7 Pași pentru îngrijirea corectă a pielii

Pentru o piele perfect hidratată și îngrijită, ritualul zilnic de înfrumusețare trebuie să includă câțiva pași esențiali, care nu trebuie ignorați indiferent de vârstă. Pentru evitarea apariției eventualelor afecțiuni dermatologice, iată ce pași de îngrijire trebuie să urmezi!

7 Pași de urmat pentru o piele sănătoasă


O îngrijire corespunzătoare a pielii, care se bazează pe alegerea și folosirea corectă a produselor te va ajuta să menții aspectul tânăr și sănătos al tenului pentru o perioadă îndelungată de timp. Există câteva reguli de bază în îngrijirea pielii. Iată câteva dintre ele:

Protecție împotriva radiațiilor UV. Un prim pas important în îngrijirea pielii este protecția împotriva radiațiilor UV. Radiațiile sunt un factor extern dăunător pielii care pot duce la îmbolnăvirea dermei și implicit la apariția semnelor de îmbătrânire prematură. Expunerea neprotejată la razele UV poate determina instalarea prematură a petelor, a ridurilor, iar în cel mai rău caz a cancerului de piele.

Curățarea feței. La fel cum acordăm o atenție sporită spălatului pe dinți preț de două minute, regula este valabilă și pentru ritualul de îngrijire al pielii. Demachierea se face de două ori pe zi, dimineața și seara, chiar și în lipsa machiajului deoarece tenul trebuie curățat de toate impuritățile care pot astupa porii.

Dietă echilibrată. O alimentație corectă care vine în sprijinul pielii are la bază un consum sporit de fructe și legume proaspete, dar și de proteine slabe. Un consum exagerat de grăsimi saturate și carbohidrați poate duce la apariția acneei ori a diferitelor afecțiuni dermatologice.

Consumarea vitaminelor și suplimentelor. Consumul regulat de multivitamine contribuie la menținerea sănătoasă a pielii, mai ales în momentul în care nu ai o dietă bogată în fructe și legume și nu îi furnizezi organismului nutrienții de care are nevoie. Poți consuma vitamina A, complexul de vitamina B și vitamina C, deoarece acestea ajută la construcția colagenului.

Evitarea atingerii feței. Bacteriile pot ajunge foarte ușor la nivelul feței prin atingerea frecventă a pielii. Medicii dermatologi recomandă evitarea atingerii feței, mai ales când nu ești curat pe mâini, dar și menținerea părului curat. Sebumul și impuritățile care se formează la nivelul scalpului pot ajunge imediat pe ten și pot duce la o serie de probleme dermatologice.

Menținerea pernei curate. În timpul somnului, pielea transpiră și perna absoarbe imediat transpirația care ulterior intră în contact cu pielea. Recomandat este să schimbi regulat lenjeria de pat și să schimbi fața de pernă o dată la 3 maximum 4 zile.

Expunerea la aburi. Indiferent de tipul tenului, aburii sunt întotdeauna o soluție bună pentru menținerea pielii sănătoase. Infuzia te va ajuta să îți deschizi porii, iar circulația sângelui îți este intensificată la acest nivel, fiind astfel activate mecanismele de regenerare. De asemenea, o expunere directă la aburi poate ajuta și la absorbirea în profunzime a ingredientelor cremelor hidratante folosite acasă.

Data publicării:

Cele mai citite articole