OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

SFATURI DE NUTRIȚIE

Dermatologii recomandă o dietă echilibrată pentru a preveni și a combate mătreața. Descoperă pe această pagină care sunt sfaturile specialiștilor pentru o dietă sănătoasă și care sunt alimentele pe care trebuie să le eviți.

SFATUL NR. 1

NUTRIENȚII SUNT ESENȚIALI
Următorii 3 nutrienți fac parte dintr-o dietă echilibrată și sunt esențiali pentru a evita mătreața:
Vitamina B6: Se găsește în somon, cartofi, banane, ciuperci, ficat, cereale integrale.
Vitamina E: Se găsește în nuci, migdale, ulei de rapiță, ulei de soia, cereale și peste gras.
Vitamina A: Se găsește în ouă, produse lactate, unt, ficat.
De asemenea, este recomandat să incluzi și proteine, legume, fier, acizi grași omega 3 (ulei de rapiță, ulei din semințe de in, cânepă, oleaginoase, sardine, macrou), zinc (cacao, stridii, germeni de grâu) și biotină (vitamina B8) în dieta zilnică.

SFATUL NR. 2

ALIMENTE PE CARE TREBUIE SĂ LE EVIȚI
Unele alimente cresc riscul de a face mătreață.
Carbohidrați simpli (zaharuri cu eliberare rapidă), deoarece aceștia cauzează inflamație (dulciuri, siropuri, lapte sau ciocolată albă).
Produse din faină albă (paine pentru sandvișuri, baghete).
Prăjituri din comerț.
Cereale rafinate (orez alb, paste făinoase rafinate).

SFATUL NR. 3

BEA MULTĂ APĂ
Apa este esențială pentru sănătatea pielii și a scalpului. Este recomandat să bei 2 litri de apă pe zi. Apa îți hidratează corpul și permite buna funcționare a celulelor pielii.

HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_26_ DIET_ADVICE _Model.jpg
HUB_CONTENT_DHSC_CONTENT_26_DIET_ADVICE.jpg