OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Pete pe față - cauzele apariției și metode de tratament

Ai observat că pe pielea ta au început să se înmulțească pete mici și maronii care numai dispar? Se întâmplă în cazul multor persoane ca, după o vacanță prelungită la soare, pielea să rămână cu câteva pete mici și maronii la nivelul feței, pe decolteu sau pe umeri. Îți explicăm ce înseamnă petele maronii pe față, dar și care sunt cauzele apariției și ce metode de tratament există!

Ce sunt și de ce apar petele pigmentare

Petele maronii de pe față pot apărea din mai multe cauze. Fie sunt provocate de agresiunile factorilor externi la nivelul pielii, fie de un anumit tratament medicamentos nepotrivit sau chiar din cauza anumitor boli. Petele de pe față reprezintă acumulări ale melaninei, un pigment care este secretat de melanocite și care are rol de protecție, dar care determină nuanța pielii fiecărei persoane. Dacă sunt iritate în mod repetat aceste celule, atunci secreția de melanină poate scăpa de sub control și prin producerea în exces apar și petele pigmentare, care mai sunt cunoscute și sub denumirea de: pete de la soare, vârstă, ficat, pistrui sau în cazuri mai avansate melasmă. De asemenea, și factorul hormonal deține un factor extrem de important în apariția petelor pigmentare.
Petele care apar pe față nu țin cont de culoare sau de tipul de ten, deoarece pot apărea atât la persoanele brunete cu un ten închis, dar și la persoanele cu ten deschis. Le vedem des la persoanele însărcinate, dar și la femeile care iau pilule contraceptive ori care urmează un tratament hormonal.

Cum se tratează petele pigmentare

În prezent, există mai multe metode prin care poți scăpa de petele inestetice de pe față sau corp. În primul rând trebuie să mergi la medicul specialist pentru a verifica ce tip de pete sunt.Dacă petele pigmentare sunt recente, atunci se pot șterge printr-o exfoliere a pielii cu produse care conțin acid lactic sau acid glicolic, în funcție de starea petelor.Se poate face un peeling chimic superficial care are rolul de a elimina petele și de a ajuta la regenerarea pielii.O altă metodă de tratament sunt cremele cu hidrochinină, care pot sa albească pielea. Tratamentul se întinde pe o perioadă de câteva săptămâni, iar crema trebuie aplicată strict pe porțiunea în care există pete.Înainte de orice metodă de tratament, trebuie știut faptul că sunt necesare mai multe ședințe repetate pentru a îndepărta pe rând straturile fine din pigmentul care este situat în profunzimea pielii. Există și posibilitatea de reapariție a petelor din cauza sensibilizării melanocitelor de a secreta pigmentul. Din acest motiv, este recomandată protecția împotriva razelor UV atât în timpul, cât și după terminarea intervențiilor.

Ce înseamnă petele maronii de pe față, cauzele apariţiei lor și metode de tratament existente!

Produse recomandate

Crema de noapte reoxigenantă și regenerantă

Crema de noapte reoxigenantă și regenerantă

( 4 Păreri )

go to top