OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Trucuri pentru reducerea stresului în drum spre birou

OK, poate nu vă puteți schimba locul de muncă – dar ce-ar fi să schimbați drumul spre birou? Cinci trucuri rapide și sănătoase de îmbunătățire a stării de spirit pe drumul spre locul de muncă.

1. Puneți-vă pantofii de sport!

Studiile arată că dacă mergi pe jos o parte sau tot drumul spre birou, ai mai puține șanse de a te simți stresat și/sau nefericit pe drum.[1] Cu acest lucru în minte, încercați să vă faceți timp pentru o scurtă plimbare fie înainte, fie în timpul drumului spre birou. Dacă folosiți transportul în comun, coborâți din metrou sau autobuz cu câteva stații înainte. Treptat, încercați să vă obișnuiți să mergeți pe jos dimineața și seara – cel mai probabil veți observa o îmbunătățire a posturii dumneavoastră după opt ore de stat la birou.
[1] http://gizmodo.com/the-best-ways-to-get-to-work-according-to-science-1733796033


2. Alegeți un alt traseu

V-ați săturat să vedeți aceleași clădiri vechi pe drumul spre birou? Provocați-vă să găsiți cel puțin un traseu alternativ până la locul de muncă, unul care să nu dureze cu mult mai mult decât cel obișnuit – ideal ar fi un traseu care presupune și puțin mers pe jos. Google Maps e prietenul dumneavoastră (nu vă pierdeți), dar cine știe – poate veți descoperi o nouă cafenea preferată în timpul plimbării de dimineață!

3. Descărcați un audiobook sau un podcast

Nu există nicio scuză pentru a nu asculta un podcast – tot ce vă trebuie este smartphone-ul dumneavoastră și o pereche decentă de căști. Dacă nu reușiți să găsiți timp pentru a vă pune în pat cu o carte bună (nici noi), ascultând ultimul capitol dintr-un roman captivant sau cel mai recent episod dintr-un talk show, puteți îmbunătăți serios felul în care priviți drumul spre birou – ba chiar s‑ar putea să așteptați cu nerăbdare să ieșiți din casă dimineața. Dacă nu aveți inspirație, iată o listă cu cele mai bune podcasturi. Informație în mers – acesta e genul de multi-tasking care ne place.

4. Încercați să mergeți cu bicicleta la birou

Dacă nu reușiți să mergeți la sală înaintea unei zile lungi la birou, dar vă doriți totuși să rămâneți activă, ce-ar fi să mergeți cu bicicleta o parte sau tot traseul? Mersul pe bicicletă reduce riscurile cardiace asociate cu problemele cardiovasculare, precum și probabilitatea de apariție a multor boli, de la obezitate la cancerul de colon – așa că urcați în șa.[1] Chiar dacă nu aveți bicicletă, multe orașe mari oferă biciclete de închiriat, așa că merită să încercați să vedeți dacă există astfel de centre în orașul dumneavoastră.
[1] http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-0838.2011.01299.x/full


5. Priviți în sus


Poate părea un clișeu, dar uneori o perspectivă diferită este tot ceea ce ne trebuie. Fie că locuiți la oraș sau în provincie, ați fi surprinsă să aflați cât de multă acțiune ratați uitându-vă în pământ toată ziua. Mai mult, studiile arată că „tech neck” – postura pe care o capătă corpul nostru când ne uităm la smartphone – poate duce la întinderi musculare și nervi blocați[1], așa că faceți-i o favoare coloanei vertebrale și încercați să vă păstrați o postură corectă pe drumul spre birou. Aceste trucuri de meditație ghidată (LINK: Începeți ziua într-o notă calmă cu aceste idei de meditație) sunt ideale pentru a elimina stresul din călătoria într-un metrou aglomerat – așadar, stați dreaptă, inspirați adânc și priviți în jur!
[1] http://edition.cnn.com/2014/11/20/health/texting-spine-neck-study/

Data publicării:

Produse recomandate

Cel mai vândut

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

Booster zilnic cu efect de reumplere și fortifiere

( 19 Păreri )

Nou

Cremă intens hidratantă 72H

Cremă intens hidratantă 72H

( 1 Păreri )

EYES - Gel pentru conturul ochilor

EYES - Gel pentru conturul ochilor

Efect reparator și de fortifiere

( 5 Păreri )

PROBIOTIC FRACTIONS

PROBIOTIC FRACTIONS

( 6 Păreri )

go to top