Bufeurile la menopauză: Cauze, simptome și metode prin care să le ții sub control

Bufeurile se numără printre acele manifestări care fac menopauză o perioadă dificilă pentru orice femeie. În acest articol, dermatologul Karolina Kopeć, explică principale cauze ale bufeurilor și oferă sfaturi despre cum să pot fi contracarate ele.

Practic, creierul tău transmite întregului corpul senzația că este foarte cald, chiar și atunci când nu este. Prin urmare, corpul reacționează în consecință, manifestând următoarele reacții: transpirație, senzație de inconfort, insomnie etc. Deci ideea este să-i spui corpului tău că nu este atât de cald și să-l susții astfel încât să resimtă temperatura reală. Ușor de spus, nu?

Aceste tulburări biologice pot manifesta o influență negativă asupra structurii și aspectului pielii, provocând tenul întunecat, neuniform, uscăciune, roșeață, sensibilitatea, apariția ridurilor și pierderea elasticității.

Dr. Karolina Kopeć

Prin urmare, este esențial ca, pe parcursul menopauzei, să-ți îngrijești pielea așa cum se cuvine înainte de culcare.

Cum poți preveni bufeurile la menopauză?

- Limitarea consumului de ceai, cafea și alcool.
- Renunțarea la fumat.
- Menținerea unui ambient răcoros acasă și la birou.
- Folosirea apei termale pentru revigorare. 
- Purtarea hainelor deschise la culoare, din bumbac sau mătase. 
- Dușurile reci. 

Schimbările de piele care se manifestă în timpul menopauzei sunt la fel de supărătoare ca bufeurile și îți pot afecta încrederea în sine, așadar este important să știi cum să le contracarezi.

Dr. Karolina Kopeć

Data publicării:

Cele mai citite articole

Menopauza - între mit și realitate

Indiscutabil, nimănui nu ii face plăcere sa se gândească ca va veni si acest moment. Aflăm împreună ce este mit și ce este realitate legat de menopauză - când se intalează, pre-menopauză, simptome și semne, dar și ce putem face.

Citește mai mult