OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

Ați auzit zicala, mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. De asemenea, stresul inhibă producția de dopamină, chimicală din creier, care ne oferă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrați. Urmând un stil de viață sănătos, putem învăța să încetinim ritmul vieții și să accelerăm bucuria cu care trăim.

Societatea noastră a devenit obsedată de traiul rapid. Noua carte a psihologului Prof Wiseman: Quirkology, dezvăluie rezultatele cercetărilor referitor la faptul că mergem cu 10% mai repede decât viteza normală de acum 20 de ani. De asemenea, dormim mai puțin, consumăm mai multe mâncăruri procesate, suntem mult mai iritați și avem mai multe accidente rutiere.

Dar, este chiar neaparat nevoie să continuăm să ne extenuăm în așa fel. Care sunt soluțiile la care putem apela pentru a încetini ritmul vieții pe care o trăim? Multe studii clinice sunt de acord că la un nivel mai mic, graba, scade riscul unei tensiuni ridicate și al obezității, astfel că putem avea relații mai bune și putem trăi mai mult timp.

Dimineața

Cercetările efectuate de Asociația Thai Medical au descopeir că meditația are efecte puternice în a reduce cortizonul în timp ce declanșează hormonii pozitivi, cum ar fi serotonina. Luați o pauză înainte de a pleca de la serviciu, stați pe spate, închideți ochii și concentrați-vă doar la respiratul natural pentru câteva minute. Nu vă grăbiți în ceea ce privește rutina de îngrijire a pielii, asigurați-vă că pielea este complet curățată, hidratată și protejată pentru ziua care urmează. Adoptați o rutină de îngrijire a tenului pe care să o respectați zilnic, lucru care, cu siguranță va încetini procesul de îmbătrânire.

Mijlocul zilei

Luați o pauză de prânz în aer liber, preferabil în parc. Savurați gustările și felul principal de mâncare, pentru a vă asigura o digestie mai bună, dar și pentru a evita mâncatul în exces. Trăiți momentul și nu permiteți micilor inconveniente să vă ocupe timpul.

Seara

Cu o oră înainte de culcare, opriți telefonul, televizorul, calculatorul, etc. Bucurați-vă de un ceai de plante și stați la discuții cu persoana dragă. Odihniți-vă mintea și corpul pentru ziua următoare. Nu uitați de ritualul de îngrijire, produsele care au rol hidratant și produsele de curățare.

Un stil de viață ghidat după sfaturile de mai sus vă vor aduce multe beneficii și o împăcare de care, cu siguranță aveți nevoie.

Produse recomandate

 • Fluid zilnic pentru corectarea semnelor de îmătrânire în curs de formare, cu SPF 25
 • Cele mai citite articole

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Stilul tău de viață

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

  Citește articolul

  Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

  Stil de viaţă sănătos

  Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

  S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperă care sunt cei pe care trebuie să îi știi.

  Citește articolul

  go to top

  Skinconsult

  ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

  1 minut
  pentru a
  analiza tenul

  Realizează un selfie

  Completează profilul tău

  Primești rutina recomandată tipului tău de ten

  Linii finePunctul tau
  forte
  Riduri sub
  ochi
  Prioritatea ta
  Lipsa de fermitate

  Descoperă
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4