Alăptatul și căderea părului: modalități de a combate căderea părului după naștere

Proaspătă mămică? Dacă ați observat că părul dumneavoastră cade de când ați adus pe lume îngerașul, este timpul să citiți despre căderea părului după naștere.

Ce cauzează căderea părului după naștere?

În timpul sarcinii, acei hormoni minunați v-au ajutat probabil să aveți o piele superbă, un ten strălucitor și radios și un păr des și plin de volum. Acum, după ce copilul s-a născut, vi se pare că vă cade foarte mult păr. Toate modificările hormonale prin care organismul dumneavoastră trece după naștere au adesea ca rezultat o serie de efecte secundare neplăcute, precum acneea, vene sau vase de sânge sparte și căderea părului. Dar nu vă speriați: aceste lucruri sunt complet normale (chiar dacă sunt puțin nedrepte).

În medie se pierd aproximativ 100 de fire de păr pe zi, însă nivelurile ridicate de estrogen care se dezvoltă în timpul sarcinii încetinesc ciclul de viață natural al fibrei capilare, ducând la un păr vizibil mai des. Dezavantajul este că procesul normal de cădere a părului se accelerează odată cu nașterea copilului, astfel încât majoritatea femeilor pierd tot părul în exces din timpul sarcinii în următoarele 3-6 luni după naștere. Volumul total al părului căzut nu este probabil mai mare decât cel pe care l-ați fi pierdut în ultimele nouă luni, se pare că este foarte mare deoarece se întâmplă dintr-o dată.

Dacă alăptați, vă vei mai putea păstra părul superb încă puțin, însă până la înțărcarea bebelușului, lucrurile se vor întoarce la normal în ceea ce privește părul.

Pe scurt, căderea spontană a părului tău este mai degrabă o iluzie optică, părul tău încheie o perioadă de 9 nouă luni de hibernare, cu alte cuvinte.

Trucuri pentru a face față căderii părului după naștere

În ceea ce privește alimentația, asigurați-vă că mănâncați suficiente proteine, esențiale pentru un păr sănătos. Suplimentele de vitamine, precum aceste remedii naturale împotriva căderii părului sunt de asemenea demne de luat în calcul, însă consultați-vă medicul înainte. Pentru o soluție eficientă împotriva căderii părului atât în timpul sarcinii, dar și după naștere (vă rugăm să consultați medicul în prealabil), s-a demonstrat că Dercos Aminexil Clinical 5 de la Vichy acționează asupra celor cinci cauze principale ale căderii părului, iar 96% dintre utilizatori au observat o îmbunătățire a calității părului în decurs de trei săptămâni de la începerea tratamentului.

Puteți să mențineți ritmul de scădere la minimum dacă mâncați sănătos, inclusiv fructe, legume și proteine din care să vă luați nutrienții de care corpul are nevoie.

Dacă părul dumneavoastră a devenit vizibil mai rar după naștere, este indicat să căutați un tratament împotriva căderii părului vă consulți medicul pentru a elimina posibilitatea unei dereglări a glandei tiroide în urma nașterii.
O glandă tiroidă sănătoasă = un păr sănătos!

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Neogenic - Șampon redensificator

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Șampon, completează tratamentul pentru părul slab, subțire.

DERCOS TECHNIQUE

Densi-Solutions - Șampon cu efect de densificare pentru părul subțire și slăbit

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Șampon redensifiant

Pentru un fir de păr mai puternic, mai gros

DERCOS TECHNIQUE

Dercos PSOlution Șampon tratament keratoreductor

ȘAMPOANE PROFESIONALE - Şampon

Șampon împotriva mătreții dezvoltat pentru scalpul predispus la psoriazis care reduce numărul de scuame, ameliorează mâncărimea și roșeața.

Cele mai citite articole