Te confrunți cu pete pigmentare? Cum le poți atenua
Când celulele pielii produc brusc prea mult melanină, apar nedoritele pete pigmentare. află cum poți să atenuezi hiperpigmentarea.
PETE PIGMENTARE - CUM POȚI PREVENI HIPERPIGMENTAREA
Când celulele pielii produc prea multă melanină, apar petele pigmentare. Medicii se referă la acest fenomen ca fiind hiperpigmentare. Petele mici, de culoare maro până la ocru, nu pot fi simțite la atingere și se formează în locurile care sunt expuse frecvent la lumină. De aceea, petele pigmentare apar mai ales pe față, pe decolteu și pe mâini.
De cele mai multe ori, petele mici sunt inofensive, dar sunt adesea considerate neestetice. Află citind în continuare, ce poți face mai exact, chiar și cu o piele sensibilă, împotriva petelor pigmentare.
CUM APAR PETELE PIGMENTARE?
Petele pigmentare apar datorită pigmentului de culoare a pielii, melanina, care este produsă în exces de către melanocite atunci când este expusă la soare și care în mod normal ar trebui să protejeze pielea de radiațiile UV. Cu toate acestea, sub influența unei radiații solare intense, se poate stimula o producție excesivă și neuniformă de melanină - astfel apar petele pigmentare.
PETELE PIGMENTARE CA REACȚIE LA SCHIMBĂRILE HORMONALE
Și fluctuațiile hormonale, cum ar fi cele din timpul sarcinii, pot provoca hiperpigmentare. Medicamentele care cresc sensibilitatea la lumină, cum ar fi anumite antibiotice pot favoriza apariția acestora. Nu în ultimul rând, hiperpigmentarea poate fi și ereditară.
TIPURILE DE PIELE DESCHISE SUNT MAI PREDISPUSE
Tipurile de piele deschise sunt mai predispuse la hiperpigmentare decât tenul mai închis. Spre deosebire de pistrui, care apar încă din copilărie, petele de bătrânețe (lentigo solaris) apar treptat, în special la vârsta înaintată.
Dacă ești în căutarea unui mod de a preveni petele pigmentare, ar trebui să te bazezi pe cosmetice sau produse dermatocosmetice de înaltă calitate cu ingrediente speciale. Pentru petele pigmentare persistente, următoarele ingrediente pot favoriza estomparea acestora:
Acidul glicolic
Acidul glicolic este un acid de fructe, cunoscut pentru efectul său anti-îmbătrânire eficient și, prin urmare, este utilizat în multe întrebuințări cosmetice. Datorită dimensiunii mici a moleculei, acidul glicolic are avantajul că poate pătrunde ușor și foarte adânc în piele, acționând fix acolo. Acidul glicolic este foarte potrivit și pentru pielea sensibilă.
Vitamina C
Substanța activă vitamina C nu întărește doar sistemul imunitar, ci combate și semnele îmbătrânirii pielii prin efectul său antioxidant. În plus, ingredientul la modă, vitamina C, stimulează regenerarea celulară pentru un ten strălucitor. Află mai multe detalii despre cum se poate utiliza vitamina C pentru ten.
Resorcinol Phe
Ingredientul Phe-Rescorinol, prezent în produsele de îngrijire NORMADERM și LIFTACTIV, se dovedește a fi eficient chiar și la concentrații mici. Acesta inhibă producția excesivă de melanină și echilibrează tonul pielii. În plus, Phe-Resorcinol previne apariția de noi pete pigmentare.
Niacinamida
Niacinamida este cunoscută și sub formă de vitamina B3. Corpul nu poate produce vitamina B3 de unul singur, motiv pentru care trebuie să fie administrată prin alimentație. Alimente precum ficatul, ouăle, carnea, fructele și unele cereale sunt bogate în vitamina B3.
În corp, vitamina solubilă în apă se transformă în coenzime, care sunt importante pentru diferite procese metabolice. De exemplu, acestea ajută corpul în producerea de energie. Dar vitamina B3 este necesară și pentru funcționarea mușchilor, a inimii și pentru apărarea imună. În plus, vitamina B3 are, de asemenea, un impact decisiv asupra funcției pielii.
ÎNGRIJIREA PIELII PENTRU PREVENIREA PETELOR PIGMENTARE
Produsele cu vitamina C de origine naturală pot preveni nu doar semnele de îmbătrânire și petele pigmentare, dar pot și atenua petele existente.
PASUL 1
În primul pas, utilizează serumul LIFTACTIV SERUM B3 PETE PIGMENTARE BRUNE cu concentrație mare.
Serumul împotriva petelor pigmentare și a ridurilor acționează în diferite straturi ale pielii pentru a atenua hiperpigmentarea în stratul bazal al epidermei.
În același timp, serumul împotriva petelor pigmentare asigură atenuarea petelor întunecate vizibile pe suprafața pielii și contribuie la un ten mai uniform.
PASUL 2
Deoarece pielea devine mai sensibilă la radiațiile UV prin peeling, în al doilea pas al rutinei de îngrijire, ar trebui să se aplice o cremă hidratantă, cum ar fi crema pentru pete pigmentare LIFTACTIV Cremă B3 Anti-Pete Pigmentare SPF 50, pe timp de zi.
MASCHEAZĂ PETELE PIGMENTARE CU MAKE-UP
Înainte ca îngrijirea să-și poată dezvolta efectul durabil, machiajul reprezintă o modalitate simplă de a face tenul să pară mai uniform. Pentru aceasta, utilizează un fond de ten corector, care se aplică punctual și apoi se estompează bine. Fondul de ten cu acoperire mare DERMABLEND maschează petele pigmentare și urmele de coșuri și rezistă chiar și la apă și transpirație.
SFATURI PENTRU PETELE PIGMENTARE
1. Utilizează întotdeauna protecție solară
Aplică o protecție solară adecvată înaintea expunerii la soare. Reține că pielea ta este expusă la radiații UV chiar și cu un contact solar minim în viața de zi cu zi, un cer înnorat și, în general, pe tot parcursul anului, așa că ar trebui să aplici întotdeauna o protecție solară. Utilizează pur și simplu o cremă de zi cu factor de protecție solară SPF30 sau, pentru o protecție și mai mare, SPF50. Ambele tipuri de SPF pot proteja pielea de expunerea excesivă la soare și de formarea petelor solare.
2. Ceaiul verde poate ajuta
Se spune că ceaiul verde are multe proprietăți benefice pentru a susține sănătatea. Fenolii conținuți în ceai pot contracara petele pigmentare și pot avea un efect benefic asupra aspectului pielii.
3. Grăsimi și minerale
Asigură-te că ai o dietă echilibrată, bogată în cupru, zinc, seleniu, vitamina C, vitamina E, B1, B2, B6, B12, biotină și acid folic. În plus, acizii grași esențiali Omega 3 și Omega 6 sunt esențiali pentru un ten strălucitor. Aceștia sunt importanți pentru diferite procese metabolice și ajută la menținerea elasticității pielii.
4. Rețete de măști faciale făcute în casă care pot (dez)echilibra tenul
Există ingrediente pe care le poți încerca acasă, precum acidul citric, uleiul de floarea-soarelui, oțetul de mere sau cartofii, care pot ajuta la albirea petelor pigmentare. Totuși, în cazul măștilor faciale și a altor produse de acest gen făcute în casă, dozarea ingredientelor active este greu de estimat, ceea ce înseamnă că nu poți fi sigur că vei obține rezultatele dorite.
În plus, unele ingrediente pot provoca reacții adverse la anumite persoane. De aceea, ar trebui să te bazezi mai degrabă produse de îngrijire a pielii formulate de experți, testate dermatologic, care îți vor oferi o îngrijire sigură a pielii și rezultate fără riscuri.
Concluzie
Cu aceste sfaturi și îngrijirea potrivită a pielii, poți atenua semnele petelor pigmentare. Dar și îmbrăcămintea potrivită poate oferi sprijin suplimentar. Pălăriile, mănușile și bluzele cu guler înalt pot proteja în plus părțile corpului expuse la soare și pot contracara formarea petelor pigmentare.
Nu uita: pielea ta merită îngrijirea cea mai bună!
Data publicării: