Rutina anti-ageing: Ghid complet pentru îngrijirea tenului

Pe măsură ce corpul îmbătrânește, încep să aibă loc numeroase schimbări, iar printre acestea se numără și schimbările la nivelul stratului cutanat. Este vorba despre apariția ridurilor și liniilor fine, care apar în urma pierderii elasticității și a fermității pielii. Pe măsură ce trece timpul, pielea revine din ce în ce mai greu la forma sa inițială, așa că aceasta începe să se lase și se formează micile imperfecțiuni cunoscute drept semne ale îmbătrânirii.

Acest moment este unul mult temut, motiv pentru care au apărut multe produse dedicate anti-îmbătrânire. Deși formarea ridurilor nu poate fi oprită, ceea ce poți evita este apariția lor prematură. Cu ajutorul unei rutine anti-ageing, vei putea să păstrezi strălucirea și aspectul cât mai tânăr al tenului pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Factori care duc la îmbătrânirea tenului

Îmbătrânirea este un proces normal și o consecință a schimbărilor care au loc în organism. Acestea cauzează o scădere a nivelurilor de colagen, o proteină care se găsește în corpul nostru în mod natural și care joacă un rol important în păstrarea elasticității pielii. Cu cât nivelul de colagen este mai afectat, cu atât pielea va deveni mai puțin fermă și vor apărea temutele riduri.

Însă, există și alți factori exteriori care pot accelera acest proces. Principalul este expunerea la radiațiile ultraviolete, care provoacă modificări la nivel celular și astfel deteriorează pielea, cauzând îmbătrânire prematură, arsuri solare sau leziuni și afecțiuni mult mai grave. Poluarea, precum și stresul, odihna insuficientă sau nerespectarea unei rutine de îngrijire ar putea sa contribuie și ele la îmbătrânirea tenului.

Ce înseamnă o îngrijire anti-ageing?

Așadar, modul în care îți îngrijești tenul contează foarte mult în lupta împotriva îmbătrânirii premature. Secretul constă în servirea nevoilor tenului printr-o hidratare intensă și prin compensarea pierderilor de colagen cu ajutorul unor ingrediente speciale. Există numeroase produse anti-ageing dedicate, care pot contribui la stimularea producției acestei proteine, la corectarea semnelor de îmbătrânire și la redarea fermității și luminozității tenului.

Îngrijirea anti-ageing presupune adăugarea câtorva pași suplimentari la rutina obișnuită de îngrijire a pielii. În general, aceștia pot fi adoptați odată ce tenul începe să prezinte câteva semne ale trecerii timpului, adică în principiu după vârsta de 30 de ani. La 20 de ani, cel mai bun sfat anti-ageing este să te concentrezi doar pe respectarea îngrijirii de bază și să nu o neglijezi.

Ingrediente active cu proprietăți anti-ageing

Produsele antirid, cu proprietăți anti-ageing, conțin o serie de ingrediente care hidratează și hrănesc pielea, îi oferă protecție și contribuie la stimularea producției de colagen. Acestea sunt prezente în concentrații diferite, în funcție de tipul produsului și de nevoile căruia îi este destinat.

Acidul hialuronic se află în fruntea listei de ingrediente nelipsite din produsele anti-îmbătrânire. Acesta atrage umiditatea și captează moleculele de apă, motiv pentru care asigură o hidratare superioară. În plus, are și un efect de umplere, asigurând uniformizarea tenului și netezirea ridurilor.

Antioxidanții sunt un alt ingredient minune, care pot da rezultate atunci când vine vorba de riduri. După cum o spune și numele lor, aceștia oferă protecție împotriva stresului oxidativ, care provoacă degradări la nivel celular. În plus, multe dintre substanțele din această categorie joacă un rol important în susținerea producției de colagen. Printre antioxidanții cei mai populari putem menționa vitamina C și vitamina E, dar și ingrediente cheie anti-ageing precum resveratrolul.

Peptidele sunt un alt ingredient minune care susține refacerea celulelor și ajută în uniformizarea stratului cutanat și vindecarea sa, precum și retinolul, un derivat din vitamina A, care favorizează producția de colagen din organism.

Etapele rutinei anti-ageing și produsele recomandate

Pentru a contribui la corectarea semnelor de îmbătrânire deja prezente, dar și pentru a întârzia apariția timpurie a acestora, îngrijirea tenului va trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Ca să te asiguri că adresezi toate nevoile pielii tale, va trebui să respecți câțiva pași zilnic și să folosești anumite produse specifice. Iată ce trebuie să știi despre rutina anti-îmbătrânire.

Curățarea
Încă de la 20 de ani, va trebui să începi să-i acorzi atenție tenului tău, iar primul pas cu care începe orice rutină de îngrijire, atât dimineața, cât și seara, este curățarea. Prin curățare, îndepărtezi excesul de sebum acumulat peste zi și peste noapte, precum și machiajul și toate impuritățile de pe piele.

În timpul zilei, te expui la numeroși factori poluanți care îți încarcă tenul și care pot favoriza îmbătrânirea sa prematură. Aceștia vor trebui îndepărtați folosind produse pentru curățare. În funcție de tipul de ten sau de nevoile acestuia, poți utiliza apă micelară, demachiant, gel de curățare, spumă de curățare, loțiune tonică etc.

Deși etapa de curățare nu se adresează strict îngrijirii ridurilor, poate avea consecințe demne de luat în seamă dacă nu este respectată. O rutină pentru piele trebuie să înceapă cu acest pas, pe care îl putem numi chiar cel mai important.

Aplicarea serumului
După ce tenul a fost purificat, urmează să începi aplicarea de produse speciale. Serumul anti-ageing conține de obicei o concentrație mai mare de ingrediente cu proprietăți antirid care vor acționa susținând producția de colagen și asigurând un efect corector asupra imperfecțiunilor, astfel tenul devenind mai luminos.

În general, serumul oferă o îngrijire antirid mai intensă, deoarece este mai concentrat decât o cremă anti-ageing. De aceea, este recomandat în cadrul rutinei dedicate pielii care se confruntă deja cu câteva semne de îmbătrânire. În funcție de nevoile tale specifice, poți încerca Liftactiv Vitamina C Serum sau Liftactiv Epidermic Filler cu acid hialuronic. Pentru îngrijirea la menopauză a tenului matur, poți consulta gama Neovadiol.

Hidratarea
O altă etapă ce nu poate lipsi din nicio rutină și care trebuie adoptată încă de la 20 de ani este hidratarea. Orice tip de ten are nevoie de hrănire, iar această etapă va trebui asigurată de către o cremă hidratantă. Dacă utilizezi serumuri anti-ageing, va trebui să aplici și o astfel de cremă după aceea. Ai grijă însă să nu îi oferi tenului prea multe ingrediente antirid, așa că nu ar trebui să combini un serum și o cremă anti-ageing.

În schimb, dacă nevoile antirid nu sunt servite de către serumuri, poți folosi fără probleme o cremă anti-îmbătrânire, bogată în ingredientele mai sus menționate. Ar trebui să alegi o cremă de zi și una de noapte, potrivită pentru nevoile tale. Dacă ai tenul matur, poți alege produse diferite pentru peri-menopauză și post-menopauză, astfel încât pielea ta să primească cea mai bună îngrijire în fiecare etapă a vieții.

Îngrijirea ochilor și buzelor
În jurul ochilor, pielea este mult mai subțire și mai sensibilă, așa că acesta este locul unde primele riduri încep să fie vizibilă. După 30 de ani, va trebui să le acorzi ochilor o atenție specială folosind produse dedicate, precum crema contur pentru ochi Liftactiv.

Pe măsură ce tenul continuă să îmbătrânească, încep să fie vizibile și ridurile din jurul buzelor. La menopauză, și această regiune va avea nevoie de îngrijire. Te vei putea ocupa atât de ochi, cât și de buze cu ajutorul cremei corectoare Neovadiol.

Protecția solară
O altă regulă esențială indiferent de vârstă, în absolut orice moment în care te afli în aer liber și te expui razelor soarelui, este protecția solară. Deoarece radiațiile UV sunt printre principalele responsabile cu deteriorarea pielii și îmbătrânirea prematură, astfel de produse nu au cum să lipsească din rutina anti-ageing.

Dacă dorești o acțiune dublă, atât de protecție, cât și de corectare a semnelor îmbătrânirii, încearcă produsul Capital Soleil UV Age Daily cu SPF 50+, care creează pe piele un film protector împotriva radiațiilor UVA și UVB și acționează asupra semnelor de foto-îmbătrânire, inclusiv a petelor pigmentare.

Alte sfaturi de îngrijire anti-ageing

Nu uita, urmând o rutină zilnică, îți vei ajuta tenul să se mențină sănătos și vei putea contribui la corectarea micilor imperfecțiuni și semne ale îmbătrânirii. Însă, poți apela și la alte metode, precum masajul facial. Acesta are rolul de a spori circulația sanguină de la nivelul feței și de a îmbunătăți tonusul mușchilor faciali, astfel ajutând tenul să se mențină cât mai ferm și plin de vitalitate.

De asemenea, impactul unei vieți dezordonate se va răsfrânge, în mod automat, și asupra tenului. Așadar, este foarte important să adopți o dietă sănătoasă, să faci mișcare zilnic și să nu neglijezi somnul, deoarece oboseala poate contribui la aspectul îmbătrânit al tenului.

O rutină anti-ageing de îngrijire a tenului are scopul de a susține producția de colagen și de a-i oferi pielii hidratare. Astfel, vei putea să contribui la corectarea micilor semne și riduri și să îi conferi luminozitate feței și un aspect mai ferm. Indiferent de vârstă, trebuie să creezi un mic ritual zilnic și să utilizezi produse de calitate. Astfel, pielea ta va avea parte de strălucire și va părea mai tânără.

Data publicării:

Produse recomandate

LIFTACTIV FLEXITEINT

Fond de ten antirid

Fond de ten - Fond de ten antirid

Fond de ten împotriva ridurilor. Efect de lifting imediat

LIFTACTIV

Collagen Specialist Cremă de zi

Îngrijire zi - Default

Corectează semnele reducerii nivelului de colagen din piele 50ml

Cele mai citite articole