OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

SFATURI PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI ȘI SCALPULUI

Chiar dacă mătreața e o afecțiune comună, îngrijirea scalpului este esențială pentru a preveni revenirea acesteia sau apariția dermatitei seboreice a scalpului.

SFATUL NR. 1

SPALĂ-ȚI PĂRUL REGULAT CU PRODUSE DELICATE
Nu folosi șampoane dure care vor agresa bariera de protecție a scalpului. Folosește șampoane delicate, special create pentru scalpul uscat sau uleios. Șamponul trebuie aplicat și masat ușor pe scalp și firele de par.

SFATUL NR. 2

NU TE SCĂRPINA
Dacă ai mâncărimi la nivelul scalpului, evită să te scarpini. Folosește un șampon calmant anti-mătreață; aplică-l printr-un masaj delicat al scalpului pentru a scăpa de această senzație. Riscul scarpinatului este acela de a declanșa infecția și iritația pielii capului și agravarea mătreții. În cazul în care mâncărimea persistă, consultă un medic dermatolog.

SFATUL NR.3

FOLOSEȘTE APĂ CĂLDUȚĂ
Când te speli pe cap, clătește-ți bine părul cu apă călduță pentru a calma mâncărimea și iritația scalpului.

SFATUL NR. 4

MASEAZĂ-ȚI SCALPUL
Masajul scalpului este la fel de eficient ca cel al corpului. Acesta are numeroase beneficii pentru pielea capului, în special în cazul persoanelor cu mătreață.
Cu ajutorul unei pipete sau a unui aplicator de vopsea pentru par, aplică uleiuri naturale precum ulei de cocos, migdale sau jojoba direct pe scalp și masează ușor. Acest proces va ajuta cojițele să se desprindă și îți va calma pielea. Ai grijă să nu te zgârii sau să apeși prea tare când îți masezi scalpul.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-Blond.jpg

SFATUL NR. 5

BĂRBIEREȘTE-TE
Este recomandat ca bărbații cu mătreață la nivelul bărbii și mustății să se bărbierească în fiecare zi și să folosească o crema hidratantă pentru a evita agravarea afecțiunii.

SFATUL NR. 6

PERIAZĂ-ȚI PĂRUL REGULAT, DAR NU ÎN EXCES
Periajul regulat al părului reduce riscul apariției mătreții, deoarece contribuie la regenerarea normală a pielii scalpului.

SFATUL NR. 7

FOLOSEȘTE USCĂTORUL DE PĂR REGLAT LA CĂLDURĂ MEDIE
Alege treapta medie de intensitate a căldurii atunci când folosești uscătorul de păr.

SFATUL NR. 8

EVITĂ AGRESIUNILE MECANICE
Evită procedurile precum folosirea frecventă a uscătorului de păr, pieptănatul agresiv sau coafatul cu placa.

SFATUL NR. 9

NU FOLOSI PRODUSE DE STYLING ÎN EXCES
Evită să aplici foarte multe produse de styling pe scalp. Acestea pot stresa pielea capului, ceea ce poate cauza apariția mătreții.

SFATUL NR. 10

NU-ȚI ACOPERI PĂRUL CU ACCESORII
Pălăriile, bandanele și eșarfele încălzesc scalpul și îl fac să transpire, ceea ce stimulează glandele sebacee să secrete sebum, lucru care poate duce la apariția mătreții.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE_Model-HighlitedDarkBlond.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_25_HAIR_AND_SCALP_ADVICE.jpg