Subțierea părului după menopauză: adevărat sau fals?

Vă faceți griji cu privire la aspectul părului dumneavoastră, acum că ați atins pragul menopauzei? Vă dezvăluim ce este adevărat și ce este mit în legătură cu efectul pe care menopauza îl poate avea asupra părului dumneavoastră.

Părul devine mai fragil după menopauză: ADEVĂRAT


Majoritatea femeilor observă o schimbare în calitatea și puterea părului lor pe măsură ce se apropie de vârsta de 50 de ani. Menopauza poate crește nivelul de androgen din corp, ceea ce subțiază părul și îi reduce ciclul de creștere. Acumularea schimbărilor hormonale și a celor legate de stilul de viață fac din îngrijirea părului o prioritate, atunci când ne apropiem de menopauză.

Schimbările hormonale înseamnă de multe ori subțierea părului: PARȚIAL ADEVĂRAT


Deși multe femei întâmpină schimbări privind volumul natural al părului și grosimea acestuia atunci când se apropie de menopauză, acest lucru nu este obligatoriu.
Atingerea pragului de 50 de ani nu înseamnă neaparat că părul dumneavoastră se va subția.  Deși este adevărat că modificările hormonale pot modifica lungimea și diametrul foliculilor de păr, puteți îmbunătăți foarte mult aspectul părului dumneavoastră atunci când mâncați corect și sunteți atentă la stilul dumneavoastră de viață. Asigurați-vă că aveți un consum crescut de proteine – responsabile pentru producția de keratină – și fier, care îmbunătățește circulația sângelui. Practicarea exercițiilor fizice ajută, de asemenea.

Un număr semnificativ de femei afirmă că se simt mai obosite înainte, în timpul și după menopauză. Această lipsă de energie se datorează modificărilor hormonale din corp, acest lucru accentuând importanța exercițiilor fizice, care vor ajuta la reducerea stresului asociat cu oboseală.

Menopauza cauzează căderea părului: FALS


Schimbările hormonale pot fi responsabile pentru căderea părului în anumite cazuri. Insă, după cum am menționat mai sus, femeile pot observa subțierea părului și degradarea lui odată cu atingerea pragului menopauzei, însă acest lucru nu garantează și căderea părului. Este important de menționat că oboseala și stresul pot fi responsabile pentru modificările la nivelul părului, incluzând căderea sporadică sau pe termen lung a părului. Dacă observați o cădere a părului accentuată, este recomandat să vizitați un doctor, pentru a cerceta dacă o posibilă cauză a căderii ar putea fi o boală endocrinologică a glandei tiroide, întrucât acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra căderii părului. (LINK – AMINEXIL- Cum afectează tiroida căderea părului)

Data publicării:

Cele mai citite articole