Razele UV și efectul de reflexie: importanța protecției solare pe toată perioada anului

Contrar a ceea ce credem, vara nu este singura perioadă a anului când trebuie să ne protejăm de razele UV. Află de ce este important să îți protejezi pielea de daunele razelor UV- 365 de zile pe an.

Razele UV: doar pentru că nu le vezi, nu înseamnă că nu există!

Așa e, oameni buni: chiar dacă e soare, plouă sau ninge, razele UV sunt prezente tot timpul anului- și avem datele științifice care să o dovedească. Știai că și în zilele înnorate până la 95% din toate razele solare reușesc să atingă suprafața pământului? Sau că iarna, zăpada poate reflecta până la 85% din razele solare, având potențialul de a ne afecta pielea din nou? Stresul cauzat de expunerea excesivă  la razele UVA și UVB însumează până la 80% din semnele vizibile de îmbătrânire, determinând radicalii liberi să fure molecule de sub piele, altfel reducând nivelul de colagen- și asta fără să luăm în considerare petele solare, hiperpigmentarea și cancerul de piele. Este important, prin urmare, să ne protejăm împotriva daunelor provocate de razele lungi UVA tot timpul anului dacă vrem să ne aisgurăm că viitorul pielii noastre rămâne cât mai luminos.

Protecția pielii pe tot parcursul anului

Nu încape îndoială, trebuie să folosim cremă cu protecție solară cu SPF și PPD (protecție UVA) tot timpul anului, dar pasionații de sporturi de iarnă trebuie să își ia extra măsuri de precauție. Țineți minte: zăpada nu doar că reflectă lumina solară, cum am menționat mai devreme, dar forța razelor UV este amplificată la altitudini foarte mari, mărind efectele dăunătoare pe care le pot avea asupra pielii. Pentru a ține pielea hidratată într-un climat rece, optează pentru o cremă hidratantă îmbogățită cu Apă Termală Mineralizantă de la Vichy, care a demonstrat că poate îmbunătăți răspunsul pielii la toate formele de stres oxidativ cu până la 20%. Pentru zone foarte sensibile, cum ar fi obrajii, buzele și nasul, ia în considerare un produs de îngrijire cu SPF și protecție UVA- ideale dacă îți petreci vacanța în munți, unde altitudinea și viteza crescută a vântului pot irita pielea delicată.

Bineînțeles, actualizarea rutinei de îngrijire a pielii pentru zilele lungi de vară este esențială (LINK: Vară în oraș: protejarea pielii tale acasă și în vacanță) pentru protejarea pielii de daunele razelor UV pe timpul verii.

Data publicării:

Produse recomandate

CAPITAL SOLEIL

CELL PROTECT Spray fluid invizibil SPF30

Spray de protecție solară - Protecție solară

Protejează față de efectul dăunător al soarelui la nivel celular. SPF 30

Cele mai citite articole