OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Tipuri de ten - Caracteristici și sfaturi de îngrijire pentru fiecare tip de ten în parte

ingrijire ten

Simți că ai tenul uscat pe timp de iarnă, dar vara este gras și îți lucește fața? Ți-ai pus vreodată întrebarea dacă tenul tău este normal sau mixt, dar și ce afecțiune dermatologică înseamnă petele roșii care apar la nivelul feței? Iată care sunt caracteristicile pentru fiecare tip de ten în parte, dar și câteva sfaturi utile de încercat!

Caracteristici și sfaturi pentru îngrijirea tenului

În urma cercetărilor făcute de către specialiști, opt din zece femei recunosc că nu știu exact ce tip de ten au și că se întâmplă ca textura acestuia să difere de la un sezon la altul ori se modifică din cauza dereglărilor hormonale. Iată cum îți poți da seama ce tip de ten ai:

 • Testează-ți tenul
  Pentru început, cea mai bună perioadă pentru a-ți testa tenul este aceea cu o temperatură medie, fără o expunere prea mare la soare ori umezeală, vânt, frig. De asemenea, tot pentru a-ți identifica textura tenului, poți încerca într-un weekend să stai două zile să observi transformările prin care trece tenul tău. Vineri seara demachiază și curăță tenul în profunzime, iar sâmbătă și duminică nu folosi niciun produs de machiaj, alte produse de îngrijire ori de curățare, chiar dacă simți nevoia. Tot ce poți să faci este să îți cureți tenul cu apă călduță de două sau de trei ori pe zi. În felul acesta îți vei da seama cum se comportă tenul tău și care sunt produsele cosmetice care îl influențează. Poți vedea în ce zona apare excesul de sebum, care sunt zonele uscate, unde se strânge ori se descuamează tenul sau în ce zone este lucios ori mat.
 • Cum recunoști tenul normal
  Acesta este în mare parte echilibrat și rareori pot apărea coșuri ori puncte negre. Este în general un tip de ten caracteristic copiilor, înainte de pubertate. Nu prezintă zone cu exces de sebum pe durata întregii zile, dar nici descuamare ori senzații de strângere. Tenul normal se presupune că nu este unul pretențios, motiv pentru care este important să îl păstrezi în echilibru. Pentru curățare, poți folosi produse fără săpun precum apa micelară, gelul sau spuma de curățare.
 • Cum recunoști tenul uscat
  În cazul de față, tenul uscat nu prezintă forme de exces de sebum, decât foarte rar, atunci când temperaturile sunt prea ridicate ori se folosesc produse cosmetice extrem de hidratante.  Tenul uscat prezintă o piele mai rigidă cu ridurile mai evidențiate. Pentru curățare, alege produse fără săpun care au o textură cremoasă pentru a nu agasa tenul. De asemenea, este nevoie de produse de îngrijire hrănitoare care să împiedice deshidratarea precum: silicon sau glicerină.
 • Cum recunoști tenul sensibil
  Acesta are nevoie de o îngrijire aparte cu produse speciale. Tenul sensibil poate prezenta deseori roșeață sau iritații și este imediat sensibil la orice tip de produs. Uneori tenul sensibil se înroșește foarte repede, chiar dacă nu agasezi foarte tare pielea.
 • Cum recunoști tenul gras
  Caracteristica tenului gras este excesul de sebum, care apare chiar și la 2-3 ore de la curățare. Tenul devine foarte repede lucios și cu o textură uleioasă și se formează foarte repede coșurile și punctele negre. Machiajul se strange foarte repede, tocmai din acest motiv ai nevoie de produse cosmetice matifiante, dar și de o pudra care să te ajute să ții excesul de sebum sub control. Pentru tenul gras este extrem de important să alegi o cremă hidratantă non-comedogenă, cu ingrediente ușoare precum acid hialuronic sau ceramidele.

Cum sa iti ingrijesti tenul in functie de tipul lui. Afla sfaturi de ingrijire si caracteristici ale fiecarui tip de ten.

Produse recomandate

Apă Micelară - Piele sensibilă<br />

Apă Micelară - Piele sensibilă

Demachiant bifazic waterproof pentru ochi sensibili

Demachiant bifazic waterproof pentru ochi sensibili

( 1 Păreri )

Cel mai vândut

Demachiant integral 3 în 1

Demachiant integral 3 în 1

( 2 Păreri )

Gel de curățare cu efect de prospețime

Gel de curățare cu efect de prospețime

( 1 Păreri )

Loțiune tonică cu acțiune de perfecționare<br />

Loțiune tonică cu acțiune de perfecționare

Spumă de curățare cu efect de luminozitate

Spumă de curățare cu efect de luminozitate

Balsam hidratant pentru zona ochilor.<br /> Efect revigorant

Balsam hidratant pentru zona ochilor.
Efect revigorant

( 1 Păreri )

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

SPA DE NOAPTE<br />Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

SPA DE NOAPTE
Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

( 1 Păreri )

go to top