OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Alăptatul și căderea părului: modalități de a combate căderea părului după naștere

Proaspătă mămică? Dacă ați observat că părul dumneavoastră cade de când ați adus pe lume îngerașul, este timpul să citiți despre căderea părului după naștere.

Ce cauzează căderea părului după naștere?

În timpul sarcinii, acei hormoni minunați v-au ajutat probabil să aveți o piele superbă, un ten strălucitor și radios și un păr des și plin de volum. Acum, după ce copilul s-a născut, vi se pare că vă cade foarte mult păr. Toate modificările hormonale prin care organismul dumneavoastră trece după naștere au adesea ca rezultat o serie de efecte secundare neplăcute, precum acneea, vene sau vase de sânge sparte și căderea părului. Dar nu vă speriați: aceste lucruri sunt complet normale (chiar dacă sunt puțin nedrepte).

În medie se pierd aproximativ 100 de fire de păr pe zi, însă nivelurile ridicate de estrogen care se dezvoltă în timpul sarcinii încetinesc ciclul de viață natural al fibrei capilare, ducând la un păr vizibil mai des. Dezavantajul este că procesul normal de cădere a părului se accelerează odată cu nașterea copilului, astfel încât majoritatea femeilor pierd tot părul în exces din timpul sarcinii în următoarele 3-6 luni după naștere. Dacă alăptați, vă vei mai putea păstra părul superb încă puțin, însă până la înțărcarea bebelușului, lucrurile se vor întoarce la normal în ceea ce privește părul.

Pe scurt, căderea spontană a părului tău este mai degrabă o iluzie optică, părul tău încheie o perioadă de 9 nouă luni de hibernare, cu alte cuvinte.

Trucuri pentru a face față căderii părului după naștere

În ceea ce privește alimentația, asigurați-vă că mănâncați suficiente proteine, esențiale pentru un păr sănătos. Suplimentele de vitamine, precum aceste remedii naturale împotriva căderii părului sunt de asemenea demne de luat în calcul, însă consultați-vă medicul înainte. Pentru o soluție eficientă împotriva căderii părului, s-a demonstrat că Dercos Aminexil Clinical 5 de la Vichy acționează asupra celor cinci cauze principale ale căderii părului, iar 96% dintre utilizatori au observat o îmbunătățire a calității părului în decurs de trei săptămâni de la începerea tratamentului.1

Dacă părul dumneavoastră a devenit vizibil mai rar după naștere, este indicat să vă consulți medicul pentru a elimina posibilitatea unei dereglări a glandei tiroide în urma nașterii.
O glandă tiroidă sănătoasă = un păr sănătos!

Produse recomandate

 • Aminexil Clinical 5 - Femei

  DERCOS TECHNIQUE

  Aminexil Clinical 5 - Femei

  Tratamentul părului

  Tratament împotriva căderii părului pentru femei

 • Aminexil Clinical 5 - Bărbați

  DERCOS TECHNIQUE

  Aminexil Clinical 5 - Bărbați

  Tratamentul părului

  Tratament împotriva căderii părului pentru bărbați

 • Cele mai citite articole

  go to top

  Skinconsult

  ALGORITM DE ANALIZĂ AL TENULUI, DEZVOLTAT CU MEDICI DERMATOLOGI

  1 minut
  pentru a
  analiza tenul

  Realizează un selfie

  Completează profilul tău

  Primești rutina recomandată tipului tău de ten

  Linii finePunctul tau
  forte
  Riduri sub
  ochi
  Prioritatea ta
  Lipsa de fermitate

  Descoperă
  skinconsultai

  circle1circle2circle3circle4