OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Ce fond de ten să folosesc dacă am acnee?

Tenul acneic are nevoie de o îngrijire specifică. Fiind, deseori, o consecință a excesului de sebum, e foarte important ca, pe, tenul cu imperfecțiuni să se folosească doar produse de make-up care nu blochează porii. Dacă te confrunți cu semnele acneei, probabil că din trusa ta de înfrumusețare nu lipsește fondul de ten. Ești sigură, însă, că folosești un fond de ten potrivit, care nu stimulează apariția coșurilor și a punctelor negre? Află care sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă un fond de ten dedicat pielii cu probleme!

Tenul acneic are nevoie de o îngrijire specifică

Fondurile de ten hipoalergenice

Produsele de machiaj pot dăuna tenului, dacă acestea conțin substanțe care favorizează apariția leziunilor acneice. Este vorba, de fapt, despre anumite ingrediente din compoziția lor care pot colmata porii, favorizând înmulțirea bacteriilor cauzatoare de acnee. Acest lucru care are ca efect apariția coșurilor și a punctelor negre.

Din acest motiv, cel mai sigur este să folosești fonduri de ten hipoalergenice sau non-comedogenice, pentru a evita blocarea porilor.

Acneea cosmetică, adică cea declanșată de folosirea unor produse de make-up care conțin substanțe nocive, este frecvent întâlnită în cazul femeilor care nu și-au adaptat rutina de îngrijire la tipul lor de ten.

Produsele non-comedogenice sunt hipoalergenice și, în plus, nu conțin parabeni, uleiuri sau substanțe iritante care pot să provoace eritem și care sensibilizează pielea. E foarte important să folosești astfel de produse care, prin formula lor specială, previn apariția leziunilor acneice și împiedică agravarea celor existente.

Fondul de ten Vichy Dermablend este ideal pentru un ten acneic. Acesta corectează textura pielii, ale o acoperire ridicată și estompează imperfecțiunile.

Greșeli în aplicare machiajului care favorizează acneea

Alegerea produselor de make-up este esențială pentru un ten impecabil, dar la fel de mult contează și modul în care le aplicăm pe față. În continuare, îți spunem care sunt acele greșeli de machiaj care favorizează acneea:

1. Aplici fondul de ten cu degetele.
Dacă obișnuiești să-ți aplici fondul de ten cu degetele, faci o mare greșeală. Deși îți poate fi mult mai la îndemână să procedezi așa, există riscul să îți apară coșuri. Degetele pot acumula foarte multe bacterii, care stimulează apariția iritațiilor la nivelul tenului. Chiar dacă, înainte să te machiezi, îți speli foarte bine mâinile, tot nu este de ajuns. Cel mai indicat este să aplici fondul de ten folosind o pensulă sau un burețel.

2. Nu îți cureți pensulele corect.
Probabil că nu ai timp să îți cureți pensulele de machiaj de fiecare dată când le utilizezi. Totuși, ai grijă să le speli regulat și să le dezinfectezi cu soluții dedicate. Aceste ustensile de make-up pot acumula foarte multe reziduuri, impurități și bacterii care îți vor dăuna tenului. Make-up artiștii recomandă curățarea pensulelor la fiecare două săptâmâni.

3. Folosești prea multă pudră.
Dacă te confrunți cu acneea, este foarte posibil să ai un ten gras. Din acest motiv, ai putea fi tentată să folosești foarte multă pudră, pentru a înlătura excesul de sebum. Ține cont, însă, că, aplicând o cantitate prea mare de pudră matifiantă, porii tăi vor fi blocați, iar pielea nu va mai putea să respire. Drept urmare, vor apărea și leziunile acneice. Folosește, în schimb, un spray matifiant.

Tenul acneic necesită un plus de atenție în alegerea produselor de îngrijire, dar și a celor de make-up. Sperăm ca recomandările noastre să-ți fie de ajutor atunci când mergi la cumpărături!

Data publicării:

Produse recomandate

[CORECTARE 3D] Fond de   ten corector cu acțiune de nivelare 16H<br />

[CORECTARE 3D] Fond de ten corector cu acțiune de nivelare 16H

Ten gras cu tendință acneică

( 43 Păreri )

Cel mai vândut

FOND DE TEN CORECTOR FLUID NON COMEDOGEN

FOND DE TEN CORECTOR FLUID NON COMEDOGEN

Nou

Fond de ten hidratant, pentru o acoperire naturală 16H

Fond de ten hidratant, pentru o acoperire naturală 16H

Fond de ten hidratant, pentru un aspect natural

go to top