mici și mari; insistăm să faceți sport, ușor dar perseverent pentru a susține oasele și a aduce aport suplimentar de oxigen întregului organism. De asemenea, puteți apela la o serie de proceduri estetice: fie că este vorba de proceduri de stimulare a redensificării pielii, cum sunt procedurile fracționate (lasere, radiofrecvență, microneedling), fie că sunt proceduri de aport de substanțe nutritive precum mezoterapia sau tratamentele cu oxigen activ, fie că sunt proceduri sofisticate de relaxare a ridurilor sau revolumizare facială, fie că sunt proceduri de epilare laser sau remodelare corporală... sunt atâtea care se pot face, combinate cu îngrijirea cotidiană!

Nu vă neglijați ritualurile de frumusețe, dimpotrivă, amplificați-le și bucurați-vă de ele. Aplicați mai des măști nutritive, nu doar pe față, dar și pe păr si mâini. Dacă părul vostru s-a fragilizat, e momentul să îl “perfuzați” cu fiole regenerante. Faceți din când în când un peeling blând, “de casă” cu acid glicolic. Și, da, aplicați cremă de ochi grasă chiar și în timpul zilei...

Dr. Diana Plăcintescu

#stămacasă  #COVID19

În această perioadă, la fragilizarea cronologică și hormonală a pielii se adaugă condițiile speciale datorită izolării la domiciliu: nu ne oxigenăm destul, aerul din locuințe este închis și uscat, ne-am dat peste cap rutina de îngrijire a tenului. Toate încep să se vadă: pielea s-a uscat și mai mult, parcă ține, parcă ustură, iar la nivelul mâinilor e chiar dezastru: sunt aspre, roșii și crăpate și abia suportă cremele. Fiți blânde cu pielea vostră! Curățarea feței se face de preferință cu loțiuni micelare sau demachiante suple, onctuoase, mătăsoase, cu mișcări ușoare. Mâinile și corpul trebuie spălate cu geluri fără săpun, relipidante, chiar cu uleiuri de baie.

Data publicării:

Produse recomandate

Cele mai citite articole