Recomandările dermatologilor în funcție de vârstă, cu privire la încetinirea îmbătrânirii tenului

Dermatologii cunoscuți în domeniu au oferit recomandările lor referitor la modul în care se pot trata zonele cu probleme cheie care se dezvoltă pe măsură ce înaintați în vârstă, astfel încât să puteți îmbătrâni lent.

235 - exp - 01.01.2100.jpg

Pe lângă semnele vizibile, daunele celulare și moleculare la un nivel tăcut și ascuns înseamnă că tenul dumneavoastră este din ce în ce mai uscat, mai subțire și din ce în ce mai sensibil. Datorită impactului dăunător al factorilor de mediu cum ar fi poluarea  și razele UV, este vital să se protejeze și să se curețe pielea cu mare atenție. Există soluții pentru toate vârstele pentru îngrijirea tenului, hidratați pielea, hrăniți profund cu antioxidanți și folosiți o cremă de protecție solară cu un SPF cel puțin 25 pentru a reduce deteriorarea celulelor. Această neutralizare a procesului de îmbătrânire din rădăcină este mult mai eficientă decât corectarea semnelor deja instalate pentru toate grupele de vârstă și cu toate acestea, fiecare etapă prin care trece pielea are propriile sale probleme. Este recomandat să luăm în considerare îngrijirea tenului personalizată în funcție de vârstă:

La 20 de ani

Dacă încă vă mai confruntați cu apariția coșurilor, căutați produse fără ulei și care să conțină acid salicilic, adică aspirină. Viitorul dumneavoastră ten vă va mulțumi pentru că ați stabilit obiceiuri sănătoase în decadele anterioare, astfel că trebuie să prioritizați aportul de apă, exercițiile regulate și să vă asigurați că dormiți suficient - adică minimum 8 ore pe noapte.

La 30 de ani

Ridurile fine încep să apară și tonusul tenului devine mai neregulat. În timp ce începeți să folosiți produsele specifice de îngrijire antirid, în special pe cele din jurul zonei fragile a ochilor, ar trebuie să prioritizați și aportul de antioxidanți în alimentație: optați pentru super-alimente  cum ar fi afinele, fructele de kiwi și kale. Pentru a lupta cu factorii dăunători din mediul înconjurător, utilizați un produs blând de curățare, cu ingrediente nutritive.

La 40 de ani

Ridurile și petele pigmentare s-au instalat deja, astfel că scopul dumneavoastră este acela de a  uniformiza pigmentul și de a crește aportul de colagen. Pe parcursul acestei decade, pielea începe să piardă din tonus, textură și luminozitate. Hidratarea pe termen lung este mult mai pertinentă ca niciodată, așa că trebuie să folosiți un serum cu acid hialuronic.

La 50 de ani

Schimbările hormonale pot duce la un ten deshidratat. Nivelul redus de estrogen face pielea mai uscată, cu mai puțină elasticitate, în timp ce  petele maronii încă reprezintă o problemă. Contracarați toate aceste efecte cu produsele de îngrijire antirid care conțin uleiuri pentru tonifiere și hidratare.

Data publicării:

Produse recomandate

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Îngrijire zi - Ingrijire de zi pentru ten uscat

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten normal

Îngrijire zi - Îngrijire ten normal-mixt

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

Cele mai citite articole