OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Scalp iritat - cauze și remedii

Dacă te confrunți frecvent cu mătreață și mâncărimi în zona pielii capului este foarte posibil să ai un scalp iritat. Responsabili pentru această afecțiune pot fi numeroși factori, printre care și produsele de îngrijire, eczemele, psoriazisul sau chiar ciuperci ale pielii. Astfel, este esențial să identifici cauza problemei tale, pentru a reda sănătatea scalpului. Cum scapi, însă, de senzația de piele care strânge, de mâncărimi și de disconfortul pe care le creează un scalp iritat?

Scalp iritat - cauze și remedii

Care sunt cauzele unui scalp iritat?

După mâini și față, scalpul este zona corpului care se poate irita foarte ușor. Prin urmare, trebuie să beneficieze de o îngrijire specială pentru a ține departe problemele ce pot afecta bariera de protecție a pielii capului.

Căldura, frigul, substanțele chimice nocive sunt cei mai mari inamici ai pielii noastre, inclusiv ai sănătății scalpului. De fapt, simptomele unui scalp iritat (mâncărime, inflamații, roșeață, uscăciune, tensiune la nivelul capului) apar ca răspuns la acțiunea acestor factori nocivi.

De asemenea, scalpul devine mai sensibil în timpul iernii, din cauza frigului. Pe de altă parte, deoarece suntem expuși constant la surse artificiale de căldură în sezonul rece, stratul cornos al pielii se deshidratează, declanșând simptomele scalpului iritat.

Cum tratezi un scalp iritat?

Printre cele mai simple metode de a scăpa de simptomele unui scalp iritat este evitarea dușurilor fierbinți și folosirea unui șampon dedicat pielii sensibile. Cele mai recomandate produse sunt cele cu formulă hipoalergenică și cele fără coloranți. Pentru a ține sub control simptomele scalpului iritat poți încerca șamponul Vichy Dercos. Acesta nu conține sulfați dar are în compoziția sa pirocton-olamina, o substanță activă care reglează procesul de descuamare a pielii și luptă împotriva ciupercii Malaessezia, responsabilă de apariția mătreții. De asemenea, Bisabololul, un alt ingredient benefic extras din mușețel este prezent în compoziția șamponului și are acțiune calmantă. Iată care sunt beneficiile complete ale acestui produs din gama Vichy:

  • Ajută la calmarea senzației de mâncărime;
  • Ajută la menținerea microbiomului, grație tehnologiei cu seleniu DS;
  • Elimină până la 100% mătreața vizibilă;
  • Are acțiune anti-recidivă până la 6 săptămâni;
  • Este testat sub control dermatologic.

Atunci când ai un scalp iritat, ține cont de faptul că produsele de styling cu formulă agresivă pot agrava simptomele acestei afecțiuni. La fel se întâmplă și cu produsele de vopsire a părului, motiv pentru care este recomandat să apelezi la metode naturale de a-ți schimba culoarea podoabei capilare. De exemplu, ceaiul de mușețel va conferi părului tău reflexii aurii, în timp ce infuzia din coji de nucă îți va închide nuanța părului cu câteva tonuri.

Scalpul iritat poate fi un simptom al unor boli dermatologice destul de dificil de tratat, cum ar fi dermatita seboreică sau psoriazisul scalpului. De aceea, consultă medicul dermatolog dacă manifestările scalpului sensibil nu sunt ameliorate, deși ai apelat la remediile prezentate în acest articol.

Acesta nu conține sulfați dar are în compoziția sa pirocton-olamina, o substanță activă care reglează procesul de descuamare a pielii și luptă împotriva ciupercii Malaessezia, responsabilă de apariția mătreții.

Data publicării:

go to top