OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

De ce sunt mai frecvente alergiile pielii în timpul menopauzei și cum le ameliorezi?

Poate fi o situație foarte frecvent întâlnită. Bariera protectoare a pielii este amenințată și putem spune că aceasta nu mai este la fel de rezistentă ca în trecut.

De ce sunt mai frecvente alergiile pielii în timpul menopauzei și cum le ameliorezi?

În esență, de asta simți uscăciune sau orice alt disconfort al pielii. Dar stai liniștită, există sfaturi și ponturi despre cum să ții alergiile în frâu.

Modificările hormonale care apar în timpul menopauzei au un impact major asupra pielii, determinând diverse reacții ale acesteia

Scăderea estrogenului și a hormonilor androgeni care are loc în această perioadă degradează funcțiile celulare și ale imunității responsabile de manifestările alergice ale pielii.
Diminuarea hormonilor estrogeni slăbește bariera pielii și, drept consecință, sunt declanșate celulele și anumite componente proteice care pot cauza alergii.Pe măsură ce pielea devine mai subțire, mai uscată și iritată, este mai predispusă la alergii.
Acesta este motivul pentru care este recomandată folosirea unor produse de curățare ușoare și hidratante cu pH scăzut și păstrarea unei rutine de îngrijire adecvată a pielii în timpul menopauzei. 
Desigur, în cazul în car apar iritații, cel mai indicat este să consulți medicul dermatolog sau să soliciți produsele potrivite de îngrijire în farmacii.

De reținut:

La menopauză, alergiile apar mai frecvent pe pielea uscată și sensibilă.

Ce poți să faci în această privință?
Folosește zilnic loțiuni demachiante blânde și creme hidratante cu pH scăzut.

go to top