OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Un an fără menstruație: sunt la menopauză?

Încetarea menstruațiilor înseamnă că ai intrat la menopauză? Depinde. De regulă, este nevoie ca menstruația să fie absentă pentru o perioadă mai îndelungată, pentru a putea da un astfel de diagnostic.

Un an fără menstruație: sunt la menopauză?

Aceasta este, probabil, întrebarea cel mai des întâlnită pe care și-o pun femeile aflate în pragul menopauzei: Cum este posibil ca menstruația să se oprească, brusc, timp de câteva luni, iar apoi să reapară după care să fie stopată complet?

Ei bine, răspunsul este destul de simplu: activitatea ovariană poate suferi tulburări, de unde și apariția menstruațiilor neregulate.

O femeie poate considera că a intrat la menopauză după 12 luni consecutive în care menstruația a lipsit complet. Cu toate acestea, în cazul unor anumite femei, menstruația poate să reapară chiar și după un an în care a fost absentă. Aceasta poate reprezenta o revenire a activității ovariene ceea ce înseamnă că ovarele își recapată funcțiie, însă numai temporar. O ecografie pelvină poate identifica alte posibile cauze ale sângerărilor.Se recomandă controalele periodice la medicul ginecolog, care va monitoriza activitatea ovariană.

PONTURI

- Dacă menstruația nu apare timp de 12 luni consecutive, acesta este adesea un semn că s-a instalat menopauza.

- Se recomandă controalele ginecologice regulate pentru a monitorizarea activității ovariene. 

Cele mai citite articole

Menopauza va opri simptomele endometriozei?

INTIMITATE

Menopauza va opri simptomele endometriozei?

Menopauza va opri simptomele endometriozei? Nu este ușor să oferim un răspuns cert la această întrebare. Pentru început, este nevoie să analizăm manifestările endometriozei la menopauză, însă nu înainte de a defini endometrioza și de a înțelege cum și de ce apare.

Citește articolul

go to top