OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Un an fără menstruație: sunt la menopauză?

Încetarea menstruațiilor înseamnă că ai intrat la menopauză? Depinde. De regulă, este nevoie ca menstruația să fie absentă pentru o perioadă mai îndelungată, pentru a putea da un astfel de diagnostic.

Un an fără menstruație: sunt la menopauză?

Aceasta este, probabil, întrebarea cel mai des întâlnită pe care și-o pun femeile aflate în pragul menopauzei: Cum este posibil ca menstruația să se oprească, brusc, timp de câteva luni, iar apoi să reapară după care să fie stopată complet?

Ei bine, răspunsul este destul de simplu: activitatea ovariană poate suferi tulburări, de unde și apariția menstruațiilor neregulate.

O femeie poate considera că a intrat la menopauză după 12 luni consecutive în care menstruația a lipsit complet. Cu toate acestea, în cazul unor anumite femei, menstruația poate să reapară chiar și după un an în care a fost absentă. Aceasta poate reprezenta o revenire a activității ovariene ceea ce înseamnă că ovarele își recapată funcțiie, însă numai temporar. O ecografie pelvină poate identifica alte posibile cauze ale sângerărilor.Se recomandă controalele periodice la medicul ginecolog, care va monitoriza activitatea ovariană.

PONTURI

- Dacă menstruația nu apare timp de 12 luni consecutive, acesta este adesea un semn că s-a instalat menopauza.

- Se recomandă controalele ginecologice regulate pentru a monitorizarea activității ovariene. 

go to top