
Dr. Diana Placintescu
Medic primar dermato-venerolog
- Home
- Nicio Pauză la Menopauză
- Dr. Diana Placintescu
Pielea - între menopauză și izolare
Ce trebuie să facem în această perioadă, când, la fragilizarea cronologica si hormonala a pielii se adauga conditiile speciale datorita izolarii la domiciliu?
Cum tratăm uscăciunea vaginală cauzată de menopauză?
Acum că te afli la menopauză, te confrunți cu diverse simptome, precum uscăciunea vaginală: trebuie tratată această problemă sau se va ameliora de la sine?
Menopauza va opri simptomele endometriozei?
Menopauza va opri simptomele endometriozei? Nu este ușor să oferim un răspuns cert la această întrebare. Pentru început, este nevoie să analizăm manifestările endometriozei la menopauză, însă nu înainte de a defini endometrioza și de a înțelege cum și de ce apare.
Un an fără menstruație: sunt la menopauză?
Încetarea menstruațiilor înseamnă că ai intrat la menopauză? Depinde. De regulă, este nevoie ca menstruația să fie absentă pentru o perioadă mai îndelungată, pentru a putea da un astfel de diagnostic.
Renunțăm la pastilele contraceptive în perioada premenopauzei? Cum afectează menopauza fertilitatea?
Oprirea administrării pastielor contraceptive trebuie să se bazeze pe simptomele pe care le resimți și pe recomandările medicului specialist, deopotrivă. Descoperă de ce încă s-ar putea să fii fertilă în perioada menopauzei.
Diagnosticarea menopauzei: sunt indicate testele de sânge?
Simptomele menopauzei nu sunt chiar subtile; schimbările fizice vizează diverse aspecte, motiv pentru care este recomandat să consulți un medic generalist sau specialist pentru a le identifica și pentru a le trata corespunzător, dacă este cazul.
Cât de des ar trebui să mergi la ginecolog când intri la menopauză?
Menopauza este o perioadă în care, cu siguranță, vei avea mai multe întrebări și vei deveni mai îngrijorată cu privire la schimbările pe care le tranzitează organismul tău. Din acest motiv, vei simți nevoia să ceri sfatul, constant, medicului tău ginecolog.