OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Cum îți îngrijești pielea la menopauză? Cele mai bune sfaturi de urmat

Menopauza este o călătorie foarte personală, profund legată de moștenirea ta genetică. Există și o serie de factori externi care îi influențează manifestările. Efectele acestor factori pot fi diminuate cu o rutină corespunzătoare de îngrijire a pielii.

Cum îți îngrijești pielea la menopauză? Cele mai bune sfaturi de urmat
MENOPAUZA ȘI PIERDEREA COLAGENULUI

Îmbătrânirea pielii este un rezultat al factorilor genetici și a celor externi

În perioada de perimenopauză, unele schimbări negative, cum ar fi uscăciunea excesivă, subțierea pielii, tulburările de microcirculație, degradarea colagenului și a fibrelor elastice, glicația și scăderea secreției de sebum devin vizibile. Vestea bună este că poți reduce aceste simptome ale menopauzei adoptând rutina potrivită de îngrijire a pielii recomandată de dermatologul tău. În plus, există câteva reguli universale de îngrijire a pielii la menopauză:

1. Spălă-te pe față utilizând o apă micelară cu formulă blândă.
2. Aplică loțiuni hidratante care conțin acid hialuronic și reîmprospătează-ți pielea (de exemplu, folosind glicerină sau apă termală) cu generozitate, ori de câte ori simți că este uscată.

Curăță blând, hidratează din plin

Acordă atenție produselor de piele bogate în ceramide sau omega 3 sau 6 (precum untul de shea, uleiul de tărâțe de orez și uleiul de șofran), care ajută la restabilirea nivelului scăzut de acizi grași ai pielii, responsabili de flexibilitate și funcționarea corectă a barierei de apărare a pielii.

De asemenea, este posibil să ai nevoie de o exfoliere blândă zilnică pentru a asigura o mai bună hidratare a pielii și pentru a stimula reînnoirea celulelor în timp ce sunt curățați porii. În funcție de starea pielii se recomandă gelul exfoliant sau produsele pe bază de acid glicolic.Folosește în mod regulat produse pentru îngrijirea pielii (creme, seruri) care conțin retinol, fitohormoni, aminoacizi, vitaminele C, E și A, peptide și alte molecule care contracarează semnele îmbătrânirii.
Totodată, este esențial să folosești, zilnic, un produs de protecție solară cu spectru larg. Acest obicei neprețuit îți va proteja pielea de agresiunea razelor de soare, prevenind subțierea progresivă a pielii.


Elemente cheie de reținut pentru o bună rutină de îngrijire a pielii la menopauză

O rutină adecvată de îngrijire a pielii poate preveni și ajuta la modificarea pielii în perioada menopauzei. Iată care sunt produsele pe care ar trebui să le folosești constant:
- Loțiuni hidratante, pe bază de acid hialuronic, glicerină sau alți umectanți
- Creme, seruri și alte produse pentru îngrijirea pielii: uleiuri cu omega 3 sau 6, retinol, fitohormoni, aminoacizi, vitamine C, E și A, peptide.
- Produse exfoliante: acid glicolic.

go to top