OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Buze crăpate - care sunt cauzele și cum să le tratezi

buze crapate

Pielea este o barieră de protecție împotriva factorilor externi cu care intrăm în contact, iar buzele, din cauza structurii sensibile pot fi foarte ușor agresate de cauze precum: razele puternice ale soarelui, vânt, frig sau praf. Descoperă care sunt cauzele buzelor crăpate și cum le poți trata!

Senzația buzelor crăpate și uscate o poți simți in orice sezon, dacă luam în calcul factori precum soarele puternic, vântul, plouarea sau frigul, însă o problemă reală apare în momentul în care o dată cu buzele crăpate apare și senzația de sensibilitate în momentul în care atingi buzele cu limba sau când zâmbești. Pot apărea și sângerări, dacă acestea sunt deshidratare și mult prea uscate. Uneori, balsamul de buze nu este singura soluție care te ajută să scapi de buzele crăpate.

Cauzele buzelor crăpate

 • Deshidratarea. Una dintre principalele cauze care provoacă uscarea buzelor este deshidratarea. În momentul în care organismul nu are o cantitate de apă suficientă pentru a funcționa, atunci extremitățile, și în special buzele sunt afectate. Prima senzație este această de uscăciune, ulterior buzele fiind crăpate cu o sensibilitate majoră.
 • Schimbările de temperatură. Cu siguranță ai observat că buzele sunt cu mult mai sensibile la începutul unui nou anotimp, atunci când trecem de la cald la frig sau invers. În sezonul rece se usucă cel mai des buzele, iar în sezonul cald cel mai des ne întâlnim cu buze deshidratate.
 • Razele puternice ale soarelui. Așa cum și restul pielii de pe corp are de suferit în momentul în care este expus în soarele puternic, la fel și buzele pot fi atacate. Acestea pot fi arse de soare, durerea fiind la un nivel major, la fel și disconfortul.
 • Vântul. Este primul care atactă suprafața pielii de la nivelul buzelor. De fiecare dată vântul aduce după sine și impurități, praf care se depune foarte ușor la nivelul buzelor, lăsându-le crăpate și deshidratate.
 • Deficitul de vitamine din corp. Vitamine precum complexul de vitamina A, B sau vitamina C sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Iar dacă corpul nostru este sănătos în interior, acest lucru se vede și la exterior.

Ce boli pot ascunde buzele crăpate


Dincolo de senzațiile de usturime pe care de multe ori nu le luăm cu adevărat în seamă, în realitate există și reacții mult mai grave care pot semnala adevărate afecțiuni medicale. Dacă buzele crăpate persistă indiferent de metodele de tratamente pe care le-ai încercat, atunci este nevoie să apelezi la părerea unui medic specialist deoarece pot exista următoarele riscuri:

 • Diabet. Dacă există în familie cauze de diabet, atunci trebuie să iei în calcul faptul că buzele crăpate ar putea duce către această afecțiune;
 • Macrocitoza. Este o boală a sângelui, care poate ajunge la un nivel major din cauza nivelului globulelor roșii crescut mult peste limita normală;
 • Boli cu transmitere sexuală. Cercetătorii au afirmat faptul că inclusiv HIV-ul este una dintre cauzele buzelor crăpate.

Cum tratezi buzele crăpate


Așa cum spuneam, hidratarea este factorul principal care ne ajută să ținem sub control o mulțime de afecțiuni, printre care și buzele crăpate. Hidratarea înseamnă un consum de cel puțin 2 L pe zi de apă, dar fără sucuri accidulate ori prea dulci. Balsamul de buze este accesoriul care nu ar trebui să lipsească niciodată, dar cel mai important este să alegi balsam care are în compoziție ingrediente precum aloe vera sau vitamina E deoarece acestea calmează buzele crăpate.

Remedii naturale împotriva buzelor crăpate

 • Ulei de cocos. Este unul dintre remediile eficiente pentru tratarea buzelor crăpate. Se aplică într-o cantitate mică pe buze, de câteva ori pe zi, mai ales atunci când pielea este foarte uscată.
 • Aloe vera. Încearcă să folosești de câteva ori pe zi un gel cu aloe vera deoarece acesta vindecă și menține sănătatea buzelor pe termen lung.
 • Felii de castravete. Poți încerca un tratament pentru a ameliora simptomele buzelor crăpate format din câteva felii de castravete cu care să îți masezi buzele pentru câteva minute.
 • Scrub din ulei și zahăr. Amestecă cele două ingrediente și aplică tratamentul pe buze deoarece zahărul are efect exfoliant, iar uleiul îți va hidrata buzele.

Buze crăpate: cauze și tratamente.

Produse recomandate

CREMĂ MULTI-CORECTOARE PENTRU CEARCĂNE, ȘI CONTURUL OCHILOR CU EFECT ANTI CEARCĂN

CREMĂ MULTI-CORECTOARE PENTRU CEARCĂNE, ȘI CONTURUL OCHILOR CU EFECT ANTI CEARCĂN

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Cremă rehidratantă pentru ten uscat și foarte uscat

Hidratare 48 ore. 97% formulă de origine naturală, cu Acid Hialuronic.

SPA DE NOAPTE<br />Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

SPA DE NOAPTE
Gel-cremă hrănitor cu efect anti-oboseală

( 1 Păreri )

EYES - Gel pentru conturul ochilor

EYES - Gel pentru conturul ochilor

Efect reparator și de fortifiere

( 5 Păreri )

Cel mai vândut

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

( 19 Păreri )

PROBIOTIC FRACTIONS

PROBIOTIC FRACTIONS

( 6 Păreri )

Nou

Cremă intens hidratantă 72H

Cremă intens hidratantă 72H

( 1 Păreri )

go to top