OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Probioticele: Ce sunt și ce beneficii au pentru tenul tău?

Probioticele: Ce sunt si ce beneficii au pentru tenul tau

După ce au cucerit dietele alimentare sănătoase, probioticele și-au construit o binemeritată reputație și în tratamentele dermatocosmetice de îngrijire corectă a pielii. În cele ce urmează îți prezentăm aspecte legate de rolul și beneficiile probioticelor pentru organismul uman și, mai ales, pentru păstrarea unui ten sănătos și tânăr.

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt microorganisme vii care aduc beneficii sănătății atunci când sunt consumate sau aplicate pe piele. Probioticele pot fi găsite în iaurturi și alte alimente fermentate, în suplimente alimentare și produse dermatocosmetice.

Probioticele pot conține o mare varietate de microorganisme. Cele mai frecvente sunt bacteriile care aparțin grupurilor Lactobacillus și Bifidobacterium.

Atenție! Diferite tipuri de probiotice pot avea efecte diverse. De exemplu, dacă un anumit tip de Lactobacillus ajută la prevenirea unei boli, asta nu înseamnă neapărat că un alt tip de Lactobacillus sau oricare dintre probioticele Bifidobacterium pot avea același efect.

Atunci când se discută despre probiotice, subiectul include automat și prebioticele, simbioticele și postbioticele. Prebioticele sunt componente alimentare nedigerabile care stimulează selectiv creșterea sau activitatea microorganismelor dorite. Simbioticele sunt produse care combină probiotice și prebiotice. Postbioticele sunt produse secundare de fermentare produse de bacterii care sunt bune pentru organism.

Atât prebioticele, cât și probioticele pot fi utilizate pe cale orală sau local, cu ajutorul produselor dermatocosmetice. Postbioticele pot fi utilizate local, sub formă de produse dermatocosmetice.

Printre cele mai cunoscute beneficii ale probioticelor asupra organismului uman se numără:

  • reducerea inflamației sistemice, un motor principal al multor boli;
  • reducerea simptomelor de anxietate și depresie la persoanele cu depresie clinică (Lactobacillus helveticus și Bifidobacterium longum);
  • scăderea nivelului total de colesterol și al colesterolului „rău” din sânge;
  • reducerea tensiunii arteriale;
  • îmbunătățirea funcției imunitare, ceea ce poate duce la un risc redus de infecții;
  • îmbunătățirea sănătății pielii, putând fi utilizate pentru acnee, rozacee și eczeme, precum și alte tulburări ale tenului;
  • efect anti-îmbătrânire, prin creșterea capacității celulelor de a se replica.


Probioticele: beneficii pentru ten

Fiecare zonă a corpului are propriul său microbiom unic de virusuri, fungi și bacterii.
Inflamația cronică, stresul, modificările nivelului pH-ului pielii și dieta pot crea un dezechilibru la nivelul microbiomului.

Un organism dezechilibrat se manifestă prin infecții cutanate sau probleme ale tenului, cum ar fi coșuri, acnee, eczeme, și rozacee.

Probioticele sub formă de alimente, suplimente și produse cosmetice de îngrijire pot ajuta la prevenirea și tratarea afecțiunilor pielii. Produsele de îngrijire a tenului pe bază de prebiotice, probiotice și postbiotice ajută la echilibrarea organismului și în redobândirea sănătății pielii.

Produsele dermatocosmetice pe bază de probiotice echilibrează microbiomul tenului și ajută la:

  • reducerea eczemelor;
  • reducerea leziunilor acneice;
  • îmbunătățirea hidratării pielii uscate;
  • reducerea ridurilor;
  • reducerea liniilor fine;
  • îmbunătățirea elasticității;
  • echilibrarea pH-ul pielii;
  • îmbunătățirea apărării pielii împotriva radicalilor liberi;
  • susținerea funcției de barieră de protecție a pielii.


Aplicarea unui produs ce conține probiotice pe piele este cel mai direct și eficient mod de a afecta în sens pozitiv microbiomul acesteia.

Produsele dermatocosmetice pot include ca ingrediente benefice probiotice:

  • Bifidobacterium - diminuează sensibilitatea pielii și stimulează ceramidele.
  • Lactobacillus – îmbunătățește funcția de protecție a pielii pentru a reduce acneea și roșeața.
  • Vitreoscilla - reduce pierderile de apă și reduce eczemele de pe piele.
  • Bacillus coagulans - crește radicalii liberi necrofagi pentru a lupta împotriva îmbătrânirii pielii.
  • Staphylococcus hominis și Staphylococcus epidermidis – pot stopa creșterea unui tip de bacterie care poate conduce la simptome de eczeme și piele uscată.
  • Streptococcus thermophilus – poate contribui la creșterea producției de ceramide la persoanele cu eczeme sau piele uscată și sensibilă.


Produse pentru ten pe baza de probiotice

MINERAL 89 PROBIOTIC FRACTIONS

Serum regenerator și reparator.

Minéral 89 Probiotic fractions. Serum regenerator și reparator.
Formulat cu fracții probiotice dezvoltate în Apă Vulcanică Vichy împreună cu Vitamine Antioxidante, precum Niacinamida, regenerează și redă aspectul unui ten sănătos.
Zi după zi, tenul este hidratat, pielea este mai luminoasă, își recăpăta elasticitatea și liniile fine sunt reduse.

NORMADERM PHYTOSOLUTION Cremă dublu-corectoare

Pentru tenul gras cu tendință acneică

Crema dublu-corectoare reprezintă primul produs de îngrijire zilnică Vichy cu dublă acțiune, destinat tenului cu tendință acneică.
1.Acesta reduce imperfecțiunile, precum:

  • Coșuri;
  • Semne reziduale;
  • Exces de sebum.


2.Îmbunătățește calitatea pielii:

  • Hidratează și regenerează pielea;
  • Întărește bariera protectoare a tenului;
  • Stimulează apărarea antioxidantă a pielii.


În plus, textura sa ușoară cu 60% Apă Termală Mineralizantă Vichy previne blocarea porilor, alunecă ușor pe piele și se absoarbe rapid, fără a da senzația de ten gras.

SLOW GE

Fluid zilnic pentru corectarea semnelor de îmbătrânire în curs de formare, cu SPF 25

Slow  ge este prima gamă de îngrijire de la Vichy care corectează și încetinește apariția semnelor de îmbătrânire a tenului asociate cu expozomul*, pentru un ten cu aspect sănătos și întinerit.
*Expozomul reprezintă totalitatea factorilor de mediu care influenţează starea biologică a organismului de-a lungul vieţii. În cadrul acestuia sunt incluse toate tipurile de agresiuni (externe și interne) la care suntem expuși: raze UV, poluare, stres, oboseală etc.

Alimente ce conțin probiotice

Unele studii sugerează că alimentele care conțin probiotice pot reduce riscul de a dezvolta boli alergice ale pielii, cum ar fi eczemele, și pot îmbunătăți funcția de barieră a pielii.

Iaurt

Iaurtul reprezintă una dintre cele mai bune surse de probiotice. Iaurtul este produs din lapte care a fost fermentat de bacterii benefice, în principal bacterii de acid lactic și bifidobacterii. Consumul de iaurt este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății pielii și a oaselor. De asemenea, este benefic pentru persoanele cu hipertensiune arterială.

Atenție! Nu toate tipurile de iaurt conțin probiotice vii, unele produse fiind ineficiente datorită procesului industrial de procesare. Din acest motiv, asigurați-vă că alegeți iaurtul cu culturi active sau vii.

Chefir

Chefirul este o băutură fermentată din lapte probiotic obținută prin adăugarea de boabe de chefir în laptele de vacă sau de capră. Boabele de chefir nu sunt boabe de cereale, ci mai degrabă culturi de bacterii de acid lactic și drojdie. Chefirul poate îmbunătăți sănătatea sistemului osos, poate ajuta în remedierea unor probleme digestive și poate proteja împotriva infecțiilor, inclusiv cele ale pielii.

Varza murată

Varza murată este un produs fermentat de bacteriile acidului lactic și unul dintre cele mai vechi alimente tradiționale. Are un gust acru, sărat și poate fi depozitată luni de zile într-un recipient etanș.

În plus față de calitățile sale probiotice, varza murată este bogată în fibre, precum și vitaminele C, B și K, sodiu, fier și mangan. Varza murată conține, de asemenea, antioxidanții luteină și zeaxantină, care sunt importanți pentru sănătatea ochilor.

Atenție! Asigurați-vă că alegeți varza murată nepasteurizată deoarece, prin procesul de pasteurizare, sunt ucise bacteriile vii și active.

Castraveți murați

Castraveții murați sunt un produs alimentar obținut prin conservarea într-o soluție de sare și apă. Castraveții sunt lăsați să fermenteze o perioadă de timp, folosind propriile bacterii prezente în mod natural.

Castraveții murați sunt o sursă excelentă de bacterii probiotice sănătoase, care pot îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv și conțin și vitamina K, un nutrient esențial pentru coagularea sângelui.

Atenție! Este important să rețineți că murăturile făcute cu oțet nu conțin probiotice vii.

Brânzeturi fermentate

Brânza este foarte hrănitoare și o sursă foarte bună de proteine. Bacteriile bune supraviețuiesc procesului de fermentare al unor brânzeturi, inclusiv mozzarella, cheddar și brânză de vaci. Aceste brânzeturi sunt bogate în vitamine și minerale importante, inclusiv calciu, vitamina B12, fosfor și seleniu.

Concluzie

Produsele dermatocosmetice pe bază de probiotice pot fi eficiente în combaterea multor probleme ale tenului, cum ar fi inflamațiile apărute la nivelul pielii, pot contribui la hidratarea și îmbunătățirea aspectului pielii, pot proteja pielea împotriva radicalilor liberi și chiar a apariției unor boli severe.

Bibliografie:

Bellefonds, Colleen de. “What Do Probiotics Have to Do with Your Skin?” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/health/probiotics-skin-care. Published September 9, 2020.
Gunnars, Kris. “Probiotics 101: A Simple Beginner's Guide.” Healthline, Healthline Media, www.healthline.com/nutrition/probiotics-101. Published December 9, 2020.

Data publicării:

Produse recomandate

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

SPA DE NOAPTE<br />Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

SPA DE NOAPTE
Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

( 1 Păreri )

Cel mai vândut

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

( 19 Păreri )

Cremă intens hidratantă 72H

Cremă intens hidratantă 72H

( 1 Păreri )

EYES - Gel pentru conturul ochilor

EYES - Gel pentru conturul ochilor

Efect reparator și de fortifiere

( 5 Păreri )

PROBIOTIC FRACTIONS

PROBIOTIC FRACTIONS

( 6 Păreri )

go to top