getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RO Test : 'RO/'

OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrați. Urmând un stil de viață sănătos, putem învăța să încetinim ritmul vieții și să accelerăm bucuria cu care trăim.

Societatea noastră a devenit obsedată de traiul rapid. Noua carte a psihologului Prof. Wiseman: Quirkology dezvăluie rezultatele cercetărilor referitor la faptul că mergem cu 10% mai repede decât viteza normală de acum 20 de ani. De asemenea dormim mai puțin, consumăm mai multe mâncăruri procesate, suntem mult mai iritați și avem mai multe accidente rutiere. Dar este chiar neapărată nevoie să continuăm să ne extenuăm în așa fel? Care sunt soluțiile care putem apela pentru a încetini ritmul vieții pe care o trăim? Multe studii clinice sunt de acord că la nivel mai mic, graba, scade riscul unei tensiuni ridicate și al obezității, astfel că putem avea relații mai bune și putem trăi mai mult timp.

Dimineața

Cercetările efectuate de Asociația Thai Medical au descoperit că Mediația are efecte puternice în a reduce cortizonul în timp ce declanșează hormonii pozitivi, cum ar fi serotonina. Luați o pauză înainte de a pleca de la serviciu, stați pe spate, închideți ochii și concentrați-vă doar la respiratul natural pentru câteva minute. Lăsați gândurile să alunece: observați-le, dar nu le băgați în seamă. Nu vă grăbiți în ceea ce privește rutina de îngrijire a pielii, asigurați-vă că pielea este complet curățată, hidratată și protejată pentru ziua care urmează. Adoptați o rutină de îngrijire a tenului pe care să o respectați zilnic, lucru care cu siguranță vă va încetini și procesul de îmbătrânire.

Mijlocul zilei

Luați pauza de prânz în aer liber, preferabil în parc. Savurați gusturile și textura propriului fel de mâncare pentru a vă asigura de o digestie mai bună, și pentru a evita mâncatul în exces. Trăiți momentul și nu permiteți micilor inconveniente să ia ce este mai bun din dumneavoastră – încetiniți ritmul vieții, reglați intrarea de oxigen și amintiți-vă starea de bine și cât de calm v-ați simțit atunci când ați meditat în această dimineață.

Seara

Cu o oră înainte de culcare, opriți telefonul mobil, TV-ul, calculatorul etc. Bucurați-vă de un ceai de plante; stați la discuții cu persoanele iubite. Reîncărcați-vă mintea și corpul pentru ziua următoare: o noapte devreme cu o carte bună, o doză de produs de îngrijire cu rol hidratant după un produs de curățare pentru ten și o picătură de ulei de lavandă pe pernă. Un stil de viață ghidat după sfaturile de mai sus vă vor aduce multe beneficii și o împăcare de care cu siguranță aveți nevoie. *Asociația Nord americană pentru studiul obezității și Carl  Honoré: “In Praise of Slowness” (ro. Elogiu lentorii)

Produse recomandate

 • Fluid zilnic pentru corectarea și încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire a tenului SPF 25
 • Cele mai citite articole

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Life Style

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

  Citiți articolul

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Ingrediente

  Bifidus: noul prieten al tenului

  Sunteți deja familiari cu Bifidus. Nu-i așa? Ei bine, intestinele dumneavoastră cu siguranță sunt. Bifidus este una dintre florele prietenoase care se găsesc acolo pentru a împiedica bacteriile periculoase să se dezvolte și este un star în romanul de succes al Giuliei Enders: “Charming Bowels”.

  Citiți articolul

  10 moduri pentru a încetini ritmul și pentru a vă acorda mai mult timp

  Life Style

  10 moduri pentru a încetini ritmul și pentru a vă acorda mai mult timp

  Viața este hectică, așa că este crucial să încetiniți din când în când și să prioritizați starea de bine. A lua o pauză reduce efectele fizice și emoționale ale stresului. Vă veți simți mai sănătos și în cele din urmă mai eficient. Încetinirea înseamnă valorizarea propriei persoane, redescoperind ceea ce iubiți la viață.

  Citiți articolul

  go to top