OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Menopauza: De ce pielea mea este mai uscată la 50 de ani decât la 30?

Uscăciunea și mâncărimea sunt cele mai comune manifestări cutanate ale menopauzei, cauzate de schimbările care au loc la nivelul epidermei și a celorlalte țesuturi ale pieliii

Menopauza: De ce pielea mea este mai uscată la 50 de ani decât la 30?

Modificările care apar în celulele pielii în timpul menopauzei provoca disconfort, cum ar fi o senzație de uscăciune care afectează diverse zone ale pielii tale. Explicația este simplă: anumite glande încetează să mai fie la fel de active ca la 30 de ani, în același timp cu tine!

Cum influențează nivelul pH-ului și hormonii aspectul și structura pielii tale?

Uscăciunea și mâncărimea sunt reacții cutanate obișnuite la menopauză, generate de modificări ale celulelor epidermice și ale anexelor pielii (părul, glandele sebacee, unghiile).
Funcția glandelor sebacee, care produc un strat protector de sebum și care asigură menținerea nivelului de pH a pielii este diminuată odată cu înaintarea în vârstă. Ca atare, dacă pH-ul corpului tău este dezechilibrat, nu vei mai putea asimila suficiente minerale.
Principalele cauze sunt de ordin hormonal și vizează următorul aspect: scăderea nivelului de estrogen și a altor hormoni (cum ar fi cei androgeni), care, pe măsură ce înaintezi în vârstă, produce uscarea pielii și crearea aspectului de piele flască.

DE REȚINUT:

În timpul menopauzei nivelele de estrogen scad, ceea ce duce la piele uscată și lăsată.

Sfaturi de îngrijire a pielii la menopauză

- Asigură-te că adopți o rutină riguroasă și corectă de îngrijire a pielii.

- Acordă o atenție sporită produselor de îngrijire care au proprietatea de a reechilibra pH-ul pielii.

go to top