OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Subțierea părului după menopauză: adevărat sau fals?

subtierea parului

Menopauza este asociată cu o mulțime de schimbări în organism, printre care se numără și modificări la nivelul pielii și al părului. Este adevărat însă că menopauza se numără printre cauzele pierderii podoabei capilare? Schimbările hormonale duc la subțierea părului? Iată care sunt adevărurile și care sunt miturile despre efectele menopauzei asupra părului.

Părul devine mai fragil după menopauză: ADEVĂRAT

Majoritatea femeilor observă o schimbare în calitatea și puterea părului lor pe măsură ce se apropie de vârsta de 50 de ani. Menopauza poate crește nivelul de hormoni androgeni din corp, ceea ce duce la subțierea părului și la reducerea ciclului său de creștere. Acumularea schimbărilor hormonale și a celor legate de stilul de viață fac din îngrijirea părului o prioritate atunci când ne apropiem de menopauză.

Schimbările hormonale înseamnă de multe ori subțierea părului: PARȚIAL ADEVĂRAT

Deși multe femei întâmpină schimbări privind volumul natural al părului și grosimea acestuia atunci când se apropie de menopauză, acest lucru nu este obligatoriu. Atingerea pragului de 50 de ani nu înseamnă neapărat că părul se va subția.

Deși este adevărat că modificările hormonale pot modifica lungimea și diametrul foliculilor de păr, aspectul părului se poate îmbunătăți substanțial printr-o alimentație corectă și un stil de viață echilibrat. Asigură-te că ai un consum crescut de proteine – responsabile pentru producția de keratină – și fier, care îmbunătățește circulația sângelui. Și practicarea exercițiilor fizice va fi de mare ajutor.

Un număr semnificativ de femei afirmă că se simt mai obosite înainte, în timpul și după menopauză. Această lipsă de energie se datorează modificărilor hormonale din corp, lucru care accentuează importanța exercițiilor fizice, care vor ajuta la reducerea stresului asociat cu oboseala.

Menopauza cauzează căderea părului: FALS

Schimbările hormonale pot fi responsabile pentru căderea părului în anumite cazuri. Femeile pot observa subțierea părului și degradarea lui odată cu atingerea pragului menopauzei, însă acest lucru nu garantează și faptul că acesta va cădea. Așadar, căderea părului nu va avea loc în mod obligatoriu în timpul menopauzei.

Cauzele subțierii și căderii părului după menopauză

În această perioadă, se poate observa scăderea volumului părului și pierderea vitalității. Acest lucru are loc în urma scăderii cantității de hormoni estrogeni produși de către organism, care ajută la protecția părului și susțin un ciclu de creștere sănătos.

Însă, acesta este doar un factor care influențează acest fenomen și nu o cauză. Căderea și subțierea părului poate avea loc și pe fond genetic, dacă femeile au o istorie familială legată de pierderea podoabei capilare odată cu înaintarea în vârstă.

Este important de menționat și că oboseala și stresul pot fi responsabile pentru modificările la nivelul părului, incluzând căderea sporadică sau pe termen lung. În momentul în care observi o cădere a părului accentuată, se recomandă vizita la medicul specialist. De multe ori, pierderea părului poate fi rezultatul unor afecțiuni, ca de exemplu bolile glandei tiroide sau deficitul de nutrienți provenit dintr-o alimentație necorespunzătoare.

Cum poți preveni subțierea și căderea părului

Un stil de viață sănătos este răspunsul multor probleme ale organismului. Consumând suficientă apă și alimente bogate în nutrienți poți scădea șansele de subțiere a părului. De asemenea, evită alimentele nocive, bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, precum și alcoolul sau tutunul.

Așa cum am menționat mai sus, stresul poate determina apariția unor modificări în structura părului. Acordă o atenție deosebită odihnei și găsește activități care să te ajute să te relaxezi. Sportul poate fi grozav împotriva stresului și te va ajuta și să te menții în formă. Încearcă și produse cosmetice speciale care să îți protejeze podoaba capilară și să contribuie la fortificarea firului de păr.

Subțierea părului și chiar căderea sa pot fi efecte adverse ale nivelului scăzut de hormoni din timpul menopauzei. Însă, acest factor nu este direct responsabil pentru pierderea firelor de păr. De aceea, este important să menții o viață echilibrată și să ai cât mai multă grijă de părul tău.

Vă dezvăluim ce este adevărat și ce este mit în legătură cu efectul pe care menopauza îl poate avea asupra părului dumneavoastră.

Produse recomandate

<strong>Aminexil Clinical 5 - Femei</strong>

Aminexil Clinical 5 - Femei

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Aminexil Clinical 5 - Regenerare Păr Bărbați

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit<br />

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Densi-Solutions - Balsam pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește rezistența părului

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare<br />

Densi-Solutions - Tratament pentru părul subțire și slăbit cu efect de densificare

Crește numărul firelor de păr

( 1 Păreri )

Nou

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

( 2 Păreri )

Nou

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Energy+ Șampon cu acțiune energizantă

Nou

Energy+ Sampon pentru cresterea parului cu acțiune energizantă si anti cadere par, 200 ml

Energy+ Sampon pentru cresterea parului cu acțiune energizantă si anti cadere par, 200 ml

Nou

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

ENERGY+ BALSAM FORTIFIANT

go to top