OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Cum vă ajută un somn bun să încetiniți procesul de îmbătrânire

Pielea are nevoie de protecție, mai ales pe măsură ce înaintați în vârstă, de aceea este foarte important să aveți parte de un somn bun în fiecare noapte. Somnul sănătos vă va aduce o mulțime de avantaje. Mai jos aflați care sunt acestea.

Cum vă ajută un somn bun să încetiniți procesul de îmbătrânire

Sănătatea pielii depinde de orele de somn liniștit

Pielea se repară singură în timp ce dormiți, producând noi celule, motiv pentru care somnul bun este supranumit și somn de frumusețe. Simpla întindere ajută mușchii faciali să se relaxeze, reducând efectele gravitației și dezvoltarea ridurilor, în timp ce luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Cu toate acestea, ideal ar fi să dormiți între șapte și nouă ore, pentru că lipsa de somn scade capacitatea pielii de a se repara. Oboseala și epuizarea sunt unele dintre cele mai vizibile semne că pielea este afectată, și se pot accentua semnele îmbătrânirii din cauza unui somn agitat, care poate duce și la reducerea hormonului care elimină stresul, cortizonul. Lipsa de somn poate duce la apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi, acolo unde pielea este mai subțire, cât și a unui ten roșiatic, cu aspect iritat.

Cum să dormiți mai bine

Schimbați-vă programul zilnic, astfel încât să aveți parte un somn de frumusețe de calitate, dar și de lungă durată. Un somn profund este atunci când pielea dumneavoastră face cea mai bună treabă în a se repara. Încercați pe cât de mult puteți să evitați cafeina cu cel puțin opt ore înainte de a merge la culcare și alcoolul cu cel puțin trei ore înainte de a vă culca pentru evita un somn agitat. Exercițiile ușoare care relaxează mușchii fără a crește pulsul, cum ar fi yoga, pot ajuta la relaxarea minții. Rezistați tentației de a face o baie fierbinte exact înainte de culcare, deoarece dacă temperatura corpului este prea mare este posibil să nu puteți adormi. O masă copioasă și târzie poate, de asemenea, inhiba somnul. Evitați verificarea dispozitivelor digitale înainte de a adormi*, deoarece chiar și lumina albastră pe care acestea o emit poate suprima producția de melatonină, hormonul care controlează ciclurile de somn, și care poate la rândul său să ducă la o capacitate redusă de a procesa insulina.**

*https://chriskresser.com/how-artificial-light-is-wrecking-your-sleep-and-what-to-do-about-it/
**https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2019/01/03/tips-to-a-good-night-sleep.aspx

Produse recomandate

 • Fluid zilnic pentru corectarea semnelor de îmătrânire în curs de formare, cu SPF 25
 • Cele mai citite articole

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Stilul tău de viață

  Mic dejun sănătos - rețeta unei zile reușite

  Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar câți dintre noi chiar ne facem timp pentru un început sănătos în fiecare dimineață? Nutriționistul Raphaël Gruman dezvăluie beneficiile de a petrece puțin timp suplimentar în bucătărie.

  Citește articolul

  Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

  Stil de viaţă sănătos

  Menopauza: Cum îmi adaptez dieta la 50 de ani?

  S-a dovedit că frecvența apariției simptomelor deranjante ce apar la menopauză, precum și intensitatea lor pot fi reduse semnificativ cu o dietă echilibrată care furnizează toți nutrienții necesari. Descoperă care sunt cei pe care trebuie să îi știi.

  Citește articolul

  go to top

  Skinconsult

  ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

  1 minut
  pentru a
  analiza tenul

  Realizează un selfie

  Completează profilul tău

  Primești rutina recomandată tipului tău de ten

  Linii finePunctul tau
  forte
  Riduri sub
  ochi
  Prioritatea ta
  Lipsa de fermitate

  Descoperă
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4