OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Previous

Ce reprezintă
căderea părului?

Rolul întăririi țesutului conjunctiv al foliculului pilos

Colagenul este o parte vitală a părului de pe corp și a unghiilor, care scade odată cu înaintarea în vârstă. El este prezent în jurul și dedesubtul foliculului pilos și oamenii de știință au descoperit că rigidizarea tecii de colagen reprezintă una dintre cauzele principale ale căderii premature a părului.

Rigidizarea colagenului face ca rădăcinile părului să devină, la rândul lor, rigide. Presiunea creată de acest fenomen comprimă vasele de sânge din jur, care transportă nutrienți către bulbul firului de păr prin microcirculația sângelui. Astfel, foliculii nu sunt „hrăniți” în mod corespunzător și se contractă, în urma acestui proces fibra capilară devenind mai subțire. Rigidizarea rădăcinii crește odată cu înaintarea în vârstă, producând păr din ce în ce mai subțire și cu o durată de viață mai scurtă.

Rigidizarea canalului de colagen din jurul foliculului pilos împiedică, de asemenea, bulbul părului să se fixeze puternic în stratul dermic, ceea ce îl face mai predispus la cădere.

Importanța celulelor stem

Studii recente au arătat că țesutul conjunctiv care conține colagen este fundamental pentru „punerea la dispoziție” a celulelor stem necesare creșterii viitorului folicul pilos.

La finalul fiecărui ciclu de păr al subiecților sănătoși, țesutul se comportă ca o bandă elastică și permite foliculului pilos să se fixeze pe suprafața scalpului în așa fel, încât el se poate „reîncărca” singur cu celule stem, atunci când intră în contact cu un „rezervor” al acestor celule. Odată reîncărcat, foliculul pilos revine în scalp, pentru a se fixa mai adânc și pentru a iniția creșterea unui nou fir de păr.

Dacă țesutul conjunctiv își pierde elasticitatea, foliculul pilos nu mai poate să se reîncarce în mod corespunzător cu celule stem, iar creșterea unui nou fir de păr nu mai poate avea loc.
Unul dintre cele mai cunoscute ingrediente folosite împotriva acestui tip de cădere a părului este Aminexillul, care previne rigidizarea tecii de colagen.

Rigidizarea colagenului face ca rădăcina firului de păr să devină slab ancorată

Spacer small white
White Box spacer
White Box spacer