Căderea părului vs. reducerea densității părului: care este diferența?

Ați observat că părul dumneavoastră și-a pierdut din densitatea naturală, dar nu sunteți sigură de ce? Mai jos va vom explica diferența dintre căderea părului și reducerea densității părului.
Căderea părului și subțierea părului pot părea două fețe ale aceleiași monede, dar este important să faceți distincția dintre ele pentru a înțelege problemele de care vă loviți atunci când vine vorba despre părul dumneavoastră.
Fie că suferiți de căderea părului, sau șuvițele își pierd din suplețe și forță, soluția stă în îmbunătățirea rezistenței, sănătății și forței părului dumneavoastră.

Căderea părului:

În termeni medicali, căderea părului se referă la reducerea numărului de fire de păr de pe scalp, în general fiind vorba de o pierdere de peste 100 fire pe zi. Ca rezultat, cantitatea firelor de păr este impactată. Căderea părului apare ca rezultat al anumitor factori care influențează ciclul de creștere a părului, scurtându-i ciclul. În medie, ciclul de creștere a firului de păr durează un an sau mai puțin până se produce detașarea foliculului, care previne creșterea firului după o anumită lungime.
În ce privește factorii care influențează căderea părului, genetica joacă un rol extrem de important în majoritatea cazurilor, bărbații fiind  mai afectați decât femeile. De asemenea, un rol important îl au hormonii, multe femei remarcând o pierdere excesivă a părului după naștere( AMINEXIL- Alăptarea și căderea părului, feluri prin care să combatem căderea părului după naștere) Alți factori care influențează caderea părului includ stresul, oboseala, o dietă săracă, dar și expunerea la poluare și fumatul pasiv.

Scăderea densității părului

În timp ce căderea părului se poate produce pe termen scurt sau lung, subțierea părului, descrisă și ca scăderea masei părului, este simțită gradual. Experții Vichy au identificat două cauze majore care favorizează acest fenomen: îmbătrânirea fiziologică a părului, rezultând în foliculi de păr reduși la număr și mai slabi, dar și degradarea produsă de factori externi. Simptomele vizibile ale reducerii densității părului include: fire de păr subțiate, reducerea densității părului și păr mai fragil căruia îi lipsește volum și este predispus ruperii – femeile remarcă de obicei o scădere a densității părului atunci când observă o scădere în volum a părului prins în coadă.
Deși părul poate cădea, uneori acest lucru este mai puțin sesizabil decât atunci când acesta are un aspect degradat și își pierde calitatea- rezistență scăzută, suplețe diminuată și sănătate fragilă a firului de păr și a foliculilor- toate acestea dau impresia unui păr subțiat.Un regim personalizat de înrijire pentru părul subțire va da senzația de volum și va da forță și suplețe fibrelor părului, ca de exemplu Vichy DERCOS DENSI SOLUTIONS. Această gamă poate ajuta, însă atenția și grija dumneavoastră pentru părul și subțire, la fel ca și tehnicile folosite, fac diferența.(Trei sfaturi de styling pentru părul fin)

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalpul sensibil și păr normal până la gras

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul normal până la gras, care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Șampon Ultra Calmant - Șampon pentru scalp uscat și păr uscat

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon pentru părul uscat care calmează instantaneu scalpul și oferă efect calmant asupra senzației de mâncărime

DERCOS TECHNIQUE

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

Cele mai citite articole