OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Sfaturi pentru a vă ajuta să faceţi faţă mai ușor procesului de îmbătrânire

Aproape pentru fiecare femeie procesul de îmbătrânire afectează aspectul fizic dar are și un impact emoțional important. Cu toate că orice capitol nou din viața unei femei poate avea un impact major, adaptarea cu succes la realitatea îmbătrânirii este, cu siguranță, posibilă, dovada fiind aparițiile publice ale superbelor femei de peste 50 de ani care sunt în atenția publicului. Cu doar câteva schimbări ale stilului de viață puteți păstra acest simț unic al feminității. Cea mai eficientă abordare în stoparea procesului de îmbătrânire este una holistică ce cuprinde toate recomandările; astfel combinați unul sau mai multe dintre aceste sfaturi cu propria inspirație:

Acordaţi mai multă atenţiei pielii dumneavoastră

În jurul vârstei de 50 de ani pielea devine mai subțire, mai uscată și apar mult mai multe semne ale îmbătrânirii cum ar fi liniile fine de riduri și pigmentarea. Pielea matură este mai vulnerabilă la daunele produse de radiațiile UV, astfel folosirea zilnică a produselor de îngrijire cu FPS este vitală. Alegeți produse hrănitoare și hidratante pentru piele pentru a lupta cu efectele îmbătrânirii și cu această lipsă de elasticitate. Astfel, pielea va produce mai mult colagen, iar acidul hialuronic din produse va întări bariera naturală de protecție a pielii.

Revitalizaţi prin alimentaţie

Conform cercetărilor din Revista Americană de Nutriție dietele delicioase bogate în fibre în stil Mediteraneean sporesc energia femeilor mai în vârstă și ajută în a face față schimbărilor hormonale. Ideal ar fi să mâncați 25-35g de fibre în fiecare zi - cele mai bune surse sunt cerealele, fructele și legumele. Frunzele de salată închise la culoare sunt bogate în fier, un alt element esențial pentru sănătatea părului și a pielii.

Reduceți riscul de osteoporoză crescând aportul de calciu:  1,200 miligrame zilnic (3-4 porții de produse lactate cu conținut redus de grăsimi). Vitamina D este crucială pentru sănătatea oaselor, pentru o piele suplă și pentru un păr sănătos. Vitaminele B și Omega 3 nu numai că sunt extraordinare pentru piele, dar pot ajuta la echilibrarea emoțiilor, astfel este recomandat să includeți în dieta dumneavoastră grăsimi sănătoase de pește (somon, ton, sardine), și uleiurile de semințe din plante.

Aveţi grijă la densitatea părului

Deoarece femeile mai în vârstă experimentează o reducere a volumului de păr pe măsură ce firele de păr devin mai subțiri, este la fel de important să aveți grijă de părul dumneavoastră. Vă recomandăm un șampon densificator,  iar dacă observați o creștere în numărul de fire căzute acționați folosind un tratament împotrivă căderii părului cum ar fi Aminexil Clinical 5. Totodată, evitați substanțele dure pe bază de amoniac și produsele iritante pentru scalp. Masarea scalpului stimulează circulația sanguină către foliculii firelor de păr, crescând astfel puterea produselor de tratament pentru creșterea părului.

Produse recomandate

 • Aminexil Clinical 5 - Femei

  DERCOS TECHNIQUE

  Aminexil Clinical 5 - Femei

  Tratamentul părului

  Tratament împotriva căderii părului pentru femei

 • Aminexil Clinical 5 - Bărbați

  DERCOS TECHNIQUE

  Aminexil Clinical 5 - Bărbați

  Tratamentul părului

  Tratament împotriva căderii părului pentru bărbați

 • Cele mai citite articole

  go to top

  Skinconsult

  ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

  1 minut
  pentru a
  analiza tenul

  Realizează un selfie

  Completează profilul tău

  Primești rutina recomandată tipului tău de ten

  Linii finePunctul tau
  forte
  Riduri sub
  ochi
  Prioritatea ta
  Lipsa de fermitate

  Descoperă
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4