OK

OK Anulare

V-ați înregistrat cu succes!

Închideți

Super-alimente: fapt vs. ficțiune

Super alimente

Atunci când vine vorba despre descifrarea celor mai noi tendințe în materie de alimentație, este foarte ușor să cădem victimă volumului mare de informații. În acest articol, sortăm faptele care fac referire la super-alimentele preferate ale experților.

Ce sunt super alimentele?

În primul rând, trebuie să menționăm faptul că nu există nici un fel de definiție științifică formală a termenului “super-alimente”. Cu toate acestea, experții tind să  definească termenii ca alimente bogate în antioxidanți, polifenoli și alți nutrienți anti-îmbătrânire care nu doar că ne pot ajuta pielea, dar aduc beneficii sănătații noastre generală.

Deci, care este elementul care definește un aliment nutritiv? Răspuns: totul este relativ.

Ingredientele în mod normal descrise ca fiind alimente ”super” sau ”miraculoase” tind să conțină mai multe vitamine și minerale din punct de vedere al conținutului  caloric, comparativ cu alte alimente similare.. În cazul alimentelor ce conțin Vitamina C, de exemplu, guavele conțin un nivel mult mai mare de vitamina C decât portocalele. Kiwi-ul, pe de altă parte, dispune de mai puține grame de vitamina C per gram de produs, dar compensează cu nivelurile impresionante de vitamina E și vitamina K, cât și cu un conținut ridicat de fibre. Alte super-alimente minunate pentru piele sunt extrasul de ceai negru fermentat (cunoscut de asemenea sub numele de kombucha), care acționează ca și agent asupra pielii pentru o stralucire maximă, cât și afinele - care sunt bogate în polifenoli și care conțin de 9 ori mai multe substanțe antioxidante decât strugurii.

Demontarea miturilor: limite și beneficii

În timp ce multe studii au descoperit că alimentele care conțin antioxidanți în cantități mari pot îmbunătăți semnificativ starea noastră de sănătate, atunci când vine vorba de înțelegerea posibilelor beneficii ale super-alimentelor, este mai bine să luăm în considerare ideea de”super regim”. Nu încape indoială că nicio cantitate de super-alimente nu va reface daunele cauzate  de un stil de viață complet dezordonat t:care include fumatul excesiv, consumul de alcool în exces, exerciții puține sau deloc și/sau o dietă dezechilibrată.

Cum să beneficiem cât mai mult de pe urma acestor ingrediente legendare?

Eficiența super alimentelor tinde să fie legată de cantitățile în care acestea sunt consumate, astfel încât o dietă variată care să se concentreze pe produsele proaspete, nerafinate, este crucială. Nu știm despre ce părere aveți voi, dar deși suntem constienți de puterea antioxidanților, un kilogram de afine nu sună foarte apetisant. O varietate de astfel de ingrediente puternice reprezintă cea mai bună modalitate de a vă asigura că corpul vostru primește vitamine și minerale de care nevoie pentru a funcționa eficient, așa că asigurați-vă ca stilul vostru de viață să fie o prioritate!

Produse recomandate

Cremă antioxidantă anti-rid 3 în 1, SPF50

Cremă antioxidantă anti-rid 3 în 1, SPF50

Acțiune triplă: anti-rid, elasticitate și luminozitate.

Cel mai vândut

Cremă antirid și fermitate

Cremă antirid și fermitate

CREMĂ DE NOAPTE H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

CREMĂ DE NOAPTE H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

Cremă de zi corectoare antirid și fermitate SPF30

Cremă de zi corectoare antirid și fermitate SPF30

CREMA H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

CREMA H.A. ANTIRID ȘI FERMITATE

H.A. CREMĂ PENTRU OCHI CU EFECT ANTIRID ȘI FERMITATE

H.A. CREMĂ PENTRU OCHI CU EFECT ANTIRID ȘI FERMITATE

PERI-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere, Ten normal-mixt

PERI-MENOPAUSE Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere, Ten normal-mixt

( 1 Păreri )

PERI-MENOPAUSE<br />Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere,<br />Ten uscat

PERI-MENOPAUSE
Cremă de zi cu efect de redensificare si reumplere,
Ten uscat

( 3 Păreri )

go to top