Tipuri de păr - Caracteristici și sfaturi de îngrijire pentru fiecare tip de păr

Produsele de îngrijire pe care le aplicăm părului nostru influențează în mod direct frumusețea și sănătatea părului, tocmai din acest motiv este important ca în primă fază, să identificăm care sunt principalele tipuri de păr. Ulterior, vom înțelege problemele cu care se confruntă părul nostru, dar și care este metoda corectă de îngrijire.

 • Cum recunoști părul gras
  Din cauza îngrășării, părul gras are o strălucire excesivă, poate avea o textură umedă și ușor lipicios la atingere. Are un aspect tern și lipsit de strălucire, chiar dacă a fost spălat de curând. Părul gras are un aspect uleios și poate fi predispus la mătreață, iar în cele mai multe cazuri însoțește și un ten gras.

 • Cum îngrijești părul gras
  În primul rând evită să îl speli zilnic deoarece acesta va avea și mai mult tendința de îngrășare. De asemenea, nu folosi produse cu o putere termică mare foarte des, dar nici produse de styling precum fixativul deoarece acesta îl va murdări și încărca mult mai repede. Pentru spălarea părului gras folosește un șampon destinat părului gras, la fel și un balsam de păr.
 • Cum recunoști părul uscat
  De regulă, părul uscat este rebel după spălare și nu se coafează mai deloc. Este aspru la pipăit, se poate rupe ușor, are vârfurile despicate și nu are pic de strălucire. Nu doar părul este uscat, ci și pielea capului care are iritații.

 • Cum îngrijești părul uscat
  În primul rând, dacă ai părul uscat este foarte important să îl hidratezi bine. Acest aspect aspru al părului uscat este cauzat și de lipsa de hidratare a părului. Părul uscat trebuie spălat o dată la 4-5 zile și este obligatoriu de folosit balsamul de păr, care trebuie lăsat să acționeze aproximativ 5 minute pe păr. Totodată, pe timp de vară, părul uscat trebuie protejat de razele puternice ale soarelui și trebuie evitate aparatele electrice care îl usucă și mai mult.
 • Cum recunoști părul mixt
  Părul mixt înseamnă o combinație între părul gras și părul uscat. Acesta este gras la rădăcină și fragil și uscat la vârfuri. Asta înseamnă că părul nu este nici gras, dar nici uscat.

 • Cum îngrijești părul mixt
  Acest tip de păr are nevoie de o îngrijire separată pentru vârfuri și scalp. Trebuie aleasă o metodă de îngrijire mixtă între părul gras și cel uscat. Dacă folosești produse pentru păr uscat, atunci acestea trebuie aplicate doar pe vârfuri, iar șamponul pentru păr gras trebuie folosit doar pentru rădăcina firului de păr.

 • Cum știi dacă ai un păr normal
  Un păr normal este caracterizat de o secreție echilibrată de sebum și un nivel corect de hidratare. Nu are nevoie de o atenție specială deoarece nu se deteriorează atât de ușor, însă este important să nu folosești uscătorul de păr în exces și să eviți produsele de styling care agasează textura firului de păr.
 • Cum îngrijești părul vopsit
  Părul vopsit are nevoie din start de o îngrijire specială deoarece vopsirea în sine îi aduce firului de păr o agresiune. Pentru a proteja culoarea părului, dar și pentru a compensa deteriorarea lui, este recomandat să folosești produse destinate părului vopsit, atât șampon, cât și balsam, la fiecare spălare.

Produsele pentru îngrijirea părului, pentru a oferi rezultate vizibile,  trebuie alese în primul rând în funcție de tipul și textura firului de păr. Îngrijirea părului începe în primă fază cu spălarea părului, însă ritualul de înfrumusețare nu se oprește aici, mai ales dacă îți dorești un păr strălucitor și sănătos. Iată ce trebuie să știi despre fiecare tip de păr în parte.

Data publicării:

Produse recomandate

DERCOS TECHNIQUE

Aminexil Clinical 5 - Femei

Tratamentul părului - Tratament împotriva căderii părului

Cele mai citite articole