OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

Ce tratamente împotriva căderii părului putem folosi?

Cum oprim căderea părului?

Deși nu ne putem recupera părul strălucitor și des din adolescență, în zilele noastre există o serie de tratamente împotriva căderii părului - tratamente medicale și produse cosmetice -, care pot încetini căderea părului. Altele chiar pot ajuta părul să crească din nou.

Înainte de a lua în considerare un tratament contra căderii părului, trebuie mai întâi să înțelegem cauzele exacte ale acesteia, din moment ce nu toate tratamentele funcționează pentru toate tipurile de căderi ale părului. O vizită la medicul dermatolog este recomandată înainte de începerea tratamentului.

Tratamente medicale împotriva căderii părului

Sunt mai multe tratamente topice sau orale împotriva căderii părului, aprobate pentru alopecia androgenică, cea mai întâlnită cauză a căderii părului, care afectează până la 70% dintre bărbați și până la 40% dintre femei.
Aceste tratamente trebuie prescrise de medicul tău, care îți va explica beneficiile, precum și efectele lor secundare.

Șampoane și loțiuni contra căderii părului

Astăzi, sunt disponibile o mulțime de șampoane și loțiuni care, aplicate topic, încetinesc căderea părului, însă eficacitatea lor poate varia.
Unul dintre cele mai bune și eficiente ingrediente topice active împotriva căderii părului este Aminexil, care previne rigidizarea învelișului de colagen, responsabil de subțierea părului, în cazul alopeciei androgenice.

Alte loțiuni și șampoane contribuie, în schimb, la întărirea firului de păr - în loc să lupte împotriva subțierii părului - prin asigurarea nutrienților esențiali și a oligoelementelor, precum glucoza, zincul, cuprul, aminoacizii, vitaminele A, B5, B6 și B8.

Suplimente alimentare pe post de tratament împotriva căderii părului

Unele suplimente alimentare pot contribui la limitarea căderilor masive și bruște ale părului, cunoscute ca telogen effluvium (Link-ul articolului 1: Care sunt tipurile de cădere a părului?), în cazul deficitului de nutrienți ca proteinele, fierul sau vitaminele. Acest tratament poate fi util în special în timpul dietelor (Link-ul articolului 2: De ce cade părul în timpul dietelor alimentare?), mai ales în cazul dietei sărace în carbohidrați, precum dieta keto, care este populară în prezent și care poate duce la deficiențe responsabile de căderea părului.

Intervenția chirurgicală este o altă opțiune

Asemenea tratamentelor împotriva căderii părului menționate (link către pagina categoriei produselor de anticădere a părului), transplantul de păr este o altă opțiune. Există două tehnici principale: prima implică îndepărtarea unei fâșii a scalpului (de pe ceafă) de către medicul chirurg, care este apoi grefată pe zona fără păr a scalpului. A doua tehnică implică îndepărtarea foliculilor, unul câte unul, și grafarea lor în zonele dorite.

Deși consumatoare de timp și scumpe, astfel de tehnici funcționează în majoritatea situațiilor. În orice caz, ele nu restabilesc densitatea originală a părului, din moment ce acesta este transferat dintr-o zonă în alta.

Oricum, se recomandă o vizită la medicul dermatolog pentru determinarea celui mai potrivit tip de operație sau tip de tratament, în funcție de tipul și de intensitatea căderii părului.

Sunt multe tratamente care promit încetinirea căderii părului sau care chiar susțin creșterea părului. Deși nu există un tratament minune, unele dintre acestea funcționează destul de bine.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_13_Which_hair_loss_treatments_can_be_used.jpg