Ce sunt peptidele și cum îți menții tenul tânăr?

În industria produselor de înfrumusețare, peptidele sunt ingrediente esențiale care îngrijesc pielea și au efect în mod direct asupra epidermei, țesut care este predispus îmbătrânirii premature. Mai jos îți spunem cum funcționează peptidele și ce beneficii aduc asupra tenului.

Cum ajută peptidele la menținerea unui ten tânăr

Peptidele sunt fragmente compuse din aminoacizi care formează proteine, iar în momentul în care aminoacizii se combină cu mai multe formațiuni, apar anumite tipuri specifice de peptide. Proteinele sunt prezente în toate țesuturile organismului, inclusiv la nivelul pielii, iar dintre toate tipurile de proteine, colagenul este cel mai important pentru piele. Într-un procent de 80% pielea este alcătuită din colagen, ingredient care menține pielea tânără și fermă. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, producția de colagen din piele scade considerabil, însă aici intervin peptidele care pot stimula producția de colagen pentru a nu exista un declin o dată cu trecerea anilor.

Cum funcționează peptidele?

Există mai multe tipuri de peptide și fiecare dintre ele pot avea efecte diferite: de la estomparea liniilor fine, până la creșterea fermității pielii și repararea barierei acesteia. Peptidele sunt combinate cu antioxidanți, ingrediente cu rol calmant și reparator și se adresează în mod direct mai multor semne de îmbătrânire.

Spre deosebire de peptidele produse în mod natural de către organism, peptidele care se regăsesc în cremele și serurile de îngrijire au nevoie de alte ingrediente suplimentare care să le potenteze efectele. Mai exact, trebuie să fie însoțite de antioxidanți, ceramide și acid hialuronic pentru a se instala eficient beneficiile.

Beneficiile peptidelor pentru piele

Accelerează vindecarea leziunilor - anumite tipuri de peptide au capacitatea de a stimula procesul de regenerare a pielii și grăbesc vindecarea leziunilor cutanate;

Au efect antiinflamator - Pot combate inflamația, mai ales pe cea cauzată de expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete;

Estompează ridurile - Stimulează producția de colagen, acoperă ridurile deja existente și oferă pielii un aspect vizibil mai tânăr;

Sporesc elasticitatea pielii - Datorită aportului mărit de colagen, peptidele mențin pielea mai fermă și mai elastică, chiar și cu trecerea anilor.

Care sunt cele mai bune surse de peptide?

Pentru a beneficia de efectele peptidelor, le poți consuma și intern, sub formă de supliment alimentar, cât și extern, sub formă de produse cosmetice cu formule îmbunătățite.

Gama LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST luptă împotriva ridurilor profunde, dar și împotriva pierderii fermității deoarece produsele au o acțiune biologică, iar transformarea este vizibilă începând cu a patra zi de utilizare. Cremele de îngrijire pot fi introduse în rutina zilnică de îngrijire.

Peptidele se regăsesc și într-o serie de alimente, iată care sunt cele mai indicate:

  • Lapte - Cea mai bogată sursă de peptide dietetice;
  • Ouă - Peptidele care se regasesc in oua au proprietati antiinflamatoare si sunt bogate in antioxidanti;
  • Boabe de soia - Peptidele din soia stimuleaza productia de colagen din organism;
  • Peste - In special cel oceanic, peptidele din pește combat îmbătrânirea prematură a pielii.


Reacții adverse în cazul folosirii peptidelor

În urma folosirii produselor cosmetice care conțin peptide, poți observa anumite efecte secundare, precum:

  • Înroșirea pielii;
  • Erupții cutanate;
  • Mâncărimi;
  • Inflamație.


Pentru a evita apariția reacțiilor adverse, este indicat să testezi produsul cosmetic pe o porțiune mică de piele. În cazul în care folosești deja un produs pe bază de peptide și observi o reacție alergică, este indicat să consulți medicul specialist în cel mai scurt timp, pentru a-ți recomanda un tratament corespunzător.

În general, peptidele nu creează probleme, așa că introdu în rutina zilnică orice produs de îngrijire a pielii și nu uita că îngrijirea corespunzătoare este esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă.

Data publicării:

Produse recomandate

APĂ TERMALĂ

Apă Termală Mineralizantă Vichy

Curățare ten - Apă termală

Bogată în 15 minerale ce întăresc bariera, făcând-o să pară mai sănătoasă.

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten normal

Îngrijire zi - Îngrijire ten normal-mixt

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

AQUALIA THERMAL

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Îngrijire zi - Ingrijire de zi pentru ten uscat

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

Cele mai citite articole