Ce se întâmplă toamna? Este anotimpul în care copacilor le cad frunzele, iar oamenilor le cade mai mult păr ca de obicei

Căderea părului în funcție de anotimp este problematică pentru mulți dintre noi.

De ce tinde să ne cadă mai mult păr în octombrie și noiembrie decât în orice altă lună a anului? Firul de păr are o perioadă normală de creștere între 2 și 6 ani, înainte de a intra în etapele de repaus cunoscute drept talogen, moment în care acestea pot cădea. Aproximativ 10% dintre firele de păr ajung la această etapă, dar majoritatea cercetărilor în domeniu sugerează faptul că perioada telogenului crește ușor la femei în luna iulie. Firele de păr afectate cad aproximativ 100 de zile mai târziu, la mijlocul lui octombrie sau noiembrie. Studiile publicate în Revista de Dermatologie: Journal of Dermatology sugerează că stresul adus de soarele verii și de radiațiile UV pot oferi anumite explicații pentru această cădere a părului. În cazul în care căderea părului, mai ales toamna, reprezintă o sursă de neplăcere, iată 5 sfaturi care vă pot ajuta să vă mențineți părul frumos fără a ține seama de sezon.

1. Evitați să trageți de el. Periați mult mai des și cu foarte mare grijă - niciodată pe părul umed, atunci când devine mult mai elastic. Alegeți coafuri lejere în schimbul unora complicate care agresează rădăcinile, astfel veți reduce căderea părului sănătos.
2. Aport de fier. Multe femei care au carențe de fier prezintă rate ridicate ale căderii părului. Sursele bune de fier includ uleiurile de pește, gălbenușurile de ou și frunzele legumelor cum ar fi spanacul.
3. Îmbunătățiți aportul nutrițional general: Thricological Society subliniază faptul că foliculii de păr primesc nutrienții de la sânge, și recomandă o dietă care să conțină acizi grași Omega 3, proteine, vitamina B12, A și C, în plus față de fier, pentru a împiedica uscarea scalpului și subțierea firului de păr.
4. Instalați un filtru de dedurizare a apei. Chimicalele și apa dură pot avea un efect de uscare asupra pielii și a scalpului. Scalpurile iritate sau care prezintă senzația de mâncărime pot deteriora permanent foliculii firelor de păr.
5. Folosiți un șampon lejer și un balsam, dar și tratamente cosmetice prielnice unui scalp uscat sau unui scalp iritat. Noul produs de la Vichy, Aminexil Clinical 5 a fost dezvoltat de medicii dermatologi pentru a întări firul de păr de la rădăcină, pentru a îmbunătăți micro circulația și pentru a echilibra scalpul.

Testați sugestiile noastre și învingeți căderea părului toamna!

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Cele mai citite articole