getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RO Test : 'RO/'

OK

OKAnulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți
mediacachable:1

Reconectați-vă cu simțurile: un prim pas spre încetinirea procesului de îmbătrânire

Reconectați-vă cu simțurile: un prim pas spre încetinirea procesului de îmbătrânire

Sunt 5 simțuri esențiale pe care trebuie să le stăpâniți, pentru a putea profita de bucuriile vieții, respectiv, auzul, mirosul, gustul, tactilul si văzul. Toate acestea vă pot ajuta să vă înfrumusețați fiecare zi din viață, declanșându-vă stări unice de fericire. Iată ce trebuie să știți despre fiecare simț în parte.

Cele cinci simțuri

Auzul

Știați că ascultatul oricărui tip de muzică declanșează beneficii imediate biologice și psihologice, ridicând nivelul de endorfine? Studiile efectuate de Natural Standard, centrul principal de studii terapeutice, a descoperit faptul că sunetele lente, acustice sunt cele care conduc către o stare de bine, diminuând hormonii de stres și crescând sistemul imunitar. Dr. Mitchell Gaynor, autor, oncoloc și profesor la Universitatea Cornell a scris: “Terapia prin sunet a ajutat pacienții săi cu cancer deoarece această terapie a restabilit echilibrul in cazul fiecărui nivel al funcției psihologice.

Mirosul

Este o modalitate ușoară de a relaxa, aroma terapia și medicinală Ayurvedica pun accentul în primul rând pe uleiurile esențiale în lupta împotriva stresului. Nu este recomandat să aplicați aceste uleiuri direct pe piele deoarece au o concentrație mare. Puteți folosi câteva picături de ulei esențial de lavandă, trandafir, pe care să le puneți într-un difuzor de ulei sau arzător, ajută la relaxare.

Gustul

Cele mai recomandate produse pe care trebuie să le încercați datorită gustului extrem de intens sunt fructele precum: kiwi, murele, fructele de pădure, lămâie, mere, produse care au în compoziție vitamina E, Omega 3, Vitamina C. Încercați și infuziile de ierburi precum mușețel, verbină și lămâie.

Tactilul

Prioritizați îngrijirea pielii cu texturi care netezesc pielea, pentru a declanșa bariera cutanată. Stropiți-vă pielea cu apă mineralizantă după curățare, pentru a calma inflamațiile și pentru a declanșa efectele hidratante ale regimului de îngrijire al pielii. Stilul de viață sănătos poate reprezenta o rutină de îngrijire pe care să o respectați înfiecare zi.

Văzul

Mediul înconjurător joacă un rol extrem de important asupra stării generale de spirit. Tocmai din acest motiv, încercați să vă amenajați locuința cu cât mai multe spații de relaxare și în culori cât mai calde.

Produse recomandate

 • Fluid zilnic pentru corectarea și încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire a tenului SPF 25
 • Cele mai citite articole

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Life Style

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

  Citiți articolul

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Life Style

  3 sfaturi pentru a încetini ritmul vieții și pentru a vă energiza ziua

  Ați auzit zicala: mai multă grabă, mai puțină viteză, dar v-ați gândit cum se poate aceasta aplica în viața dumneavoastră? Graba constantă exuberează cortizonul din sânge, un factor major care contribuie la bolile legate de stres. Stresul de asemenea inhibă producția de dopamină, chimicală din creier care dă starea de bine. Cu cât ne grăbim mai mult, cu atât devenim mai nefericiți și mai puțin concentrati.

  Citiți articolul

  Super-alimente: fapt vs. ficțiune

  Stil de viaţă sănătos

  Super-alimente: fapt vs. ficțiune

  Descoperiți alimentele preferate ale experților Vichy și aflați cum nutrienții anti-îmbătrânire, vitaminele și mineralele pot îmbunătăți atât calitatea pielii, cât și starea generală de sănătate.

  Citiți articolul

  go to top