OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

TOTUL DESPRE ALOPECIE

CĂDEREA PĂRULUI

Toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră

SOLUŢII COSMETICE

Cazul 2

Subiectul se află în etapa de cădere, găsind fire păr pe pernă, pe peria de păr şi în chiuvetă. Dar scalpul nu este încă vizibil. Este important să începem să combatem căderea părului pentru a evita agravarea acestui fenomen.
De aceea este important să acţionăm la 3 niveluri:

  • - Prevenirea rigidizării colagenului perifolicular
  • - Fortificarea fibrei capilare
  • - Stimularea microcirculaţiei

Aminexil

Prevenirea căderii părului prin combaterea rigidizării colagenului perifolicular

ORIGINEA

După 10 ani de cercetăre asupra rolului rigidizării colagenului în căderea părului, cercetătorii au identificat o moleculă care permite combaterea acestui fenomen. Aminexilul, moleculă brevetată, constituie rodul anilor de cercetare şi a unui screening a peste 150 de molecule.

Mod de acţiune

Aminexilul a indicat o activitate excepţională asupra inhibării rigidizării colagenului.

Eficacitate

În cadrul unui studiu realizat în 3 spitale pe parcursul perioadelor cheie ale căderii părului (primăvara şi toamna, subiecții sub tratament cu Aminexil au înregistrat cu 10% mai puţin păr în etapa de cădere în raport cu placebo, însemnând că peste 10% din păr este păstrat.

  • Numărul de fire de păr în fază telogenă/cm²
  • Aminexil ®
  • Placebo
  • Săptămâni

Aminexilul  a indicat o eficacitate mai mare primăvara decât toamna, cele 2 perioade pe parcursul cărora căderea părului este mai semnificativă.
(Amersham General Hospital (UK), Saint-Louis Hospital (FR), Rothschild Foundation (FR))
Studiu clinic, dublu orb, placebo controlat, realizat pe 130 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani care prezintă alopecie androgenetică în stadiul 3 şi 4 pentru 59% şi stadiul 5 (scara Hamilton 7).  Evaluare prin tricogramă. Aplicarea zilnică a 6ml de soluţie cu Aminexil 1,5%.
SP94
Pentru reconstrucția unei fibre dense şi puternice

ORIGINEA

Alopecia conduce, de asemenea, la o scădere a calității fibrei capilare, care devine subţire şi casantă.
Prin urmare, este important să furnizăm energia necesară la baza firului de păr pentru a remedia subţierea acestuia.
Două elemente importante contribuie la acest proces: glucoza, sursă importantă de energie şi vitamina F, acid gras esenţial în sinteza lipidelor foliculare şi în special a ceramidelor, fortificând astfel fibra.
SP94 este un amestec brevetat de glucoză şi de vitamina F, 2 elemente esenţiale pentru o fibră puternică şi sănătoasă.

Cum funcționează - eficacitate

SP94 este asimilat de păr (demonstrat cu carbon 14), în special la nivelul bazei bulbului care constituie zona de activitate celulară importantă. SP94 se regăseşte, de asemenea, pe restul fibrei, indicând faptul că a fost asimilat de toate compartimentele foliculului.

Imagine indicând asimilarea SP94 la nivelul bulbului

Arginina

Pentru stimularea microcirculaţiei

Microcirculaţia este, de asemenea, un element esenţial pentru creşterea părului. Fiind un organ periferic, părul se numără printre ultimele organe care beneficiază de nutrienţii furnizaţi prin alimentaţie. Creşterea părului necesită aporturi enegetice ridicate şi o oxigenare optimă pe care doar reţeaua vasculară pe poate furniza.
În consecinţă, microcirculaţia este un element cheie.

Vizualizare la microscop
a microcirculaţiei la nivelul bulbului

Cheratina, un element constitutiv al părului, este o proteină compusă din aminoacizi, inclusiv arginină. Având în vedere că organismul uman o poate sintetiza doar parţial, aceasta trebuie să provină obligatoriu dintr-o sursă externă. Arginina stimulează microcirculaţia, favorizând astfel aportul de nutrienţi esenţiali pentru creştere bulbului.

Alopecia de la
A la Z

TOATE DEFINIŢIILE
Alopecie

Căderea progresivă a părului, parţială sau generalizată. Rezultatul alopeciei este calviţia.

Aminoacid

Moleculă mică compusă din 10 - 15 atomi, componentă fundamentală a proteinelor tuturor fiinţelor vii. Atunci când ajung la 20, acestea se unesc pentru a forma proteinele.

Bulb

Zonă situată la rădăcina firului de păr, la nivelul extremităţii tijei pilare, ancorate adânc în dermă. Acesta este compus din cheratinocite (celule care alcătuiesc firul de păr) şi din melanocite (celule pigmentare).
La nivelul bulbului se află papila dermică, o zonă puternic vascularizată care oferă foliculului toate substanţele nutritive necesare creşterii părului.

Celule stem

Celule care stau la baza regenerării tuturor ţesuturilor. Acestea au capacitatea de a produce celule pe întreaga lor durată de viaţă.

Ciment lipidic

Cimentul lipidic sau intercelular este o substanţă extracelulară care asigură coeziunea celulelor în ţesut.

Colagen

Sintetizat în mod natural de anumite celule din organism (fibroblastele din piele), colagenul conferă rezistenţă, elasticitate şi supleţe pielii. La nivelul părului, un săculeţ de fibre de colagen înconjoară şi protejează foliculul pilos.

Cortex

Partea principală şi centrală a fibrei capilare, protejată de cuticulă.

Cuticulă

Partea externă care protejează fibra capilară.

Folicul pilos

Ascuns la 4mm sub scalp, este responsabil pentru producerea firelor de păr. Foliculul pilos conţine glanda sebacee.

Microcirculaţie

Ansamblu de mici vase sanguine şi limfatice prin care se realizează schimburile extracelulare gazoase şi lichide.

Fototricogramă

Tehnică de evaluare a stării părului care constă în raderea unui cm² al scalpului şi în fotografierea acestei zone imediat după radere şi, din nou, după 2 zile.

Screening

Metodă biologică de identificare a noilor molecule care acţionează asupra unei funcţii cercetate. Această tehnică rapidă permite testarea mai multor mii de molecule pe zi. Reprezintă prima etapă a unui proces de descoperire a noilor active.

Vertex

Creştetul capului

Glande sebacee

Anexe ale foliculului pilos, responsabile pentru producerea sebumului.