OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Îngrijirea pielii la menopauză: care este cel mai bun tratament?

Ingrijirea pielii la menopauza

Schimbările hormonale din timpul menopauzei se răsfrâng asupra pielii, care suferă o serie de modificări când vine vorba de structură și aspect. Pentru a o îngriji corespunzător, este important să apelezi la produse speciale care să îi îmbunătățească densitatea. Însă, pe lângă tratamentele locale de întreținere a țesutului cutanat, adoptarea unui stil de viață sănătos este esențială. Află de ce reguli de îngrijire a pielii ar trebui să ții cont la menopauză.

Ce se întâmplă cu pielea ta în timpul menopauzei?

Menopauza înseamnă încetarea activității ovariene, ceea ce duce la scăderea semnificativă a producției de hormoni sexuali feminini. Pielea reprezintă principalul organ afectat de acest fenomen, așa că vei observa o serie de schimbări la nivelul său.

Aceasta își pierde din elasticitate și fermitate și nu mai are aceeași capacitate de a reține umiditatea. Drept rezultat, ea devine mult mai uscată. Acest lucru duce și la sensibilizarea sa, motiv pentru care pielea după menopauză este mult mai predispusă la apariția iritațiilor sau a altor afecțiuni cutanate (eczeme, acnee, arsuri solare, pete pigmentare).

Pierderea elasticității înseamnă și că pielea începe să se lase. Astfel, vor apărea mai multe riduri și semne ale îmbătrânirii. Scăderea nivelului de hormoni este asociată cu o creștere a nivelului radicalilor liberi, principalii responsabili pentru îmbătrânirea pielii.

Ce poți să faci pentru o piele mai sănătoasă?

Menopauza nu este o afecțiune, ci un fenomen natural. Însă, în anumite cazuri, specialiștii pot recomanda anumite tratamente. Terapia de înlocuire hormonală pe durata menopauzei este recomandată dacă în istoricul medical al familiei s-au înregistrat cazuri de afecțiuni cardiovasculare sau de cancer genital.

Acest tratament poate fi urmat, însă, numai la indicațiile și sub monitorizarea atentă a medicului. De asemenea, se recomandă să se ia în calcul următoarele sfaturi emise de Autoritatea Națională de Sănătate din Franța(1). Opțiunile alimentare și, în general, stilul de viață, pot influența și ele reducerea stresului oxidativ.

Sfaturi pentru îngrijirea tenului

Utilizează produse cosmetice care conțin antioxidanți, dar și vitamina C și vitamina E pentru a stimula efectele acestora. Încearcă produse cosmetice anti-îmbătrânire pe bază de acid hialuronic. Folosește creme sau seruri care conțin fitoestrogeni sau derivați ai acestuia - precum resveratrolul, un compus antioxidant.

La menopauză, pielea are nevoie de produse blânde, care să îi asigure hidratare din plin, să ajute la refacerea barierei cutanate, să îi redea fermitatea, volumul și aspectul strălucitor. Încearcă produsele din gama Neovadiol, concepute special pentru a activa mecanismul anti-îmbătrânire al pielii la menopauză.

Sfaturi pentru îngrijirea de bază a pielii

Folosește întotdeauna produse de curățare blânde și hidratante, cu pH scăzut, fără ingrediente prea agresive. Redu temperatura apei folosită în timpul băilor. Astfel, vei evita uscarea și iritarea pielii. Pentru o bună îngrijire a întregului corp, nu uita să îți hidratezi pielea corespunzător.

Protecția solară este, de asemenea, foarte importantă. Aplică produse cu factor de protecție de minimum 30 de fiecare dată când te vei expune la soare. Acest lucru este valabil oricând, chiar și în anotimpul rece, nu doar atunci când mergi la plajă.

Sfaturi de machiaj

Pentru un machiaj reușit la menopauză, care să și protejeze pielea și să nu o irite, optează pentru fonduri de ten cu textură cremoasă. Acestea ar trebui să aibă o formulă hidratantă și o putere de acoperire cât mai mică, pentru a nu încărca tenul și a-l usca. 

De asemenea, evită pudra, deoarece și aceasta usucă pielea și face ridurile mai vizibile. Pentru ca tenul tău să aibă un aspect cât mai proaspăt, alege farduri și rujuri culori neutre, care să nu fie prea puternice, și evită texturile prea strălucitoare.

Alte sfaturi utile

Îngrijirea pielii este esențială la menopauză, dar alimentația corectă și activitatea fizică ar trebui să facă și ele parte din obiceiurile tale zilnice. Consumă cât mai multe alimente bogate în antioxidanți, care reduc stresul oxidativ de la nivelul celulelor și ajută la menținerea unui nivel cât mai ridicat de estrogen. 

Alte substanțe benefice în timpul menopauzei sunt izoflavonoidele, care ajută la sănătatea pielii, acționând similar cu hormonii feminini. Acești compuși pot fi găsiți în alimente precum soia.

În cele din urmă, nu uita să rămâi cât mai activă și să încerci să reduci stresul cotidian. Sportul sau chiar și plimbările zilnice te vor ajuta să te relaxezi și să te menții sănătoasă.

Îngrijirea pielii la menopauză este extrem de importantă pentru a o păstra cât mai frumoasă și strălucitoare. Folosind produsele potrivite și respectând o rutină de îngrijire atentă, vei putea să reduci cât mai mult efectele vizibile ale nivelului scăzut de hormoni asupra tenului și pielii tale.
 

Data publicării:

Produse recomandate

Nou

CREMĂ DE ZI CU EFECT DE FERMITATE ȘI ANTI-PETE PIGMENTARE BRUNE SPF 50

CREMĂ DE ZI CU EFECT DE FERMITATE ȘI ANTI-PETE PIGMENTARE BRUNE SPF 50

( 1 Păreri )

CREMĂ MULTI-CORECTOARE PENTRU CEARCĂNE, ȘI CONTURUL OCHILOR CU EFECT ANTI CEARCĂN

CREMĂ MULTI-CORECTOARE PENTRU CEARCĂNE, ȘI CONTURUL OCHILOR CU EFECT ANTI CEARCĂN

Peri-Post Menopause Meno 5 Serum Bifazic

Peri & Post Menopause
Meno 5 Serum Bifazic

( 52 Păreri )

PERI-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere, Ten normal-mixt

PERI-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere, Ten normal-mixt

( 1 Păreri )

PERI-MENOPAUSE<br />Cremă de noapte cu efect de redensificare și revitalizare

PERI-MENOPAUSE
Cremă de noapte cu efect de redensificare și revitalizare

PERI-MENOPAUSE<br />Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere,<br />Ten uscat

PERI-MENOPAUSE
Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere,
Ten uscat

( 3 Păreri )

POST-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de refacere a lipidelor și redefinire

POST-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de refacere a lipidelor și redefinire

( 3 Păreri )

POST-MENOPAUSE<br />Cremă de noapte cu efect de refacere a lipidelor si fermitate<br />

POST-MENOPAUSE
Cremă de noapte cu efect de refacere a lipidelor si fermitate

( 2 Păreri )

go to top