• research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Skin life blog

Machiaj

O poveste de succes- Secretele fondului de ten corector

Cu

Micheline El AchkarMicheline El AchkarIngénieur Développement Produit L'Oréal Recherche

Cu ce este diferit un fond de ten corector cu grad mare de acoperire  faţă de un fond de ten tradiţional? Din culisele industriei, Micheline El Achkar ne dezvăluie secretele fondului de ten Dermablend, expertul tenului perfect.

A găsi fond de ten care “acoperă exact cât trebuie fără a exagera” pentru un rezultat fără cusur este ca şi cum ti-ai găsi sufletul pereche – când îl descoperi, vrei să afli totul despre el. Micheline El Achkar, Inginer Dezvoltare Produs, ne spune povestea unui produs sigur în lumea machiajului – fondul de ten corector cu acţiune 16H Dermablend. De la proiectare şi până la aplicare, fără a uita de producţie şi testare, gama Dermablend ne dezvăluie secretele succesului şi ale popularităţii sale în rândul stiliştilor profesionişti, a dermatologilor şi a tuturor celor carora le pasă de frumuseţe.

Cui îi este recomandat fondul de ten corector?

În acest moment, această categorie de fonduri de ten are o formulă eficientă şi se adresează tuturor tipurilor de piele, cu excepţia  celei foarte uscate. Femeile care preferă un machiaj deoseibit şi un ten perfect vor fi încântate de acoperirea şi luminozitatea fondului de ten Dermablend Fluid la fel de mult ca şi cele care vor să ascundă imperfecţiuni minore, pete pigmentare, roșeața și colorații ale tenului. Ultima generaţie de fond de ten corector, Dermablend [Corectare 3D] face minuni prin combinarea unui grad de acoperire ridicat cu o textură incredibil de luminoasă, fiind recomandat pentru tenul gras cu tendință acneică și pentru semnele post-acneice.

Care este diferenţa dintre un fond de ten tradiţional şi un fond de ten corector?

Diferenţa este legată de gradul de acoperire al fondului de ten, care este obţinut prin intermediul a 3 factori inseparabili: · Gradul de pigmentare este cel mai evident. Acesta este cu mult mai ridicat la un fond de ten corector, astfel încât acoperă imperfecţiunile pielii ca textură şi culoare. · Al doilea factor este viteza de aplicare. Cu cât timpul de aplicare este mai indelungat, cu atât gradul de acoperire este mai scăzut deoarece produsul este răspândit într-un strat subţire. Dar timpul de aplicare nu ar trebui să fie nici prea scurt, pentru că fondul de ten nu ar avea timp să se uniformizeze. Cercetătorii noştri lucrează mult la acest aspect. Ei amestecă uleiuri cu niveluri diferite de volabilitate şi testează soluţii de concentraţie diferită până când obţin un fond de ten lejer, cu o acoperire uniformă şi uşor de aplicat. · Ultimul factor se referă la materiile prime adăugate emulsiei (apă şi uleiuri). Noi, cercetătorii, le numim „substanţe” . În funcţie de transparenţa lor, ele conferă produsului final diferite grade de opacitate.

Cum luaţi decizia cu privire la nuanţele din gamă?

Pentru a crea o nuanţă de bej, avem nevoie de 4 culori – alb, roşu, galben şi negru. Specialiştii în culori sunt cei care amestecă aceşti pigmenţi printr-un proces lung şi minuţios de testare a raportului dintre cantităţiile fiecărei culori. Cu toate acestea, nivelul de pigmentare rămâne acelaşi, mai ridicat decât în cazul fondurilor de ten tradiţionale cu acoperire perfectă. Doar proporţiile dintre cele 4 culori de bază variază.

În procesul de producţie, colaboraţi cu dermatologi, stilişti şi consumatori?

Între începutul proiectului cu specificaţiile detaliate şi lansarea fondului de ten pe piaţă sunt între 12 si 18 luni de muncă asiduă. De la propunerile de laborator până la producţia de masă, fiecare produs nou trebuie să treacă printr-o serie de teste pentru a verifica dacă poate fi aplicat de mai multe ori pe zi sau dacă acesta este compatibil cu tratamentele dermatologice. Comentariile şi recomandările venite din partea dermatologiilor, a stiliştilor profesionişti, a bloggerilor şi, bineînţeles, a consumatorilor  sunt de nepreţuit şi ne ajută să dezvoltăm un fond de ten corector eficient, care satisface nevoile fiecăruia.

Ca femeie şi cercetător, ne puteţi împărtăşi anumite sfaturi referitoare la fondul de ten corector?

Pentru a alege nuanţa potrivită de fond de ten, folosiţi testerele disponibile in farmacii şi drogherii şi aplicaţi produsul pe faţă (linia maxilarului) pentru a verifica dacă se potriveşte perfect cu nuanţa pielii. Cel mai bine este să aşteptaţi 2-3 minute până când produsul se stabilizează pe piele înainte de a lua o decizie. Nu uitaţi să schimbaţi nuanţele de fond de ten în timpul anului. În general, nuanţa pielii este mai deschisă iarna şi mai inchisă verii datorită expunerii la soare, deşi fondul de ten corector are avantajul suplimentar de a proteja pielea de razele solare.

Recomandarile Vichy